Röyksopp feat. Susanne Sundfør - "Never Ever" (låtanmeldelse)
Terningkast 6

Soppsesong!

Årets sommerflørt kom på overtid: «Never Ever» er den mest uimotståelige låten både Röyksopp og Susanne Sundfør har vært involvert i på en stund.

Da Röyksopp ga ut The Inevitable End for to år siden, annonserte Svein Berge og Torbjørn Brundtland i samme slengen at de var ferdige som albumartister. I stedet skulle vi få musikk i andre formater og fasonger.

Bortsett fra enkelte kuriøse bestillingsverk – musikk til en Kafka-oppsetning i Bergen, vignett til Dagsrevyen, bidrag til en Star Wars-inspirert samleplate – har det dog ikke akkurat bugnet av livstegn fra duoen. Hvilket får denne Susanne Sundfør-gjestede nye singelen til å skinne desto sterkere.

«Never Ever»:

Melodisk er «Never Ever» nesten faretruende nært beslektet med Daft Punks hitkoloss «Get Lucky». Men frekkheten, detaljrikdommen og oppdriften som preger denne produksjonen mørbanker i disse ører franskmennenes valiumsduse retrodisko.

Og Susanne Sundfør – som vel knapt har hørtes mindre sundførsk ut enn her, uten at det nødvendigvis er noen uting – har mildt sagt et vokalt overtak på Pharrell Williams. Stemmen hennes klippes og manipuleres mesterlig underveis, men den utgjør like fullt ankeret i et lydbilde som man umiddelbart hører må ha kostet noen kroner. Synthrytmikken driver låten av gårde som en sentralstimulert «Eple», og tidvis går det nesten for hardt unna i svingene.

Men bare nesten. Tre og et halvt minutt med livsbejaende action fra start til mål vil nødvendigvis måtte presse en allerede raus sommer til å henge igjen enda litt lenger. Alt trenger ikke være så fordømt komplisert hele tiden.

Marius Asp