Latterlige bandeffekter

Mange band prøver å kompensere for et fallende CD-salg med bandeffekter.

Den noe spesielle julegenseren fra Slayer (Foto: Backstreet Merchandise).
Den noe spesielle julegenseren fra Slayer (Foto: Backstreet Merchandise).

Ettersom salget av CD-plater har gått ned de siste årene, finner artister stadig nye måte å tjene penger på. Dette kan ofte føre til spenstige resultater.

«Ekte» Julestemning

Metalbandet Slayer selger nå julegensere på sin shoppingside. Bandet har gjort stor suksess med låter som «Dead Skin Mask», «Angel of Death» og «Raining Blood», noe man trygt kan si ikke vekker like mye julestemning som «Glade jul» eller «Deilig er jorden» hos de fleste. Selv om det ser ut som ei litt eksentrisk bestemor har strikket genseren, så er den faktisk utsolgt allerede.

Kanskje mangler du et slips til dressen som blir flittig brukt i jula? Det har Metallica tenkt på. De selger nemlig egne slips til fansen som ønsker litt mer rocka finklær. Fra den svenske gitaristen Yngwie Malmsteen kan du sikre deg sigarer til nyttårsaften.

Dildoer, håndjern, glidemiddel og kondomer

Det holder ikke lenger å selge en t-skjorte med bandlogoen på. Skottene i Franz Ferdinand gav fansen muligheten til å kjøpe truser med bandlogoen. Siden vi først befinner oss i denne regionen, så er det naturlig å nevne Rammstein som lanserte en litt spesiell bonus-versjon av albumet Liebe Ist Für Alle Da. Utgaven inneholdt ikke bare fem ekstraspor, men også seks dildoer, håndjern og glidemiddel. Et faktum som gjør det hele ekstra «forstyrrende» er at hver dildo skal representere hvert enkelt bandmedlem.

Bonus-utgaven til Liebse Ist Für Alle Da var mer enn bare ekstraspor (Foto: Promo).
Bonus-utgaven til Liebse Ist Für Alle Da var mer enn bare ekstraspor (Foto: Promo).

Det virker som sikker sex er svært viktig for musikere. Slayer, Tenacious D, Manowar, Bloc Party og Kiss har alle lansert egne kondomer.

Gravkiste

Kiss er mest sannsynlig kongene av bandeffekter. Det vil nok kreve en hel bok for å få med alle tingene Kiss har gitt ut, men det er verdt å nevne noe av de mest sære tingene. Kiss har for eksempel lagd en gravkiste for de som måtte ønske å ta far vel i en slik. Den avdøde gitaristen Dimebag Darrell i Pantera har blant annet blitt gravlagt i en. For de av fansen som elsker å sykle, så vil kanskje en sykkelbukse fra Kiss være midt i blinken.

Gene Simmons viser frem en av Kiss-kistene (Foto: NTB Scanpix, Richard Drew, AP Photo).
Gene Simmons viser frem en av Kiss-kistene (Foto: NTB Scanpix, Richard Drew, AP Photo).

Nå skal det sies at noen også kjenner sitt publikum ganske godt og lager ting for sin målgruppe. Den britiske sangeren Cliff Richard er svært populær hos de eldre damene, og har naturlig nok gitt ut en egen bingopenn. Enten du elsker eller hater Justin Bieber, så vil kanskje en piñata av artisten være til stor glede.