Sondre Justad - "Ingenting" (låt)
Terningkast 3

Sondre Hellström

Du vet når du er på nachspiel og han ene fyren drar fram gitaren?

Få har trengt seg inn i nordmenns iskalde hjerter slik som Sondre Justad. I en slags “alt du tar på blir til gull”-reise, har han hustlet inn enormt mange anerkjennende nikk for singler som “Riv i hjertet”, “Nu har du mæ” og Sam Smith-cover “Bli hos mæ”.

“Ingenting” er det første vi hører fra Justad etter den lunkne Riv i hjertet fra 2015. Etter to år har man visse forventninger, og ved første lytt virker det som Justad glemte å inkludere «Ingenting» på albumet, eventuelt er det bare enda en låt farget av desperasjon og lengsel innpakket i lystig papir.

❤ Elsker ❤

Til tross for den smådystre sfæren Justad maler, står fortsatt lydbildet i stil med det joviale og lette tre-akkordsrefrenget. Kontrasten mellom stemning og tema gjør det storslått med hjelp fra den åpenbare Håkan Hellström-sounden sammen med Justads inderlighet.

? Elsker ikke ?

Justad klarer ikke helt å ta plass idet han forsvinner blant “viserockerne”. Samtidig som det høres akkurat ut som så og si alle låtene på Riv i hjertet differensierer den seg heller ikke i det store bildet. «Ingenting» gir ingenting med mindre du er på nach med den akustiske gitaren din og leter etter en innmari dyptfølt låt som kan hjelpe deg å score.

Marit Johansen

Se Sondre Justad fremføre “Riv i hjertet” hos Christine: