Nico & Vinz - "Intrigued" (låt)
Terningkast 3

Sikkerhetsnettet

Den nye singelen til Nico & Vinz er fascinerende, men overbeviser ikke.

a5452054a3d1e348edbfbc7d1befa51f

Billboard-gutta Nico & Vinz fortsetter å lage musikk i juniten. Superhiten «Am I Wrong» åpnet dørene, og har gitt dem kule fans som Taylor Swift og Pharrell, men de har videre bevist at de har mer å by på enn one-hit-wonders.

Nicolay «Nico» Sereba og Vincent «Vinz» Dery er flinke til å snuse på sjangre. Fra eksotiske rytmer i Black Star Elephant, nyanserte Cornerstone EP til den nå neddempa R&B-en de fronter i «Intrigued». De er selv ærlige om at de ikke ønsker å begrense seg til én sjanger, som forøvrig er helt legitimt. Her får vi likevel servert noe i samme gate som foregående singel, men med Vinz som hovedrolle.

På samme måte som fjorårets «Hold It Together» bruker «Intrigued» lugn gitar i håp om å lokke lytteren i garnet. Nico & Vinz kaster ut fiskesnøret og rett før jeg begynner å lure på om dette egentlig bare er et opptak av en gitar som stemmes treffer vokalen til Vinz meg i trynet så hardt at jeg bergtatt biter på. Mykheten, sensualiteten og den slående likheten til Sampha fanger interessen min.

Idet «Intrigued» haler meg inn mister jeg kjapt interessen idet Sampha-vokalen erstattes med ikke fullt så særegne Nico. Det er ikke det at de andre elementene i låta er dølle, men det føles nesten hjerteskjærende å ikke få mer Vinz i monitor.

Det er ingen tvil om at denne fantastiske vokalen bærer låta, men før «Intrigued» fader ut har jeg allerede sluppet taket, og svømmer berørt, dog desillusjonert videre.

Marit Johansen

P3 Gull 2015: Nico & Vinz – «That’s how you know you fucked up»