På turné med Astrid S

UKAS URØRT: Hanne Mjøen gikk fra å synge på kulturmønstringer hjemme i Oppdal, til å turnére med Astrid S.

Etter Hanne Mjøen (22) flyttet fra Oppdal i Sør-Trøndelag til Oslo, har musikkarrieren skutt fart. Med fire singelslipp på kort tid og flere festivalopptredener, jobber hun hardt for å kunne leve av musikken. Da Astrid S spurte om hun ville være med på turné, var hun ikke vanskelig å be.

– Jeg fikk en melding fra Astrid S der hun spurte om jeg kunne vært interessert i å være support for henne. Det er tidenes melding, hun trengte ikke spørre om det, selvfølgelig ville jeg det!, sier Ukas Urørt, Hanne Mjøen.

Urørt mener:

Det nye pophåpet Hanne Mjøen nailer den moderne lyden, og klarer å bringe noe friskt inn i miksen. Med nydelig, kraftfull stemme og urbane vibber i produksjonen er hennes rett frem pop av den virkelig gode sorten man ønsker mer av.

 

Blitt trygg på scenen

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

– Jeg tenker man må være litt dum og naiv for å gå inn for å leve av musikk. Når man da har så mange rundt seg som støtter, får man den selvtilliten man trenger, sier Hanne Mjøen.

Med et mål om å fronte unge talentfulle musikere, fikk Hanne Mjøen god støtte fra hjembygda tidlig i musikkarieren. Opptredener på kulturmønstringer og oppmerksomhet fra både lokalavisen og lokalradioen, bidro til å bygge selvtilliten hun trengte for å dra til Oslo og satse på musikken. På populærmusikklinja på Westerdals ble hun kjent med vokalisten i Whales & This Lake. Det satt fart på låtskrivingen.

– Han spurte om vi skulle skrive sammen, noe vi også gjorde. Vi samarbeidet godt, og det ga meg en bekreftelse på at det jeg gjorde var bra. Det var som om noen trykket på en knapp, og så forsto jeg hvordan jeg skulle gjøre det.

I ettertid har hun kommet med flere singler, blant annet «Future» som hun nå er Ukas Urørt med. Låtene har hun og bandet turnert med landet rundt. De har spilt på festivaler som Vill Vill Vest og Findings Festival. Turneen med Astrid S har hun lært mye av.

– Jeg føler jeg har utviklet meg mye og blitt tryggere på scenen. Det er utfordrende å være supportartist. Publikum er der for å se hovedartisten, og når man kommer som support må man jobbe ekstra hardt for å overbevise dem. Man må bare stå i det noen ganger selv om det kan være litt vanskelig.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_W3FjPjh28Y&w=560&h=315]

Les også forrige Ukas Urørt:Avhengig av kunst

 

En ulykkelig trikketur

Inspirasjonen henter Hanne Mjøen fra omgivelsene rundt seg og ting hun opplever, som for eksempel da hun var vitne til et par som slo opp på trikken.

– Det var veldig merkelig. Jeg så på avstand hvordan de begge var helt knust og ikke visste hvor de skulle gjøre av seg. Det ble ikke en låt ut av det spesifikke øyeblikket, men jeg har brukt det som inspirasjon, sier Hanne Mjøen.

Hun skal spille på Trondheim Calling i februar og for å kunne gi publikum en så god konsertopplevelse som mulig, jobber hun og bandet kontinuerlig med å forbedre liveuttrykket. Samtidig er hun ofte i studio for å lage ny musikk. Til nå har hun kun gitt ut singler, men har også et ønske om å lage en EP.

– Jeg kunne tenke meg å reise et sted for å skrive en konsept-EP eller et album. Jeg blir veldig inspirert av å reise. Jeg kunne for eksempel tenke meg å reise til et sted i Thailand, eller et helt annet land, bare for å få en helt annen inspirasjon.

Sjekk ut Hanne Mjøen sine favoritter: