Strømmedrøm

Du kan forhåndslytte til kommende album fra Yeasayer, Årabrot, Ariel Pink’s Haunted Graffiti og Bloc Party.

Høsten er høytid for nye, solide album, og det er nok av godbiter å glede seg til i høst. Denne uka har du mulighet til å høre tre av dem før de når butikkhyllene.

Yeasayer – Fragrant World

Hipsterne fra Brooklyn slipper sitt tredje album 21. august. Fragrant World viderefører det særpreget uttrykket Yeasayer hadde også på All Hour Cymbals og Odd Blood vi får lys, drømmende og insisterende vokal over dansbar, rytmisk elektronikk ispedd organiske instrument og lyder.

Det låter stort, mystisk og fengende – men også et hakk mørkere enn tidligere, og gjør det er verdt å glede seg til bandet gjester Rockefeller 20. september.

Anmeldelse: Yeasayer på Øya 2010 (5/6)

Hør Fragrant World her.

Årabrot – Mæsscr

Fysisk Format-signerte Årabrot er utvilsomt et av Norges tøffeste band, og for fjorårets album Solar Anus vant de Spellemannpris i metal-klassen. Nå er deres nye minialbum, som treffer butikkhyllene 31. august, tilgjengelig for strømming.

 Mæsscr kjennetegnes av piano, pumpeorgler og hvesende vokal, og er produsert av Emil Nikolaisen fra Serene-Maneesh.

Hør Mæsscr i Spotify eller Wimp.

Bloc Party – Four

De har solgt til sammen to millioner eksemplarer av sine tre foregående album; 20. august slippes Bloc Partys fjerde i rekken.

Four har blitt jobbet fram i perioden etter at bandet ble gjenforent i september i fjor, etter en friperiode for å jobbe med andre prosjekter. Britene holder fast på fengende, 90-tallsinspirert rock , og turnérer med nytt materiale i høst.

Hør Four her.

Ariel Pink’s Haunted Graffiti – Mature Themes

Eksentriske Ariel Pinks første album med et ordentlig band i ryggen, Before Today, gikk sin seiersgang i indiekretser sommeren 2010, og med hiten “Round and round” i spissen ble albumet av mange omtalt som et av årets beste.

Naturlig nok er det knyttet store forventninger til oppfølgeren, som er mulig å kjøpe fra 21. august. Mature Themes viderefører det vi fikk på Before Today; her er det flere lag med vokal, et sprakete lydbilde, softrock-gitar, innslag av syreinspirasjon og merkelige tekster som gjelder.

Hør Mature Themes her.

Ariel Pink, Øya 2010 (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)