Veien til toppen

De har fortsatt en vei å gå, Nico og Vincent i Envy. Men gutta er sikre på at de klarer å gå ruta – det er bare de selv som står i veien.

Litt forsinket kommer Nico og Vincent ruslende inn på kaféen i Torggata. Journalisten var tidlig ute, og rakk å tømme i seg en kopp kaffe allerede før intervjuet. Envy har en litt annerledes timeplan.

- Vi har det bra! Det er mye å gjøre, mye å ta tak i. Men det er sånn det skal være, vi liker å være opptatt, sier Vincent.

- Nå har vi akkurat spilt inn musikkvideo i Danmark. I tillegg er det albumet, mye promo og øving, legger Nico til.

Knapt tid til å øve

Mye har endret seg siden 2011, da Envy spratt opp fra ingenting med "One Song". Da fulgte Lydverket gutta med et kamera – hvordan det var da, kan du se her:

På mange måter er de de samme gutta. Samme personligheten, samme selvsikkerheten – og like dedikerte som for to år siden.

- Vi ofrer like mye, men det har kanskje blitt mer vanlig. Både vi og de rundt oss har blitt mer vant med denne livsstilen, sier Vincent og legger til:

- Vi er kanskje verre nå.

- Har det blitt rutine?

- Det er vanskelig med rutine i denne bransjen, det skjer noe nytt hver dag. Før var vi veldig opptatt av å finne ting å gjøre, men nå har vi knapt nok tid til å øve lenger, sier Nico.

Envy
  • Består av Nicolay Sereba og Vincent Dery. Begge er født i 1990
  • Envy ble til i 2009, etter at felles venner tipset de om hverandre
  • One Song ble en hit i 2011, da fikk også Envy Spellemann for musikkvideoen
  • Samme år vant de konkurransen på Emergenza-festivalen i Tyskland
  • De har et eget plateselskap, 5-Star, som de eier sammen med manageren
P3 Gull

Musikkprisen P3 Gull skal hylle unge, norske musikere - og lage show for alle dere som elsker P3!

Musikkfesten ledes av Live Nelvik og vil bli sendt direkte på NRK3 og P3.no den 29. november fra Sentrum Scene i Oslo.

Alt om P3 Gull på P3.no/musikk

Haiene kommer

Duoen har en klar oppfatning om hva som har endret siden den spede starten på karrieren.

- Vi er mye mer erfarne. Sterkere, og mye flinkere også, tror jeg. Vi har en mer moden holdning til musikkbransjen og hvordan den fungerer, og så har vi funnet en sound som ikke var der før.

Vincent lister opp, og stopper for å tenke seg om.

- Det er to år siden vi starta, er det ikke? Det føles som om det har gått mange, mange år.

Men det er bare to, og på disse to årene har Envy fått to låter på A-lista til P3. "Am I Wrong" har vært på toppen av hitlistene i både Norge, Sverige og Danmark, og låten har blitt spilt over 25 millioner ganger i Spotify.

- Men vi er de samme folka, har samme væremåte. Vi har vel skjønt en del ting nå som vi ikke skjønte da.

– Det er to år siden vi starta, er det ikke? Det føles som om det har gått mange, mange år

En av tingene Envy har skjønt, er å ta tilbud om gull og grønne skoger med en klype salt.

- Det er noe alle artister prater om, og vi var klar over det. Vi har vært i situasjoner der vi merker at folk er kyniske, for det er mye penger i omgang. Og da er det mange haier, sier Nico.

- Vi har lært at vi må dra lasset selv. Ingen har de samme egeninteressene som oss, ingen tror like mye på oss som oss selv. Det har vi fått bekrefta i det siste, fortsetter han.

Et eneste hinder

Ifølge Envy er det bare to personer som kan stoppe dem fra å gå hele veien - Envy selv. Men det er en lang vei å gå.

- Jeg tror fortsatt at det er kvaliteter i oss som kan gjøre oss til superstjerner før eller senere. Ikke siter meg feil på den! Jeg sier bare at det fins ting i oss som gjør at vi kan gå veldig langt, forklarer Vincent.

Sitatet er ordrett, og det er slik Envy tenker. Da "One Song" kom ut, fikk de spørsmålet om ambisjoner. Da gikk det knapt et sekund før Vincent kastet ordet "verdensherredømme" på bordet.

- Er planen den samme i dag?

- Jajajajaja.

– Vi har vært i LA, det er ikke så langt unna!

Svaret kommer like fort som for to år siden. Nico utdyper.

