Spill stagedive og stem på årets låt

Ingenting er som en bra stagedive. Eller en dårlig en. Spill stagedive-spillet for å stemme på din favoritt til årets låt på P3 Gull 2018!

I år kan du stemme frem vinneren av årets låt ved å sanke poeng i stagedive-spillet. Velg din favorittlåt og artisten skytes ut av en sirkuskanon på scenen og ut i publikum.

Det er dine spilleferdigheter som avgjør hvor langt ut i folkemengden h*n klarer å stagedive. Jo lengre artisten kommer, jo flere bonuspoeng har du samlet i tillegg til din stemme.

Lite er kleinere enn når en artist tar sats fra scenen og går rett i bakken, men ekte konsertglede er når favorittartisten din seiler elegant over publikum mens alle jubler og svetten renner.

Kamelen på Slottsfjell 2018. Foto: Tom Øverlie

En vel gjennomført stagedive er ofte selve krona på konsertverket, og noen stagedives er til og med så legendariske at de skriver seg inn i historiebøkene.

Hoppet fra kamerarigg

Den uoffisielle rekorden for tidenes mest episke stagedive ble satt helt tilbake i 1992 da Eddie Vedder, vokalist i det amerikanske rockebandet Pearl Jam, klatret opp i en kamerarigg på og kastet seg ut i en svært mottakelig folkemengde på PinkPop-festivalen i Nederland.

Medaljens bakside

Å stagedive har ofte sin pris. Det har Matt Schultz, vokalist i det amerikanske rockebandet Cage The Elephant, fått erfare. Schultz har gjennom årenes løp hatt for vane å hoppe ut i publikum fra stadig nye høyder, og resultatet? Et mellomfotsbrudd , separasjon mellom ribbeina og brystbenet, brukne ribben og andre ben, for ikke å snakke om flere sting og blåmerker.

20 meters fritt fall

Når du har en fortid som stuntmann er det så klart fristende å dra fram noen gamle triks i din nye jobb som vokalist i bandet. Det synes i alle fall Cregg Rondell fra Boy Hits Car da han klatret opp på høyttalerne i taket på scenen for å se publikum bedre, og endte opp med å ta sats fra 20 meters høyde for det som muligens er tidenes høyeste stagedive.

Rett i bakken

Felles for de som er nevnt lengre opp er at publikum har tatt dem i mot. Ikke alle er så heldige, og med det sagt er det vel ikke vanskelig å gjette hva som kommer nå? All respekt til Mira Craig for å ta sjansen, men denne seansen gjør like vondt å se på som det må ha gjort da hun deiset rett i bakken.