Til topps i Musikk under 16

Rebecca Thorsen (15) fra Oslo vant låtinnspilling, singelutgivelse, spillejobb og radiospilling under Miniøya i Oslo lørdag.

For femte år på rad ble konkurransen Musikk under 16 arrangert under barne- og familiefestivalen Miniøya i Oslo i helgen. Over 30 unge artister og band hadde meldt seg på i år, og lørdag spilte tre finalister – Rebecca Thorsen, Daniela Reyes og Rohat – live i Tøyenparken.

Nivået var i følge juryen høyere enn noensinne, og helt til topps gikk 15 år gamle Rebecca Thorsen fra Oslo.

– Det er helt sykt!

Profil på Urørt: Rebecca Thorsen

Premien i konkurransen er spillejobb på Klubbdagen under årets Øyafestival, innspilling av låt i Malabar Studio, singelutgivelse på Warner og spilling på NRK P3.

Les: Øya flytter til Tøyen

Stort talent

– Det er helt sykt! De andre to finalistene var så flinke, jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne over dem, utbrøt Thorsen etter at hun ble utpekt som vinner.

Juryen, bestående av representanter for Øyafestivalen, Miniøya, Malabar Studio, Warner, NRK P3 og Internasjonalen, lot seg imponere av 15-åringens sterke stemme og ro på scenen.

– Rebecca Thorsen er et stort talent med allerede solide låter. Spesielt skilte låta ”You Found Me” seg ut, sier jurymedlem Claes Olsen fra Øyafestivalen om vinneren.

Miniøyas daglige leder, Louise A. Winness Prestgård, er enig.

– Låta som Rebecca har sendt inn er jo en hit! Den har en utrolig fin melodi og tekst. Hun er en veldig verdig vinner, sier hun.

Skrev låta til UKM

“You Found Me” ble opprinnelig skrevet én uke før Rebecca skulle delta på Ungdommens kulturmønstring i Oslo. Der gjorde den det så bra at Thorsen gikk helt til landsfinalen.

– Jeg begynte å skrive låter da jeg var åtte, mest tullete tekster om at jeg ikke fikk godteri av mamma og slikt. “You Found Me” handler om en gutt som oppførte seg teit  og var tilbakeholden, helt til han fant meg, og begynte å oppføre seg bedre, forteller vinneren.

Videre forteller hun at hun begynte å synge hjemme på rommet sitt.

– Det begynte med at jeg gaula og sang så mye på rommet mitt at stesøsteren min holdt på å klikke og sa “hun må på musikkskole!”.

Det førte Thorsen til Art og Maja musikkskole. Hun synger også i kor, og håper å komme inn på musikklinja når hun begynner på videregående til høsten.

– Jeg har veldig lyst til å satse videre på musikken, og kanskje en gang kunne leve av det, sier hun.