Selvstendig Social Suicide

Fire bergensere er Ukas Urørt med låten ”Fifth man on a dead man’s grave”.

– Aggressiv pønkrock, svarer Social Suicide da vi spurte om å få beskrivelse av firkløverets musikk.

URØRT MENER:

“Det spruter ut et ungt og herlig energisk uttrykk fra bergensgutta i Social Suicide. De veit hvor de vil, og den aggressive hardcorepønk-låta “5th Man on a Dead Man’s Grave” oser av friskt potensiale. Et band man må følge med på i 2010.”

MER OM: Social Suicide på Urørt

Verdier og ærlighet

– Det er et enkelt bandnavn som er lett og huske, og det handler for oss om å være et band som alltid er villig til å stå opp for våre meninger og verdier, uansett hvilke reaksjoner det vil skape. Vi vil alltid være ærlig mot oss selv og andre og stå inne for det vi driver med, sier Bjarte Haugland fra bandet.

Bandet har hatt et par utskiftninger før Social Suicide ble født, og det måtte omskolering til for å få kabalen til å gå opp. Haugland forklarer Urørt om utviklingen til bandet fra Vestlandet.

BONUS: Hør Social Suicide prate med Lydverket!

– Jeg og Sondre startet å lage musikk sammen i 2006, etter å ha hatt planer om det i lang tid. Etterhvert ble Esteban med også. Vi spilte med forskjellige folk frem til 2008, da vi møtte bassist Remi Arefjord. Det var da Social Suicide ble til.

Etter å først ha vært et 5-manns band under et annet navn frem til sommeren det året, sluttet trommisen og Esteban hoppet da fra gitar til trommer. Det var i denne perioden grunnlaget for musikken vi driver med i dag ble dannet, sier Haugland.

Social Suicide er Ukas Urørt. (Foto: Henrik Kilvær)
Social Suicide er Ukas Urørt. (Foto: Henrik Kilvær)

Opposisjon og/eller selvstendighet kan være et nøkkelord når Social Suicide skal forklare tanken bak punk/hard core-bandet, især låten – ”Fifth man on a dead man’s grave” – som gjorde dem til nettopp Ukas Urørt.

– Det er vel, akkurat som alle våre andre låter, en låt som kom helt naturlig for oss. Den handler om mennesker som ikke våger å tenke gjennom livet sitt og hvordan de ser på verden, fordi de ikke våger å gå imot flokken, forklarer Haugland.

Samme medlem står bak riffene, før resten av Social Suicide bidrar til det fullstendige bildet. – Som oftest starter det med at jeg lager riff på gutterommet, og Sondre som har en passende tekst. Så former hele gjengen låtene i felleskap på øvinger.

– Feil døgnrytme, god stemning, og som regel alltid blakk.

Slik ordlegger bandet seg for å karakterisere seg selv, og foruten “skating med Smurf og Birgz, lange netter med PS3, og generell henging med venner og familie”, er Social Suicide glad for “bifallet” fra Urørt.

– Det betyr veldig mye å få den positive oppmerksomheten, og det gir flere muligheten til å få høre om oss. Vi er takknemlige.

Se og hør videoen til ”Fifth man on a dead man’s grave”:

– Alle i bandet hører mye på band som Converge, Refused, JR Ewing og Some Girls. Men vi lytter selvsagt på andre stiler som pop, hip hop og en god del electronica, hører vi om deres inspirasjonskilder.

– Voodoo-dokker i taket

Framdriftsplanen til Social Suicide er klar: – Først og fremst er jo det konserter med og utenom by:Larm. Etter det slapper vi litt mer av og tar oss tid til å skrive albumet, som vi spiller inn med Bjarne fra Harrys Gym. Meget god stemning.

De er også oppdatert hva angår Urørt, og gruppen trekker fram flere Urørt-artister når vi spør om deres favoritter og grunnen hvorfor.

Blood Command, Leif & the Future, Feel the Aftermath, og Kalashnikov. Først og fremst fordi vi koser
oss stort hver gang vi får sjansen til å henge.

Karene var også så heldig etter en spillejobb i utlandet at de endte med å oppleve en karibisk religion og/eller kult på kroppen.

– Vi var helt blakk i London da vi skulle spille konsert på Underworld og hadde ingen steder å sove. Midt på natten gikk vi rundt og spurte folk på gaten om de hadde et gulv vi kunne sove på og vi møtte til slutt noen som tok oss med hjem. Det var et forferdelig skittent fattigstrøk og det første som møter oss på innsiden er voodo dokker i taket og en mor som skriker etter oss og jager oss vekk.

Ellers har Social Suicide én enkel appell til folket: – Vær ærlige.

Hør også intervjuet med Social Suicide i onsdagens Urørtsending, mellom klokka 21 og 23.