Tinie Tempah - Amfiscenen, Hovefestivalen
Terningkast 3

Lite tight Tempah

Festivalens hittil lengste time er over. Tinie Tempah skuffer.

Londonrapper Tinie Tempah utnytter ikke eget potensiale når han onsdag kveld fyller Amfiscenen på Hovefestivalen. I utgangspunktet sterke låter som «Pass Out» og «Miami 2 Ibiza» faller totalt gjennom live, mye på grunn av et ekstremt dårlig samspill mellom band og artist.

For bandet river ned mer enn de bygger opp. I første halvdel er det hele temmelig energiløst, godt hjulet av Tinie Tempah selv som tidvis mangler både karisma og flyt. Hiphop-acts med liveband feiler desverre altfor ofte – og dette er et godt eksempel akkurat dét. Det hele gir en slags dårlig coverband-vibb, og den lekre kominasjonen av UK garage, grime og klubbmusikk som er å finne på den ambisiøse debutskiva Disc-Overy, drukner i en haltende framføring. Etter å konstant ha bedt folk om å hive hendene i været virker briten midtveis ut i settet mer komfortabel på scenen og får endelig amfiet til å reise seg under en brukbar versjon av «Written in the Stars».

Det er selvsagt stas å se flere tusen av de oppmøtte tilskuerne hoppe  med hendene i været, og klart – store deler av repertoaret er i utgangspunktet sterkt nok til å sørge for akkurat dette.  Folk er sulten på en fest, og når både «Written in the Stars» og «Frisky» fungerer bra nok, hiver de seg inn i festen. Men fra  rapperen som det siste drøye året gjort kometkarriere, med et knippe nummer én-plasseringer og et par Brit Awards, må det være lov til å forvente et tightere show. Tinie Tempah gjør ingen stor konsert på Hovefestivalen i kveld.

Ellen Ramstad