– Målet er Madison Square Garden

Urørtredaksjonen mener at Oscar Blesson (19) er på vei til å bli Norges svar på Jay-Z. Nå er han Ukas Urørt!

Urørt mener:

2015 er et sterkt år for norsk hiphop, og det ble akkurat enda en del sterkere. Oscar Blesson er på vei inn i det gode selskap med sin appellerende blanding av tilbakelent og intens rapping. Backet av en elegant organisk beat er han klar for å kunne nevnes sammen med de aller beste.

Profil:Oscar Blesson på Urørt

Hvordan begynte du å rappe?

– Hele greia startet da jeg var 16. Jeg husker alle rundt i nabolaget så på X Factor USA og mente at jeg minnet om en kid som var med og rappet (Astronomical Kid). Syntes ikke vi ligna, men karen var dyktig og jeg lærte meg tekstene hans, til det gikk opp for meg at: ”Hei! Hvorfor kan jeg ikke bare begynne å skrive selv?”. Siden den dagen har det fortsatt til her jeg er nå og forhåpentligvis videre!

Hva handler “Page 28” om?
– Den er et produkt av alle følelsene og endringene moren min var vitne til da jeg begynte å pendle mellom sene netter i studio og tidlige skoledager. Hun vil bare at jeg skal klare meg og helst på tryggest mulig måte, som ikke nødvendigvis er musikkbransjen. Det var en livsstil som var ny for oss begge og som tok tid å tilpasse seg. Idéen til tittelen er at hele sangen høres ut som et utdrag av en bok og 28 Mars var dagen jeg spilte den inn. (Beaten er av en annen Urørt-favoritt, produsenten Ol’ Burger Beats. red.anm.)

Nå er du i tillegg tatt under vingene av Tommy Tees og hans Tee Productions, hva er planene fremover?

– Akkurat nå prøver jeg bare å holde hodet kaldt og gjøre det jeg har kommet hit for: ferdigstille hans Bonds, Beats & Beliefs 2 (slippes etter planen 31. oktober, red.anm.), som jeg har en involvering i. Det er om å gjøre å være utadvendt, skaffe kontakter og holde fokus på kunsten. Det er ikke en sjanse man får hver dag. S/O Tommy Tee, big bro!

Nevn en låt du inspireres av?

“Waves” av Joey Bada$$. En låt full av ambisjoner og driv som jeg ble skikkelig inspirert av helt i starten av karrieren min.