Videopremiere: Bigbang

Bigbang slipper nå singelen “Like Americans Do”, en forsmak på albumet som kommer i mars. Vi har gleden av å gi deg premiere på musikkvideoen.

Øystein Greni, foto: Arne Kristian Gansmo/Nrk.

Bigbang slipper 1. mars platen The Oslo Bowl som er spilt inn i Øystein Grenis studio i Los Angeles. Og første låt ut fra albumet har også en amerikansk klang i tittelen “Like Americans Do”. Sangen beskriver i følge bandet en frossen og tvilende nordmanns undring og misunnelse overfor amerikaneres pågangsmot og tro på seg selv. Samtidig som samme nordmann også vet at selve grunnmuren i USA og “the american dream” er i ferd med å sprekke.

På “Like Americans Do” gjester Sinikka Langeland på kantele (strengeinstrument mye brukt i finsk folkemusikk) og Erik Sollid fra Valkyrien Allstars på hardingfele, og Bigbang ymter frempå at nordiske folketoner vil blusse opp på det kommende albumet.

Videoen til “Like Americans Do” er laget av den 21-år gamle kunstneren Nikolai Torgersen som også skal lage coveret på The Oslo Bowl. I videoen får du servert hele sangteksten skrevet med fine bokstaver av Torgersen, i tillegg til noen passende tegninger fra kunstneren.

– Videoen er en fusjon av tradisjonelle lyrics-videoer og tegnestilen min som kommer til å prege artworken for det neste albumet deres. Den neste videoen blir en kullanimasjon tegnet og avfotografert én og én i samme stil som tegningene i denne filmen, forteller Torgersen.

– Samarbeidet med Øystein Greni fungerer strålende. I motsetning til andre kommersielle jobber har Bigbang og gjengen rundt hatt full fortståelse og respekt for den kunstneriske prosessen. Det visuelle rundt selve albumet vil være preget av tittelen The Oslo Bowl på godt og vondt…

Bigbang spiller i Oslo Spektrum 20. april 2013. Se den helt ferske videoen under.