Unge og lovende

– Norsk hardcore er der vi hører hjemme! Aristillus er Ukas Urørt.

– Å bli Ukas Urørt er utrolig stort. Det ble jubel og stas i heimen da vi fikk vite det! Det er jo også en stor mulighet for oss til å få nye fans, flott promotering.

Vokalist Simon Dolmen Bergseth husker godt tida hvor Heroes & Zeros herja Urørt, både som Ukas- og Årets Urørt.

–  Jeg tenkte at dette var et konge band. I senere tid har vi spilt konsert med dem, og sett hvor store de har blitt. Så vi er veldig takknemlige for dette.

Urørt mener:

Aristillus stikker seg ut som et av de mest spennende, unge hardcorebandene i år. “Neurotic” er et dynamisk, seigt, tungt og melodiøst stykke fuzzkonfekt fra en gjeng vi venter oss mye av.


Mer om: Aristillus på Urørt

Usikkerhet og rotløshet

– Jeg er personlig lei av at alle sutrer om at tekster skal være så forbanna personlige og politiske, så tekstene vi skriver handler for det meste om de dystre og mørke tingene som skjer på jorda, som for eksempel voldtekt og mishandling, understreker vokalist Simon.

– Men selve låta ”Neurotic” bærer hovedtemaet usikkerhet og rotløshet. Den handler om en stakkars jente, som ikke har det noe særlig bra hjemme, med en alkoholisert far som ikke bryr seg ett sekund. Hun føler at hun ikke finner sin plass i verden og at alt går til helvete.

I februar slipper de debutskiva si ”Devoured Trees & Crystal Skies”. (Foto: Siv Dolmen)
I februar slippes debutskiva ”Devoured Trees & Crystal Skies”. (Foto: Siv Dolmen)

Aristillus ble startet av barndomskompisene Alexander (18) og Simon (17) for 5-6 år siden. Etterhvert fikk de også med seg Magnus (16) på trommer. Gitarist Håkon (17) er det nyeste medlemmet og ble med for drøye to måneder siden.

– Etter vi hadde vært i studio og spilt inn debutskiva hadde jeg lagt på så mye gitar at vi var nødt til å få en gitarist til med i bandet for å fylle ut live. Håkon hadde jeg spilt med i et annet band før, og er en person jeg liker veldig godt; både personlig og spillemessig, forteller Simon.

Aristillus idag er Simon Dolmen Bergseth (Vokal og gitar), Alexander Jansson Lindseth (Bass), Magnus Steffensen (Trommer) og Håkon Ross (Gitar).

- Vi spiller Indiecore. (Foto: Siv Dolmen)
- Vi spiller Indiecore. (Foto: Siv Dolmen)

Norske hardcorehelter

Inspirasjonen henter de fra blant annet norske pionerer som JR Ewing, Snöras og Dominic.
– Norsk hardcore er der vi hører hjemme, og da blir det med resten av de store gutta. Vi som band liker alt fra country til svart metall, så vi er ganske allsidige, sånn sett.

– Musikken vår er ganske melodiøs, men allikevel litt hard. Mye dynamikk, det er det viktigste av alt. Vi ser på oss selv som et slags indie-band, blandet med hardcore og screamo. Det utgjør det vi kaller: Indiecore.

Leker med improvisasjon

De snekrer låter på flere ulike måter. Enten skriver Simon en låt, eller så jobber de den frem på øving.

– Ofte leker vi oss litt med improvisasjon og ender opp med et spennende resultat som vi enten velger å kaste eller bruke. Jeg sitter ofte på skolen og lager rytme og melodi i tankene mine. Så sier jeg at jeg må en tur på do, men istedet går jeg ut på gangen og tar opp ideene, og jobber videre med det når jeg kommer hjem.

Fornøyde med Fysisk Format

At bandet har kommet i kontakt med plateselskapet Fysisk Format trekker de frem som et høydepunkt så langt i karrieren.
– Vi er evig takknemlige for å gi ut debutskiva vår ”Devoured Trees & Crystal Skies” på det selskapet. Det er virkelig en ære.

Plata slippes i februar, men før den tid skal det holdes konserter, blant annet på Hulen i Bergen 24. september.

– Det gleder vi oss veldig til. Endelig en skikkelig gig et godt stykke utenfor Oslo.

– Andre favoritter på Urørt?
– Vi er veldig glad i Wolves Like Us, Silence The Foe, The Hex og ikke minst Heroes & Zeros; herlige band alle sammen!

– En siste appell til folket?
– Vi vil gjerne takke alle som har støttet oss så langt; fans, venner og familie. Ikke minst Fysisk Format og Ruben Willem. Vi håper at folk liker oss og det de hører, og hjelper oss videre. Spre ordet om Aristillus, pugg navnet vårt så det sitter, kom på konserter og gi oss feedback, book oss til fete spillejobber og kjøp skiva når den kommer!

Hør også intervju med Aristillus i Urørt på P3, onsdag mellom klokka 21 og 23.

Falt du for denne gjengen? Legg gjerne igjen en kommentar!