-
Terningkast

Langtifra noen fiasko

Lupe Fiasco, Amfiscenenen Stødig avslutning på Hove-torsdagen. Chicago-rapperen med det kørka navnet overbeviste de færreste med den konsepttunge andreplaten The Cool, som viste et klart misforhold mellom ambisjonsnivå og evne til å sette ideene ut i livet. Men selv om mannens tilstedeværelse nest øverst blant Hoves rappere peker på klare svakheter ved festivalens hiphop-program, er […]

Lupe Fiasco, Amfiscenenen

terning43.jpg

Lupe Fiasco. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Stødig avslutning på Hove-torsdagen.

Chicago-rapperen med det kørka navnet overbeviste de færreste med den konsepttunge andreplaten The Cool, som viste et klart misforhold mellom ambisjonsnivå og evne til å sette ideene ut i livet.

Men selv om mannens tilstedeværelse nest øverst blant Hoves rappere peker på klare svakheter ved festivalens hiphop-program, er det liten grunn til å krangle på låter som «Kick Push» og «Superstar», som leveres i velolja tapninger på Amfiscenen.

Et relativt potent band greier nesten å dekke over hovedpersonens manglende karisma, med episk snert lagt til de allerede vellydende melodiene og dertilhørende tilløp til dansbar lykke i sirkelen som utgjør Hove-amfiet. Lupes lyriske univers står imidlertid hele tiden i fare for å drukne i lydbildet, men energi, god stemme og oppriktig underholdningsglede hever uanstrengt seansen til godt over godkjent.

Marius Asp