Komplett Soulartist

Med inspirasjon fra helter som Nat King Cole, Billie Holliday & Stevie Wonder, og et sterkt fokus på temaet kjærlighet, er Rebekka B. Ukas Urørt.

Urørt mener:

Rebekka B. opererer innenfor en sjanger som ofte har vært underrepresentert i Norge og på Urørt. På “Don’t Worry” fremstår hun som en komplett artist med stort særpreg i i et av de få musikalske uttrykkene der “unorsk” fortsatt er en stor kompliment.

Mer om: Rebekka B. på Urørt

Låta Don`t Worry ble til i begynnelsen av mai da britiske Jo`leon var på besøk for å bidra på releasefesten til Rebekka B. –  Han er en god venn som jeg ble kjent med gjennom vår felles produsent Harry West fra Bergen. Vi har også vært på musikkseminar i North Carolina (USA), og i tillegg gjort et par andre samarbeid tidligere.

– Jeg følte jeg trengte å vise meg fra en annen side med å komme med en skikkelig up-tempo sommerlåt. Thomas Jones (JNS Music), som jeg har jobbet tett med tidligere, viste meg denne beaten og jeg kicket umiddelbart på den. Teksten går ut på å nyte øyeblikket og ikke bekymre seg for morgendagen.

Startet drømmen på Myspace

26år gamle Rebekka B. har alltid sunget og hatt en stor lidenskap for musikk, men det var først for fire år siden at eventyret startet.

– I 2006 gjorde jeg for første gang et samarbeid med en lokal rapper (Ray fra Kristiansand), og opprettet en myspaceprofil hvor jeg la ut sangen. Til min store overraskelse fikk jeg mye bra tilbakemeldinger på refrenget som jeg hadde laget. En ny drøm ble født, og dette ble starten på min artistiske reise.

– Jeg har mest fokus på soulmusikken med en del inspirasjon fra Motown-sounden, hip-hop og r&b. Jeg våger å tro at jeg har både et særpreg og en stemme som skiller seg ut.

Se musikkvideoen til Don’t Worry

– Musikken er min lidenskap og drøm

I fjor flyttet Arendalsjenta til Kristiansand og hun er nå med på å drive det uavhengige plateselskapet G-bless records. 26-åringen trekker frem flere høydepunkt så langt i karrieren.

– Å få mitt eget liveband som har løftet både meg og musikken til et høyere nivå! I tillegg kan jeg nevne at det er stort å se seg selv på MTV for første gang med låten “Struggle – Twisted ft. AbSouljah & Rebekka”, og det å faktisk bli anbefalt av dere, samt bli spilt på NRK P3. Dette betyr utrolig mye for meg i og med at jeg jobber målrettet for musikken.

– Musikken er min lidenskap og drøm, og med noen av disse høydepunktene har jeg fått enda mer tro på meg selv.

Bandet består av Eirik Sørbø (27år) på rhodes/el-piano/synth, Trond Tellefsen (33 år) piano/orgel, trommis Kristian Tybakken (23 år), bassist Per Erik Olsen (29år), Knut Ingolf Brenna (29år) på el-gitar og de to koristene Charlotte (23år) og Ellisiv (24år).

– Skriver refrenget først

Hun jobber som regel ut fra en beat når hun lager musikk. Derfra får hun ofte ett enkelt ord som tar henne videre med i prosessen rundt oppbyggingen av melodi og tekst.

– Jeg skriver alltid refrenget først og når jeg føler at det er catchy nok begynner jeg å tenke enda et nytt refreng som da må overgå det første. Det første refrenget ender da ofte opp som vers, av og til med god hjelp av mine andre låtskrivere.

– Etter at jeg fikk livebandet mitt har jeg også tilbrakt mye tid i studio med noen av musikerne, der vi sammen har produsert låtene helt fra scratch.

Store helter gir inspirasjon

Rebekka B (26år) er utrolig takknemlig for å være Ukas Urørt!
Rebekka B (26år) er utrolig takknemlig for å være Ukas Urørt!

– Som nevnt tidligere er Nat King Cole en av mine store inspirasjonskilder på grunn av sjelen i stemmen og musikken hans. Det samme kan jeg si om Billie Holliday, Stevie Wonder, Dwele og Anthony Hamilton.

– Hva betyr det å bli Ukas Urørt?
– Det betyr så ubeskrivelig MYE! For å være helt ærlig så har det norske publikum skremt meg litt. Jeg driver med en sjanger som kan føles veldig ensom å drive med her i lille Norge. Men det å faktisk bli Ukas Urørt, gir meg bekreftelse på at folk liker det jeg gjør, og ikke minst gir det meg et håp om at flere skal få opp øynene for soul musikken. Dette har gitt meg inspirasjon til å jobbe (enda) hardere.

Les også: Ukas Urørt-arkivet

– Hva skjer fremover? Noe spennende på tapetet eller i taket?
– Planen er å få spilt mye mer for det norske publikum med bandet mitt som jeg er meget stolt av! Jeg er også mye i studio om dagen med flere spennende samarbeid på gang. Håper at dette vil åpner enda flere dører for meg når jeg nå snart kommer ut med ny musikk.

– Andre favoritter på Urørt?
– Jeg oppdaget en sangerinne for ikke lenge siden her på Urørt, nemlig Nos. Utrolig vakker sjelfull stemme. Myrna Braza er også en artist som jeg har stor respekt for. Så vil jeg også nevne Proviant Audio. Latterlig bra! Period! Og sist men ikke minst, Beats in the Bank. Dette er produsenter som jeg har et nært forhold til. Harry West (som utgjør den ene av duoen i BITB), støttet meg helt fra begynnelsen og gav meg beats av høy kvalitet, og hjalp meg også å finne en sound. Vi jobber fortsatt sammen den dag i dag.


– En siste appell til folket?

– Jeg håper at bransjen skal få mer fokus på selve musikken igjen. At salgstallene fortsatt øker, at både bransjen og artistene kan leve av musikken sin, uten å måtte gå på kompromi med seg selv.

Hør også intervju med Rebekka B. i Urørt på P3, onsdag kveld mellom 21 og 23.

Hva syns du om låta “Don’t Worry? Legg gjerne igjen en kommentar!