Avicii - Hovedscenen, Findings Festival
Terningkast 5

Veni, vidi, Avicii

Bass, fistpumping og allsangvennlig. Avicii gjorde jobben på Findings.

Superstjerne-produsenten slash DJen Avicii fra Sverige er en av verdens best betalte plateryttere. At en nyetablert festival som Findings får huket inn mannen, som har henrykt EDM-kåte lyttere verden over med dansbare schlägere via 24-åringens eneste album True, er jo utvilsomt et utropstegn på årets Findings-plakat.

Et godt eksempel på populariteten til Tim Bergling, som klubbkongen egentlig heter, er antall Youtube-visninger på singelen «Wake Me Up»: underkant av en halv milliard (!) ganger er sporet klikket på. Bemerkelsesverdig. Og det sistnevnte gjelder for så vidt også stemningen i kveld når Avicii skal runde av festivalen.

Les: Kygo anmeldt på Findings – Hvor er poolpartyet? (4/6) | – Lei av at alle skulle hoppe opp og ned | – Størst og kulest

Hør Avicii – «Addicted To You»:

Avicii har spilt seg inn folkets hjerter med countrylefling og popsensible melodier i krysningspunktet mellom radiovennlig progga house, elektronisk dansemusikk, og sofistikert råne-kontentum. Og publikum elsker det de ser og hører når mørket legger seg over den ærverdige stadionen i løpet av settet som varer i halvannen time.

Det er et langt mer scenisk show enn det ble med Kygo tidligere på kvelden. Et vanvittig påkostet scenerigg – hissige LED-vegger, pyro, litervis med konfetti er blant ingrediensene – som rammelegger hitlåtene: «Addicted To You», «Wake Me Up», «Levels», «Hey Brother».

Trivelige synthdrag, pianohouse-inspirerte partier, allsangvennlige refrenger, og alle bare venter på at bassen skal droppes. Og det gjør den. Ofte. Dette er fistpumping på ekte.

Se bildegalleri fra Findings:

Ali Soufi