Sondre Justad - "Paradis" (låt)
Terningkast 5

Til forelskede idioter

«Paradis» er et herlig lyspunkt i nordnorsk høstmørke.

Etter braksuksessen med debutalbumet Riv i hjertet har det vært relativt stille rundt gullstrupen. Kanskje ikke så rart når han har vært opptatt med å turnere rundt på «alle» festivalene i Norge de siste årene. Men akkurat når du hadde klart å bli kvitt «Det e over» fra hjernebarken, er pop-yndlingen tilbake med en ny låt om ambivalent kjærlighet.

Rydd plass på skrivebordet og sett opp det stereoanlegget du aldri gadd å montere ferdig. Justad har endelig ferdigprodusert høstens hit, og den spilles best av med en solid basshøyttaler intakt. «Paradis» er i det klassiske Justad-landskapet: Den er velprodusert med en deilig bass i bunn og inneholder søte og såre detaljer om et usikkert kjærlighetsforhold.

❤️ Elsker ❤️

Den enkle pop-strukturen kan fort bli mettende, men Justad har innarbeidet sounden sin på en så overbevisende måte. Refrenget er sydd for å høres på repeat og den treffsikre vokalen fenger. Justad byr på personlig frustrasjon om kjærlighet og synger at han er «lei av å vær en idiot», noe som er gjenkjennelig for en haug med forelskede idioter der ute.

? Elsker ikke ?

Noe skurrer i bakhodet og det er sannsynligvis melodien fra alle låtene Sondre Justad har laget noensinne. Produksjonen byr ikke på noen store overraskelser og følelsen av å ha hørt det før henger igjen når siste takt spilles ut. Men selv om det er vanskelig å være innovativ i et mettet popunivers, er Justad godt i gang med å knekke koden.

Ingrid Haugen Nonskar