Mest solgt på en uke

Taylor Swift har satt salgsrekorder med sin nye låt i USA. “We Are Never Ever Getting Back Together” spås suksess også i Norge.

Sist uke ble Taylor Swifts nye singel kjøpt digitalt 623000 ganger i USA. Det betyr ny rekord for hvor mye en låt skrevet av en kvinnelig artist selger i løpet av en uke – og Swift overtar rekorden etter Ke$ha og “Tik Tok”.

Dessuten inntar Swift den samlede andreplassen over antall digitalsalg per uke; kun Flo Rida og “Right Round” ligger over henne, med 636000 nedlastinger, skriver billboard.biz.

Les: De største digitale suksessene.
Les: Taylor Swift tjener mest.

Taylor Swift (Foto: NTB Scanpix/John Shearer, AP)

Låta selger godt i flere land. På den norske Itunes-lista ligger “We Are Never Ever Getting Back Together” på sjette plass.

Fredag får vi se om den har tatt veien inn på VG-lista i tillegg, og samme dag blir den å høre på P3 og mP3.

– Taylor Swift er en veldig populær artist, som nå har tatt et steg vekk fra countryrøttene sine og nærmet seg poppen i enda større grad. Dette gjør nok at låta får enda større nedslagsfelt enn musikken hennes har fått tidligere. Vi listet låta på P3 denne uka og er å høre på lufta fra fredag, sier Marie Komissar, som er musikkprodusent i P3 og mP3.

“We Are Never Ever Getting Back Together” er b-listet. Det tilsvarer at du har sjansen til å høre den to ganger i døgnet.
Spillelister: Dette hører du på P3.
Si din mening: Bli med i P3s musikkpanel.

Det er tredje gang P3 lister Swift; tidligere har “Love Story” og “Mine” rullert på eteren.

Komissar spår suksess for den ferske låta også i Norge
– om ikke i like stor skala som i USA.

Marie Komissar (Foto: NRK P3)

– Taylor Swift har ikke hatt en hit i Norge siden “Love Story” i 2009, og jeg tror “We Are Never Ever…” kommer til å forandre på det. I tillegg til at hun har mange fans i Norge er også låta både bred, umiddelbar og lett å like. Men hun er mye større og viktigere i USA, hvor hun har en fot i countrysegmentet og en i poppen,så jeg tror ikke hun kommer til å slå noen norske rekorder med denne låta, sier musikkprodusenten.

Låta er første singel fra Swifts fjerde album Red, som slippes 22. oktober. Tidligere har 22-åringen vunnet seks Grammys – og blitt kåret til “Årets artist”.

Hør “We Are Never Ever Getting Back Together” her: