Kygo - Cloud Nine

Sorry as, Kygo

…Dette var ikke særlig bra.

Etter ett gjennomlytt har man egentlig fått nok. Dette var ganske som forventet, Kygo. Og det er synd for du er en jækla god produsent. Du grep den tropiske housen med stil og tok den fra Soundcloud til hitlistene, fra Fana i Bergen til de store arenaer verden over. Du var – og er – en pioneer sånn sett.

Les også: – Ikke den snilleste industrien i verden

Men singlene «Firestone», «Stole the Show» og «Stay» var ikke de helt store, hvis ser bort i fra de skyhøye streamingtallene da. Alle tre er nok så generiske og kjedelige. Den aller nyeste – hvor Kygo ble hyllet for å gjøre noe helt nytt («Fragile») – like så. Debutalbumet Cloud Nine setter to store streker under dette svaret: Kygos egne musikk er ensformig og ganske døv.

Kygos musikk kan nærmest oppleves som matematisk skrudd sammen. Anonyme melodier, svake kubjeller i ekko og synkope, bongo og congas og selvfølgelig: Den karakteristiske en hånds-pianospillingen enten i sin naturlige form eller som panfløyte eller lignende. Elementene går igjen i alle låtene, nesten som en formel. 1 + 1 er to, opphøyd i andre = en hit, eller?

Se også P3s aprilsnarr: – Sikkert ein av dei tre beste låtane hans

Kygo begynte i det små, eller kanskje med det beste. Remixer og editer av Marvin Gayes «Sexual Healing», James Blakes «Limit To Your Love» og Seinabo Seys «Younger». Remixene bygde dog på allerede veldig sterke melodier skrevet av noen av verdens største låtskrivere og så snart den unge bergenseren slapp sitt eget materiale («Firestone») kunne man se akillesen til den ellers så suksessfulle produsenten.

 

 

Selv med navn som John Legend faller det hele igjennom. Stikkord: Kjedelig. Låter som «Not Alone» og «For What it´s worth» – med et tydelig Bon Iver og The XX-preg – trekker opp helheten, og det skal sies at de nevne låtene er ganske solide i seg selv. Dessverre døyver de ikke helhetsinntrykket av dette som en kjip, ensformig og lite nyskapende førsteplate fra Kygo.

Som alle de 4-5 (!) singlene som allerede er sluppet fra skiva, skyller nok gjestene på Lektern ned resten av Cloud Nine med halvliteren til 95 kroner. Vi andre har nok verken tid, ork eller råd til den slags.

 • Erland Flaten

  «Men singlene «Firestone», «Stole the Show» og «Stay» var ikke de helt store, hvis ser bort i fra de skyhøye streamingtallene da.»
  Du er selvmotsigende her. Om du da ikke mener at «store» er det samme som «gode». En låt kan jo være ganske stor når den skyhøye lyttertall.

  • Martin Olsen

   Skyhøye lyttertall er ikke bevis på bra kvalitet, tenker jeg hun mener. Mange som hører mer på «artisten» enn musikken for å si det sånn, (eks: justin bieber)

  • Harald_Lund

   Tipper anmelderen mente å skrive at singlene «ikke var det helt store», men uttrykte seg noe upresist.

  • Upcycle

   Det er poenget. At mange hører på noe betyr ikke at det er musikalsk bra.

 • Bård Nordli Nilsen

  Dette var en av de tynneste anmeldelsene jeg har lest på p3.no Uproft.

 • Thomaqz

  Den tropiske stormen er over , synes synd på de som drev med undergrunds tropical og nå har fått musikken sin ødelagt av det kommersielle markedet.

  • gurujon

   Pøh, sånn er det alltid. Hver eneste sjanger noensinne er blitt ødelagt på nøyaktig samme måte. Intet nytt.

 • Jørgen

  Syns det er akkurat passe dobbeltmoralsk av NRK P3 å gi albumet til Kygo terningkast to med tittelen «Sorry as, Kygo… Dette var ikke særlig bra». Det er vel knapt nokon artist som har blitt spelt så mykje på P3 dei siste åra som Kygo, og albumet består av stort sett av dei songane P3 har hatt på A-lista, pluss ein del nye låtar. Det kan sjå ut som om P3 meiner musikken er god nok for lyttarane, men altså ikkje for dei som jobbar i musikkavdelinga.

  Sorry as, P3. Dette er ikkje særleg bra.

  • little drummer

   ja kygo er over alt på listene nå, ganske ironisk!

  • Jomar Bakkeli

   Nja, de har da pussa han så heftig at selv dølliskanaler som P1 og P4 har begynt spille han. Da må jo hipster-P3 begynne ta avstand fra han.

 • KlausKendra

  Kvalmt oppkast av en anmeldelse. P3 viser nok engang at de ikke evner å anmelde, men tyr heller til personangrep for å skjule manglende musikkkunnskaper. Kanskje anmelderen burde la vær å skylle ned øl når han annmelder..

  • Runar Jenssen

   Hvor ligger personangrepene i denne anmeldelsen?

 • Eirik Dahl Viggen

  Anmeldelsen framstår som noe surmaget. Kygo står som låtskriver på Stole the show, iflg engelske Wikipedia, riktignok sammen med et par andre. Det er en så gjennomført poplåt at det overrasker å lese en til de grader suveren nedvurdering.

 • Håvard Høymork

  Ja, mulig de fleste sangene i albumet er slik vi forventet, men det er jo akkurat det vi vil ha også!! Må jeg få minne om at Kygo faktisk har toppet verdenslistene med denne «døve» musikken… Jeg er helt oppslukt av albumet, noe av det beste jeg har hørt! Terningkast 6

  • Runar Jenssen

   McDonald’s er også verdens største restaurantkjede, som serverer flest burgere til flest folk i forhold til konkurransen. Kvantitet over kvalitet?

   • Håvard Høymork

    McDonald’s baserer seg på billig mat, så mange kjøper nok burgeren der for å spare penger… Kygo er ikke en «billigmusiker», for det koster akkurat like mye å høre på Kygomusikk som å høre på andre artisters musikk. Grunnen til at folk hører på Kygo er ikke at det er billig, men fordi de faktisk liker musikken.

    • Raust Lok

     Nja, nesten all musikk kan høres gratis i våre dager. Hvis du derimot ser på hvor lett det er å fatte musikken, typ hvor fort man kan forstå tanken som ligger bak, er Kygo så definitivt en «billigmusiker». Jeg inser at det høres elitistisk ut, og folk får høre på hva de vil. Men vær så snill å unngå «Toppen av verdenslistene = Musikk i verdensklasse»-argumentet.

    • Upcycle

     McDonalds er ikke billig. Det sier mer om

    • Runar Jenssen

     Det er ikke særlig mye energi som går inn i verken tekstene eller melodiene til Kygo. Det er ganske standard pop/nattklubb-musikk. Og McDonalds er – i Norge og resten av Europa – ikke noe billigere enn andre restauranter. En meny koster gjerne 120kr i Norge, og for samme pris får man en skikkelig gourmet-burger på Royal eller Inside i Bergen. Det har fint lite med prisen å gjøre.

   • Stig Hamstad

    Rock on bestefar!

 • Ingrid

  Til info: «The Limit to Your Love» er skrevet av Leslie Feist og Chilly Gonzales og gitt ut på Feist sitt album Reminder (anbefales!). Kygos remix er av James Blakes versjon, men JB er ikke «den store låtskriveren» av den låta.

  • GlennGukild

   Ah Reminder. Kanon-album!

 • André Hansen

  Kygo er fantastisk bra! Digger sounden.

 • Sverre Eldøy

  Endelig noen som er våkne nok til å høre at kygo bare lager søppel! Har følt meg som kiden i keiserens nye klær lenge nå. Makan til dritt-«musikk».

  • Julie

   Du trenger ikke gå rundt å hate på andre bare fordi DU syntes at musikken ikke er bra😡😡😡 skal folk liksom gå rundt å si at du har en drittjobb/hobby da eller?😡 Alle har forskjellige smaker, men å gå rundt å si at andre lager drittmusikk er ikke greit! Kygo har faktisk toppet Billboard-lista, så gå rundt å si at han bare lager søppelmusikk er faen meg ikke sant! Blir så pissforbanna for at folk ikke har bedre å finne på enn å snakke dritt om folk!😡😡😡 jævlig unødvendig å si sånt. Det er nok av hat her i verden, så jeg foreslår at du heller kan spre litt positivitet her enn å bare skrive tull😡😡😡😡😡😡😡

   • Sverre Eldøy

    Vet du hva? Kygo er en selger. Han vet at han lager dritt og han utnytter folk som ikke har smak i sin søken etter penger. Det kygo lager er ikke musikk. Det er keiserens «nye klær». Hadde han hatt et snev av talent så hadde jeg ikke vært så krass – men problemet med kygo er jo ikke bare at han er umusikalsk – problemet er at han faen meg ikke har fingern på pulsen på hva som er kult heller. Det er mye kommersiell musikk som sniker seg under radaren – det finnes masse umusikalske folk som liker mye rart – men kygos kynisme sprenger alle skalaer – det er rett og slett ikke musikk men søppel.

    • Bård Nordli Nilsen

     Skulle elsket å se deg i møte med Kygo i dagsrevyen. Tviler på at du ville turt å stå for det du sier ansikt til ansikt. Det du ‘vet’ vet du jo absolutt ikke? Har du noen kilder? Har du førstehåndskjennskap? Du kan jo forklare ditt inntrykk og så argumentere for det?

     Det er vel ikke altfor vanskelig. Utrolig irriterende å se ubegrunnede meninger bli slengt rundt av inteetanende nettroll. Ja, Sverre, det er nettopp det du er.

     • Julie

      Enig👍 👌

     • Sverre Eldøy

      Søppel er søppel. Om ingen andre vil møte dritten på dagsrevyen kan jeg stille. Dritt er dritt. Og det er på tide at noen kaller spaden for en spade.

      • Julie

       Hvem er det som kaller spade for noe annet enn en spade?😂Lol

    • Julie

     Hvis du ikke liker musikken hans, hvorfor i HELVETTE hører du på det da? Det er da forskjell på musikk og søppel men det vet jo kanskje ikke du fordi du hører sikkert på 80- tallsmusikk uansett så😐

    • Marius Loftum

     Umusikalsk, kynisk og talentløs… Det var da jeg skjønte av Sverre Eidøy ikke skriver konstruktive, modne kommentarer, men lar ego styre sine uttalelser. Det er som når mentallheads hevder at all annen musikk i verden suger, windowsfolk hevder at mac og alt av apple suger, lyder fra LP er Gud og alt annet enn LP suger, når folk som aldri har ruset seg hevder at narkomane er søppelmenesker… som når folk som spiller akustiske instrumenter hevder at elektronisk musikk ikke er «ekte» musikk….. osv…. – Det er en ærlig sak å ikke like Kygos musikk —- men å kalle han en pengegrisk, talentløs kyniker som utnytter publikum, wow – det er å dra ting ut toern. Det er bare teit å si.

 • Arnfinn

  At spellemannsprisen var prematur så det holdt blir bare mer og mer åpenbart. Kjedelige Fløyto frå Fana.
  Vår tids svar på Modern Talking.
  Arnfinn Johannesen

 • Liv-Torill Austgulen

  Au, au. Er det så vanskelig å akseptere en annens suksess?

 • Tor J. Haugland

  Hvis Norges dårligste radiokanal slakter utgivelsen er det den beste anbefalingen den kan få, løp og kjøp. Heia Kygo og alle andre som får til noe. Lytt til P13, verdens beste kanal med verdens mest kunnskapsrike programledere!

 • zteinr

  Denne anmeldelsen er like meningsløs som å sende bestemor på Slayer konsert.

 • Stig Hamstad

  Hvis det fantes journalister som anmeldte anmeldelser, så skulle jeg elsket å se denne under lupen. For makan til vås har jeg sjeldent lest. At Adiele Arukwe ikke liker Kygos musikk er en helt ærlig og grei sak. Det samme gjelder forøvrig de fleste bestemødre og bestefedre rundt om i landet. Og hvis du tar med de hardnakkede Ole Ivars-fansene i tillegg, så er Adiele på ingen måte alene. Men det tror jeg Kygo tar med den største ro. Det at en artist når et så stort og internasjonalt publikum som Kygo har gjort, viser at han treffer en nerve, at han har funnet en nøkkel. Noen ser ikke dette. Adiele er en av dem. Nå skal det sies at jeg er minst like subjektiv som Adiele. Jeg elsker nemlig Kygos sound, spesielt når jeg sitter i bilen eller trener. Den strømmer på sitt litt melankolske, men samtidig drivende vis gjennom kroppen. Den er ikke stressende, men likevel oppkvikkende. Jeg håper vi får høre mye fra Kygo i årene framover, og at seriøse medier som NRK og VG kanskje ikke trykker alt som skrives.

  • Bård Nordli Nilsen

   Akkurat mine tanker.

   Føler artistene fortjener anmeldelse av journalister med god og dyp kjennskap til sjangeren. Det føler jeg p3 bør greie, som er såpass investert i moderne musikk.

 • Oystein Lande

  «Firestone», «Stole the Show» og «Stay» var ikke de helt store, »

  HaHa, nå måtte jeg le ;-).
  De var I hvert store nok til å høre på når jeg kjørte, trente og joggeturene ble faktisk mer energiske og lettere med disse ørene. Så hva mer skal vi be om da?

  Musikk Anmeldelser er egentlig bortkastet, siden det alltid vil være basert på subjektiv smak og behag.