- Tenker du at noe er lett, da er det lett. Tenker du at det er vanskelig, blir det vanskelig. Når du tenker over det – hvor langt unna er egentlig USA og resten av verden? Vi har råd til å ta et fly til statene, og sjansene for at vi skal klare det er like store som at en amerikaner som går rundt der skal klare det. Vi har vært i LA, det er ikke så langt unna!

Hip-pop

- Er Envy mer pop nå enn før?

- Tja... Vi er mindre hiphop. Vi liker å bare si det er musikk, for det er ikke ren pop heller. "Am I Wrong" er en ren pop-låt, men på albumet vil det bli mer rap. Det er naturlig for oss å gå den veien, vi har alltid vært glad i å synge, og glad i melodier, samtidig som vi har rappet. Den veien gikk seg selv, forklarer Nico.

Men de var litt bekymret for mottakelsen til «Am I Wrong» i det litt tyngre hiphop-miljøet, forteller Vincent.

- Jeg tror grunnen til at pop har fått et dårlig rykte i hiphop-miljøet er at det er mye pop som ikke føles ekte. Men med «Am I Wrong» er det mange av de jeg trodde aldri ville si noe som kommer bort og sier at det var en fet låt. De sier den treffer på et mer følelsesmessig nivå. Det er det vi fokuserer på – å treffe mennesker, ikke bare å lage poplåter.

Da alle reiste seg

P3 har fulgt Envy tett siden starten, og slikt blir det skapt minner av. Vi har vært med på skoshopping, sett konserter, smugkikket på fremtidsrideren – og nå drukket kaffe.

- Det er en litt samlet følelse med P3, vi har gjort så mye med dem. Men Hove! Det husker jeg godt. P3-scenen på Hove. Det var en av de første festivalene vi gjorde.

Nico mimrer, og Vincent er enig.

- Vi starta showet på P3-scena. Folk satt på bakken, og det var litt tynt. Vi bestemte oss for å bare kjøre på i den halvtimen vi hadde. Halvveis ut i showet merka vi at det kom flere og flere folk, og at alle begynte å reise seg. Til slutt sto alle, og det var ganske fullt. Det var heftig.

– Vi nølte ikke et sekund med å spille på P3 Gull

P3 digger Envy, og forholdet er gjensidig godt.

- Jeg husker da Urørt plukka oss opp først. Siden den gang har P3 vært innflytelsesrike på hvordan det har gått, og satsa på oss. Det var et punkt etter at "One Song" hadde blitt spilt og interessen fortsatt var ganske laber. P3 valgte å spille låta lenger og satse på oss. Det hadde sikkert en forløsende effekt andre steder også.

- P3 spilte "One Song" mye lenger enn noen andre. Vi er ekstremt takknemlige, så vi nølte ikke et sekund med å spille på P3 Gull, legger Nico til.

Tålmodige jenter

Når Envy reiser så mye som de gjør, blir hjemmet og gamle venner enda viktigere.

- Det er noe av det som holder oss gående. Jobb er kult, men du kan ikke bare gjøre det. Venner og familie hjemme er det som motiverer oss. De gir oss kjærlighet i en ellers kynisk bransje.

Nico understreker veldig hvor viktig denne kjærligheten er, og fortsetter med å fortelle om kjæresten. Både Nico og Vincent har kjærester som venter på dem hjemme.

- De er veldig tålmodige jenter. De holder ut! Jeg snakka med kjæresten min her om dagen om hvor lite vi egentlig krangler. Hun sa det er fordi vi aldri ser hverandre, så vi får ikke tid. Sånn sett er det en bra ting å være så mye borte – vi rekker ikke å krangle.

Beste så langt

Snart kommer andreplata, oppfølgeren til The Magic Soup And The Bittersweet Faces fra fjoråret.

- Det er det beste vi har gjort til nå. Vi skal putte alt i det, sørge for at det blir et bra, helstøpt album, forteller Vincent.

- Jeg har full tro på at det vi gjør og kan gjøre, er det ingen andre som kan gjøre på den måten vi gjør det. Med det sagt blir det spennende å se hva vi får til.

Da Ali Soufi anmeldte debutalbumet i fjor, skrev han at «den nye skolen er her. Den trenger bare litt mindre finpussing.

- Kommer Ali til å skrive: «Den nye skolen er her, og Envy er rektor» denne gangen?

- Oi, såpass? Nja, det får vi se på.

Men før det nye albumet kommer, kan du se Envy spille live på P3 Gull på Sentrum Scene 29. november.