Skrillex har henta inspirasjon fra Kanye West

– Dere kan forvente spontane utgivelser.

Forrige uke overrasket Skrillex sine fans med å «ta en Beyoncé» og gi ut albumet Recess.

Skrillexs manager, Tim Smith, uttalte at inspirasjonen bak å slippe de 11 låtene ikke var henta fra Beyoncé, men fra Nine Inch Nails’ album Year Zero.

Nå forteller Skrillex at han har blitt inspirert av en av verdens største rappere – Kanye West.

Lager en «West-modell»

I et intervju med Billboard forteller han om en flytur han hadde sammen med West for to år siden, der de sammen hadde jobba med noen låter på et hotell.

– Det var kult å se Kanye omgitt av så mange kreative mennesker hele tiden. Det var alltid noen på PCen, noen som godkjente ting, mens andre kom opp med ideer – en konstant maskin som Kanye var i midten av, forteller han og fortsetter:

– Det minnet meg mye om mitt crew. Det å se ham være så involvert i alle aspekter av karrieren sin er veldig kult.

Les også: Basser opp West

Etter flyturen med West har nå 26-åringen bestemt seg for å etterligne «West-modellen», og har derfor begynt å bygge et kreativt senter i Los Angeles som har fått navnet «The Nest».

– Dette er bare den første bølgen

Skrillexs første offisielle album, Recess, er et eksempel på den nye måten å tenke på. Til Billbord forteller han også at Recess bare er det første fra han i 2014 – og at vi kan forvente oss mer.

– Dette albumet er bare den første bølgen av ting som skje. Dere kan forvente spontane utgivelser. Det er flere samarbeid som jeg kommer til å slippe utover året, sier han.

På den nye skiva har dansemusikk-helten en gjestliste som spenner fra Diplo, Alvin Risk, Kill The Noise til Michael Angelakos fra Passion Pit og Niki & The Dove.

Skrillex feat. Sirah – “Bangarang”:

Kanye West – “Black Skinhead”: