Kompleks pop med stort hjerte

LOVELOVELOVE, som nå er Ukas Urørt, sliter med å kategorisere seg selv. Men gladmusikk er det ikke.

– Det skal sies at det er deler av noen av tekstene som er smålystige, men det prøver jeg å ha så lite som mulig av. Er det noe jeg ikke liker, så er det gladmusikk, forteller vokalist Simon Dolmen Bergseth om LOVELOVELOVEs komposisjoner.

Bandet består av Bergseth (20) på vokal og gitar, Edvard Gabel Seim (20) på gitar, Axel Skalstad (21) på trommer, Hanna Furuseth (23) på vokal og fiolin og Ida Holmen (22) på bass.

– «Eye See You» var en låt Edvard og jeg skrev en sein vinterkveld i en kjeller, og fant ut etter at låta var sånn semi-ferdig, at dette var en låt vi skulle legge til side og ikke bruke, forteller vokalisten om låta som denne uka er Ukas Urørt.

Bergseth syntes det er vanskelig å beskrive egen musikk, men én ting er han sikker på at det ikke er.

– Om du hører vår kommende debutskive, og kaller det shoegaze, så må du bare gå hjem og sove litt, mener jeg.

P3 URØRT MENER:

LOVELOVELOVE lager kompleks pop med stort hjerte, der det er god plass til både støy-øsende refreng og neddempede blåsere. «Eye See You» er et elegant fuzzfølge inn i førjulstiden.

Les og hør mer fra LOVELOVELOVE her!

LOVELOVELOVE. (Foto: Sara Angelica Spilling)

Hva er bakgrunnen for at dere kaller dere LOVELOVELOVE?
– Det var noe som kom fram under en samtale på det velkjente nettfenomenet Facebook under en avloggingsprosses (hvor man sier «ha det bra», «peace», «love» etc.), hvor det i dette tilfellet ble «ha det, love love love». Det klang så latterlig bra i hodet mitt når jeg leste det inni meg, og tenkte «Dæven, DET må være tidenes bandnavn. Så enkelt og greit. At ingen har kalt seg det før?».

Hvordan går dere frem når dere lager musikken deres?
– Det starter som oftest med at jeg har en låt-idé, for så at jeg utvikler den videre med Edvard, før det så tas med til hele, og resten, av det flotte bandet. Det kan også forekomme at en låt-idé er helt annerledes etter en øving med hele bandet, da alle kan ha kommet med eventuelle input, formeninger om diverse, eller utfylt hverandre på et vis.

Hvordan vil dere selv beskrive musikken dere lager?
– Alltid vanskelig å besvare – pleier som regel å si «nei, du får nesten ta deg en lytt sjæl». Sier man at man spiller pop, kan jo det være alt mulig rart, og det tolkes som regel feil. Men om jeg skal prøve, vil jeg si at det nye materialet vårt som er på vei (allerede sluppet to låter «Eye See You» og «Eyes Closed») er en en god blanding av depressiv-pop, støyrock, melankoli og noe små-progga elementer.

Hva betyr det å bli Ukas Urørt?
– Det å bli Ukas Urørt er veldig, veldig stas! Det er veldig oppløftende for et band, og utrolig fint å ha med seg videre. Samt at det er en større sannsynlighet for at en god del folk som ikke visste om bandet får tatt seg en lytt, enten de liker det eller ei – og DÉT setter vi stor pris på.

Hva skjer fremover? Noe spennende på gang?
– Mye spennende på gang, absolutt! Vårt debutalbum er sendt til trykken, på feite 180 grams-vinyler, gatefold-cover og noen limited-edition utgaver med splatter på selve vinylen. Produsert av tidenes fyr, Marcus Forsgren, og mastret av selveste Björn Engelmann i Cutting Room Master i Stockholm. Denne gis ut på det herlige trønderselskapet Kakao Musikk i januar, og deretter er det en del spillejobber, blant annet på Trondheim Calling.

Andre favoritter på Urørt?
Lumikide, VHS Dream og Odd Loves To Dance er et lite knippe av mange flotte band som er favoritter på Urørt. Fine folk, bra musikk og veldig inspirerende på hver sin måte!