– Markerer seg nok en gang som en av landets beste til å skrive raptekster

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med åtte nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet B-Boy Myhre, Skaar og Lazy Queen.

Kasket Club + Soul Gem – «Run radio»

Det er ikke sjeldent jeg tenker på hva slags deilig musikk som hadde blitt laget om Jakob Ogawa, Saint Etienne og Air hadde slått hodene sammen.

Heldigvis slipper jeg å vente på det utfallet siden Kasket Club og Soul Gem påtar seg ansvaret.

Den bølgete softrock-saken «Run radio» er på mange måter lyden av sommer. Superbehagelige gitarlicks, varm bass, finfine vokalharmonier og ingen kanter på flere mils avstand gjør dette til vennlighet innpakket i en låt. Gode ting.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkansvarlig i NRK P3

Skaar – «Say something now»

Skaar har blitt et kjent og kjært navn de siste årene og karrieren hennes fortsetter å blomstre. Hun kan vise til en sterk start på artiståret 2021 ved å allerede ha sluppet låt med Iris, gjort en liveopptreden på ESNS (Eurosonic Noorderslag) og ikke minst å ha blitt nominert til Spellemann i kategoriene pop og årets gjennombrudd.

Popsangeren fra Stord har alltid kunne sikte til svært sterke låter gjennom melodiene og vokalen sin. Den nye låten som slippes i dag er intet unntak.

«Say something now» viser Skaars fengslende vokal gjennom en godt innpakket akustisk melodi. Låta forteller en historie om ærlighet og åpenhet, eller nærmere bestemt: Si noe som det er og si noe som skulle vært sagt her og nå. Stemningen rundt «Say something now» gir deg muligheten til å senke pulsen litt og gir rett og slett et pusterom inn mot helgen.

Krister Namphathai Larsen, journalist

B-Boy Myhre – «Action Man»

Enten har B-Boy Myhre en gammel rapkarriere under ukjent navn bak seg, eller så er han rett og slett bare født til å gjøre akkurat dette. Det er sprøtt å tenke på at «Action Man» er hans femte singel.

B-Boy Myhre markerer seg nok en gang som en av landets aller beste til å skrive raptekster. Det skorter ikke på utførelsen heller. B-Boy skifter lekent energinivå mellom vers og refreng, og briljerer med artikulasjon og uttalelse på kloke og gjennomtenkte fraseringer og rim.

Oslo-rapperen har allerede funnet en helt egen stil både på rapping, melodi og beat og man hører med en gang at dette er en B-Boy Myhre-låt. «Action Man» låter vårlig, lett og ledig, søtt og behagelig.

Adiele Helen Krüger Arukwe, musikksjef

Lazy Queen – «A Place To Bury Strangers»

Indierockarane i Lazy Queen har konsekvent hausta lovord frå tastemakers i både inn- og utland for tidlegare utgjevnader, og når «A Place (To Bury Strangers)» leier opp mot nytt EP-slepp, er det all grunn til å tru den trenden vil halde fram.

«A Place (To Bury Strangers)» har beina godt plassert i det ofte litt joviale power pop-landskapet, men med ein energi og frustrasjon som nikkar lett til 90-talets emo. Ei catchy innpakning av mørke undertonar er ikkje nødvendigvis så nytt i musikkhistoria, men det er kjekt når det fungerer.

Så glad, men så trist. Og vi dansar medan livet raknar.

Har du eit hjarte for noko som helst som har med nynnbare melodiar, enkle akkordprogresjonar eller pur, frislept indierock å gjere, er det berre å ønske helga velkomen med denne.

Sjur Systad Tyssen, anmelder

Døssi – «Behold»

Denne uken ramlet jeg over en nedpå, melankolsk låt om ensomhet som gikk rett hjem hos meg. Dette er bare den tredje singelen til bergenske Ingrid Døssland, som går under kortversjonen «Døssi», men hun har allerede fått etablert en særegen og gjenkjennelig stil.

«Behold» byr på behagelig, karakteristisk vokal, backet av nydelige vokalharmonier. Og ikke minst en luftig, stemningsfull produksjon som minner om en minimalistisk versjon av Beach House, signert Døssi selv pluss medprodusent Jens Kristian Rimau. Sistnevnte har blant annet produsert Haugesund-duoen Elsa & Emilie tidligere, og Døssis musikk bør gå rett hjem både hos fans av dem, og ikke minst medbergenseren Aurora.

«My lonely silence, it drains my body» synger Døssi om isolasjonen mange kjenner på om dagen. Jeg anbefaler at du fyller stillheten med «Behold» denne helgen.

Eskil Olaf Vestre, journalist

Delara – «Swole»

«Delara, er ikke det Amanda Delara?» tenker du kanskje nå. Joda, det stemmer, men hun har gått en helt ny retning med de siste låtene sine. Sammenliknet med de romantiske, norske låtene som «Nå er det oss» Delara slapp i fjor, er jo låter som «Shark Tank» og «Swole» en helt annen verden. Men jeg elsker selvfølgelig variasjonen.

I helga fulgte jeg med på en spørsmålsrunde som Delara hadde med følgerne sine på Instagram, og der fant jeg ut noe helt unikt. «Swole» er faktisk den samme melodien som «Shark Tank», bare reversert! Jeg er nødt til å gi en liten shoutout til Sondre Haftorsen, som er produsenten til Delara, for han gjør en amazing jobb.

«Swole» var en av denne ukens anbefalinger fra Arian på lufta i «StudioP3».

Arianrhod «Arian» Engebø, programleder i «StudioP3»

Jimmy Smash – «August»

Jimmy Smash er et band som jeg først ble introdusert for på festivalen Trondheim Calling i 2018. «Kanskje jeg bare skal se dem live», tenkte jeg den gangen, men jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente.

Det viste seg at jeg ble helt forelska, og jeg har hørt masse på dem siden. Jimmy Smash har for meg vært den typen deilig musikk som jeg har satt på litt i bakgrunnen, for eksempel når jeg har spist middag. Men denne låta er noe annet – det er nesten så jeg kan klubbe til den! Dette er noe av det mest upbeat jeg har hørt fra Jimmy Smash, og «August» har virkelig falt i god jord hos meg.

«August» var en av denne ukens anbefalinger fra Arian på lufta i «StudioP3».

Arianrhod «Arian» Engebø, programleder i «StudioP3»

Alicya – «Ferdig»

Låten jeg har hørt på mest den siste uken er debutsingelen til Alicya. Selv om det er en debutlåt, kan det hende du tenker at du har hørt denne stemmen før et sted. Hvorfor? Hun var med og sang på Hkeem sin «Oslo S».

Alicya er en 20 år gammel jente fra Furuset. Vi begynner å få en god ansamling med r&b-artister i Norge, men jeg er jo en skikkelig sucker for r&b, så når vi får enda en debutant, blir jeg bare gira. Dessuten, når jeg hører en r&b-artist synge på norsk, er alt jeg har å si følgende: «takk». Akkurat det trenger vi flere av. Vi trenger også mer musikk fra deg, Alicya – please!

«Ferdig» var en av denne ukens anbefalinger fra Nate på lufta i «StudioP3».

Nathan «Nate» Kahungu, programleder i «StudioP3»