Leter etter den ene

Kaizers Orchestra overlater lanseringa av nytt album til fansen.

Snart skal Kaizers Orchestra slippe det tredje og siste albumet i Violetta-triologien. Da pleier den vanlige «promo-løypa» være å slippe en single til radio og gjøre intervjuer.

VIKTIG MELDING: Kaizers Orchestra leter etter den første som skal få høre første låta fra Violeta Violeta Volum III. Foto: Skjermdump.
VIKTIG MELDING: Kaizers Orchestra leter etter den første som skal få høre første låta fra Violeta Violeta Volum III. Foto: Skjermdump.

Én bestemt

Nå ønsker imidlertid rogalendingene å gjøre det på en litt annen måte. Denne gangen skal lanseringen av den nye plata starte med én bestemt, utvalgt fan av bandet.

– Vi tør å påstå at vi har den mest lojale fanskaren i Norge. Som takk for følget gjennom 11 år vil vi derfor at fansen skal få tilgang til de nye låtene først, og være med på å bestemme når låtene og albumet skal gis ut, sier vokalist og frontfigur i Kaizers Orchestra Janove Ottesen, i en pressemelding.

Via nettstedet Kaizervirus.com kan fansen søke om å bli denne aller første og dermed få «få ansvaret for å dele låten ved å fysisk være i nærheten av andre», som det heter i pressemeldinga.

Deretter skal låta spre seg videre med hver person som får tilgang til den og når mange nok har fått deb, blir en ny låt fra albumet gjort tilgjengelig.

Tar pause

Violeta Violeta vol. III følger opp Violeta Violeta vol. II som fikk terningkast fire av Lydverkets anmelder og Violeta Violeta Volume I som fikk terningkast tre.

Over 600 fans skal allerede ha søkt om å være denne første som får første låt fra Violeta Violeta vol. III og søknadsfristen er 18. september. Etter at Kaizers Orchestra har turnért ferdig med Violeta-albumene tar de pause på ubestemt tid.

Se bilder fra Kaizers Orhcestras konsert på Norwegian Wood i sommer: