Suede til Norge

Britpop-bandet gjester landet i mai.

Brett Anderson. (Foto: NTB Scanpix, AP, Paulo Duarte)
Brett Anderson. (Foto: NTB Scanpix, AP, Paulo Duarte)

Lørdag 4. mai opptrer det britiske bandet Suede i Stavanger. Det er arrangørene bak musikkfestivalen Stavanger LIVE som har huket inn den populære britpop-gjengen.

Comeback etter 11 år

Suede holdt sin siste konsert sammen i London Astoria 13. desember 2003. I 2010 gjorde de comeback, og spilte det året blant annet på Parkenfestival i Bodø.

Etter 11 års stillhet, ga London-gruppen ut Bloodsports, et album som vår anmelder Totto Mjelde mener “løfter humøret og livsgnisten gang på gang”. Før den kjærkomne tilbakekomsten slapp Suede, med vokalist Brett Anderson i spissen, utgivelsen A New Morning som stammer fra 2002. Suede var på begynnelsen av 1990-tallet med på å grunnlegge britpop-sjangeren med debutalbumet Suede (1993).

Les anmeldelsen av Bloodsports her
Hør Suede i Spotify

– Påvirket musikkhistorien

– Det er stort for oss å kunne presentere en eksklusiv konsert med Suede i Norge. Suede har i stor grad vært med på å utforme og påvirke musikkhistorien, og det er nok mange som mener det er på høy tid at den legendariske gruppen besøker Rogalands-regionen, sier Magnus Lund, bookingsjef i Stavanger Live, i en pressemelding.

Se utvalgte Suede-musikkvideoer:

“It Starts And Ends With You”

“The Beautiful Ones”

“Trash”