OMVR - John Dee, by:Larm 2015
Terningkast 5

OMVR til du dør

Norges nye r&b-ambassadør staker ut en lysende fremtidskurs på by:Larm.

Omar Mohamed Ahmed, eller OMVR, (27) er ett av navnene det har vært knyttet størst forventninger til i forkant av by:larm 2015. Ikke uten grunn: Den første singelen til den tidligere The Voice-deltageren, «Hold You Back», fusjonerer det sjelfulle og det klubbete, og har gitt han rykte som et av de mest lovende navnene innen norsk r&b.

Å bevise gjennom én singel er en ting. Men hvordan makter han å overføre det gjennomproduserte uttrykket i «Hold You Back» til liveformatet? Og hvordan er det øvrige materialet hans?

For å begynne med det første: På scenen har OMVR med seg tre korister, trommis og synthist. De åpner med en overbevisende tapning av «Hold you back». Vokal-hooket som åpner låta spilles av fra track i stedet for å bli løst av koristene; et underlig, men tilgivelig valg fra en artist som spiller en av sine aller første konserter. Bassen er tidvis så tung at det er nærliggnede å bli redd for at hele bastionen i Torggata skal falle sammen, men etter at det første sjokket har lagt seg, fører det først og fremst til at musikken får større gjennomslagskraft.

I løpet av den knappe halvtimen OMVR har til rådighet på John Dee loser han oss gjennom et sett som staker ut en lysende fremtid. Flere av låtene er potensielle singler. I all hovedsak befinner materialet seg i samme gate som «Hold you back». «Loose your mind», med sin utagerende house-bridge og påfølgende løft mot himmels, er nok den sterkeste i festgata.

Avslutningsvis drar OMVR det ned. Balladen «Expectations» trekker linjer til hans uttalte forbilde Brandy, og viser at han treffer også uten en bombastisk produksjon i ryggen.

At OMVRs sterkeste kort er stemmen er det fremdeles ingen tvil om. Den har han full kontroll over. Falsetten er treffsikker og glassklar, men blir ikke brukt i utide. Han har en overbevisende tilstedeværelse i sin egen musikk; fremstår komfortabel, men aldri selvhøytidelig på scenen, og viser genuin glede over den jevnt over ekstatiske responsen fra publikum på et stappet John Dee.

2015 skulle bli året da by:Larm har viet mer plass enn noensinne til den urbane delen av musikken. OMVRs første konsert under festivalen kan vitne om at det var en god beslutning: Norge har herved fått en fremragende, ny r&b-ambassadør.

Trine Aandahl

Mer fra by:Larm