Nett-vegreren Prince inntar Twitter

Prince har kalt internett «passé» men er nå på Twitter for å promotere ny musikk. Hør to nye låter her!

I 2010 sa han at «internett er passé», men nå har Prince Rogers Nelson gitt etter for det virale presset og kommet seg på Twitter.

Prince har tidligere vært svært skeptisk til å spre sin musikk via nettet. Foto: Promo.
Prince har tidligere vært svært skeptisk til å spre sin musikk via nettet. Foto: Promo.

Ba om å fjerne seks sekunder

Det var med referanse til internett som distribusjonsform for musikk at Prince i 2010 mente at internett var passé. Artisten har alltid vært opptatt av å hegne om sine inntekter og sa at iTunes ikke ville gi ham betalt på forhånd.

Tidligere i år ba han blant annet videotjenesten Vine om å fjerne et seks sekunder langt videoklipp som inneholdt hans musikk. Han har også uttalt at han har planer om å saksøke både eBay, Youtube og The Pirate Bay for å misbruke hans musikk.

I 2010 sammenliknet han internett med MTV.

– På et tidspunkt var MTV moderne, men plutselig ble det utdatert. Alle disse datamaskinene og dingsene er uansett ikke bra, sa Prince den gangen.

Prince turnerer med trioen 3rdeyegirl som backingband. Foto: Promo.
Prince turnerer med trioen 3rdeyegirl som backingband. Foto: Promo.

«TESTING 1, 2…»

Men tirsdag kveld kom det en melding på Twitter-kontoen @3deyegirl som lød «PRINCE’S 1ST TWEET… TESTING 1, 2…», før han fulgte opp med «PRINCE’S 2ND TWEET.» og «PRINCE’S 3RD TWEET: DID EYE ADD 2 MUCH PEPPER?» sammen med et bilde av noe mat, før det kom flere meldinger av mer eller mindre kryptisk karakter.

Twitter-kontoen Prince plutselig har dukket opp på tilhører opprinnelige jentebandet 3deyegirl, som han har turnert med i flere år.

Denne plutselige tiltrekningen til nettet henger trolig nøye sammen med lanseringen av et nytt album.

Han har nylig underskrevet en ny platekontrakt med Kobalt Music Group, og i kjølvannet av Twitter-debuten er det blitt lagt ut to nye videoer med Prince-musikk. En smakebit av låta “Groovy Potential” og hele “Fixurlifeup”.

Hør “Groovy Potential”:

Sjekk ut “Fixurlifeup”: