Varme fra vidda

Ágy (23) har et mål med musikken sin; spre positivitet. Det klarer hun med glans. Bli bedre kjent med Ukas Urørt!

 

Urørt mener:

Ágy fusjonerer det tradisjonelle med det moderne og treffer blink. Fargerike “Árvedavgi” (Rainbow) er nytenkende og bringer frem den varme sommerfølelsen selv på en kald desemberdag


Profil: Ágy på Urørt

Hvem er du?
Jeg heter Agnete Båtnes Braaten og er ei 23 år gammel jente fra Nordreisa.

Når og hvordan startet du Ágy?
Jeg har holdt på med musikk i 10 år, men jeg har brukt en del tid på å finne min sound. For to år siden døde faren min, og det førte til at jeg tok noen runder med meg selv. Jeg fjernet de negative påvirkningskreftene, og satset stort på det som påvirket meg positivt. Musikken min var en av de positive tingene.

Hvordan vil du selv beskrive musikken du lager?
Jeg lager edgy elektronisk pop som passer til både fest og hverdagschill. Musikken er leken med utradisjonelle arrangementer. Jeg bruker også elementer som samisk språk og joik i låtene mine.

Hva er historien bak låten «Árvedavgi (Rainbow)»?
Arvedávgi er en låt som handler om tilhørighet og identitet. Låta er et lite dypdykk i tankenes verden og handler i store trekk om å finne de elementene som farger og forsterker den personen du er.

Hva inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av sterke følelser – hos folk og i naturen.

Har du én konkret låt som har inspirert deg?
Room On the Third Floor med Mcfly. Det var låta som inspirerte meg til å begynne å spille gitar, og med god hjelp fra pappa lærte jeg meg det. Jeg har litt andre tanker om denne låta nå da, ti år senere.

Har du andre favoritter på Urørt?
Jeg hørte nettopp Kitfai, og jeg digger den edgy og litt rebelske sounden de går for. Minner litt om Paramore, faktisk.

Hva får deg ut på dansegulvet?
Sene nattetimer og mye god drikke. Nei, jeg er ikke veldig glad i å danse. Om du ser meg på dansegulvet så er det bare å skygge vei.