– Jeg står gjerne timesvis i kø for denne

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fire låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Eggi og B-Boy Myhre.

Eggi – «FTB»

Bass! Ingen kan si at Eggi ikke matcher intensiteten til dette norskspråklige garagesporet.

«FTB» er fylt med produksjonsreferanser til britisk hiphop, og som med garagelåter flest får du en følelse av at noe viktig er i emning. Gjør deg klar for kamp, liksom.

Rapperen har tidligere vist at han kan senke innbittheten på spor som «Forbannelsen», «Valuta» og «Alfa», så det han gjør her er å vise rekkevidden i tungeskytset.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Indah – «Bee»

Ut av det blå dukket denne opp på «Urørt», og jeg fikk frysninger første gang jeg hørte den.

Det er lenge siden jeg har hørt noe så vakkert som dette. Det starter akustisk og nedstrippet, men så blir du tatt med på en reise med vakre melodier og harmonier som får deg til å bli helt salig.

Indah har rett og slett laget en nydelig hyllest til biene, de små insektene som gjør en veldig stor jobb for naturen: pollinering. Tenk at et så lite insekt kan ha så mye å si for at det komme frukter på trærne? Og blomster og alt? Et insekt det er verdt å passe på.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

B-Boy Myhre – «Åptat»

Som seksåring var jeg sikker på min sak: Ravi var min absolutte favorittartist. Jeg kjøpte alle CD-ene og oppdaget hele tiden noe nytt gull i tekstene.

17 år senere er B-Boy Myhre en av mine favorittartister og jeg gleder meg enormt til debutalbumet 15. oktober. Det er også helt nydelig å se at hans nyeste singel ikke bare har en tittel som er skrevet på ravisk, men er fullstappet med Ravi-referanser! DJ Løv setter beaten sin på loop!

«Åptat» er en energipille med en skikkelig attityde som rett og slett gjør meg gira. Gira på å dra på byen uten å holde noe som helst avstand. Utestedet trenger bare å love meg at de spiller «Åptat»: Jeg står gjerne timesvis i kø for denne.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Gabifuego + Emir – «Esperando»

Bylarm-aktuelle Gabifuego er et artig prosjekt. Gabriel Nystad Muñoz, som den norsk-chilenske artisten egentlig heter, gjorde seg først bemerket som gitarist for indiepopyndlingen Boy Pablo. Så overrasket han mange da han startet spanskspråklig soloprosjekt innen den noe mer festemte og basstunge sjangeren reggaeton.

Låtene 22-åringen har sluppet hittil har gjerne matchet det man forventer fra sjangeren her til lands: skreddersydd for svette, latinamerikanske dansegulv. Den ukesgamle singelen «Esperando» er derimot en sløy, pen ballade. Når det melankolske refrenget til Gabriel avløses av noen rolige vers fra Emir, og låta sklir sømløst over fra spansk til bergensk, får jeg rett og slett gåsehud.

Elektronika med svevende synther og saksofon: Dette vil jeg gjerne oppleve som uttøying på slutten av et svett sett i et intimt, sparsomt belyst konsertlokale.

Eskil Olaf Vestre
Journalist