Uforutsigbar popmusikk

– Vi ønsker å åpne en drømmende og mystisk verden for deg, forteller Ukas Urørt You Wish.

– Målet har alltid vært å skape gode poplåter med dybde og spenst, som kan treffe folk i alle aldre! Musikk for de yngre, musikk for besteforeldre.

Urørt mener:

Uforutsigbar, mangefasettert popmusikk det ikke er lett å bli klok på – og dette på en ekstremt bra måte! “Fit in” inviterer deg inn i et teatralsk univers som gjør deg sulten på mer.

Mer om: You Wish på Urørt

– ”Fit in” ble plassert litt på hylla en stund av mangel på et godt refreng. I vinterkulda 2010 våknet hjernene våre fra dvale og låta fikk endelig plassen den fortjener i vårt repertoar. Det skal nevnes at et visst ”ompa”- parti måtte marginaliseres for at herligheten skulle nå fram. Det surmuler vi fortsatt for den dag i dag.

– Det som er karakteristisk i musikken vår er det orkestrerte soundet som er stappfullt av små melodier som til sammen forteller en historie, bandet som gir tyngde til soundet, optimismen, og sist men ikke minst Unn’s enerverende vokal. Dessuten er hele bandet utrolig energisk og tilstedeværende live. Det har mye å si i disse dager.

Ferskt band

You Wish ble startet som en elektropopduo av Tor Øystein Sydskjør Hansen (23) og Unn Lange Buer (23) våren 09. De skapte låta Tainted Key i et komplekst og produsert landskap, men fant fort ut at de måtte ha flere på laget for å få til dette live.

– Etter hvert falt besetningen på plass med Hans Uhre (21) på trommer, Simen Følstad Nilsen (22) på gitar, og Fredrik Bergersen Klemp (20) på superbass. – Sammen løp vi inn i skogen av populærmusikk og har tenkt å bosette oss der en stund til framover.

You Wish lar seg fascinere av drømmende popikoner! (Foto: Stephen Simmersholm)
You Wish lar seg fascinere av drømmende popikoner. (Foto: Stephen Simmersholm)

– Vil bare dele

You Wish ønsker å åpne en drømmende og mystisk verden for deg, der lytter kan leve seg inn i musikken og tegne sine egne bilder.

-Vi ønsker ikke å belære noen. Vi vil bare dele. Navnet You Wish passer til dette. Vi holdt på å kalle oss ”Rhododendron” en stund. Ganske mye kjekkere med You Wish ja, konkluderer bandet.

– Den beste ideen vinner alltid

Under låtsnekringen er det Unn og Tor Øystein som leker med både nye og gamle ideer.
– Vi bruker en del ”klipp og lim”- metoder. Dette resulterer i at vi aldri gjør noe halvveis og fortsetter å utfordre oss selv musikalsk. Vi jobber med en studiotankegang der en ferdig produksjon ofte er ferdig før låta er ferdig innøvd innad i bandet. Etter en streng sensur fra resten går en låt fra å være god til helt fantastisk. Vi er alle veldig opptatt av helhet.

– Hva er det mest interessante som har skjedd så langt?
– Overveldende mye gode tilbakemeldinger, og ikke minst en stor herlig fanskare som følger og støtter oss hvor enn vi er. Dessuten er vi jo kåret til Ukas Urørt? Det er meget interessant må vi få lov å si.

– Vi er heldige som får denne muligheten. Det er så mye god musikk på Urørt, så det at vi er blitt satt i fokus denne runden er en stor ære.

Drømmende popikoner

De er for det meste altoppslukende innenfor gode musikalske ideer, men røttene i musikk deres ligger hos andre drømmende popikoner som Goldfrapp, Air, Sufjan Stevens, Jean Michelle Jarre og Fever Ray.
– Vi liker å bli overbevist. Ikke noe plast altså.

Bandet ser frem til å spille på Pstereo i Trondheim i August. (Foto: Stephen Simmersholm)
Bandet ser frem til å spille på Klubb Pstereo i Trondheim 21 august. (Foto: Stephen Simmersholm)

– Fremover kommer vi til å jobbe inn egen lyd- og lystekniker til liveopptredener og spille inn flere låter i sommer. Kanskje lager vi en video til høsten?

– Andre favoritter på Urørt?
– Våre gode venner i Sgrow må nevnes med deres fantastiske tårefremkallende elektronika (enda ikke på Urørt, men vi nevner de allikevel). Vi bare elsker Tôg og har danset i mange netter til låta ”Sansen”. Death By Unga Bunga leverer alltid live, Dunderhonning spiller kos, og vi har også venner i Fort Boyard og Anti-Poison Slammer, men det blir vel litt indirekte selvpromotering? Neida, vi lover deg at det faktisk er helt fantastisk og bør sjekkes ut.

– En siste appell til folket?
– Vilje er alt. Føles det bra, er det bra. Kom å se oss på Knaus i Trondheim i forbindelse med Klubb Pstereo 21 august. Vi lover også en konsert i Oslo i nærmeste framtid. Vi gleder oss til å se dere der!

Hør også intervju med You Wish i Urørt på P3, onsdag mellom klokka 21 og 23.