Videopremiere: Divisjonen + Silja Sol

– Dette er nok den mest popete og dansbare låta jeg noensinne har vært med på å gi ut, sier vokalist Silja Sol.

“Et poengtert destillat av Sols humoristisk naive og melodisk renskårne univers – den saftige gitarlyden tar vi som en digg bonus”, skriver P3s Marius Asp om singelen “Lyst”, hentet fra det ferske debutalbumet På hjertet som ble sluppet for omtrent to uker siden.

Albumet ble også hyllet av kritikerstanden som trillet høye terningkast for debutalbumet På hjertet.

Hør Silja Sol i Spotify og WiMP

Melankolsk, men dansbar

Nå har Silja Sol samarbeidet med Ole Gunnar Eikeland fra Divisjonen på det lekne kuttet “Dansar”. Sistnevnte har produsert sporet, og de har skrevet låten sammen. “Dansar” er allerede listet på P3 – før singelslipp, som er i dag.

– «Dansar» er en oppløftende poplåt med deilige beats, som samtidig har melankolske undertoner i tekstmaterien. Dette er nok den mest popete og dansbare låta jeg noensinne har vært med på å gi ut, sier vokalist Silja Sol.

Eikeland føler at “Dansar” er kjapp, vanedannende og lystig mørk. – Som låtskriver tror jeg at jeg satte personlig rekord i bruk av durakkorder. I fare for å lire av meg for mye nonsens, så vil jeg beskrive låta som vestnorsk motownpunkpop.

Divisjonen og Silja Sol. Foto:  Promo
Divisjonen og Silja Sol. Foto: Promo

Klisjéfylt og deilig

Den stemningfulle videoen, som du ser øverst i artikkelen, bærer preg av nostalgi som regissørene Boye/Bønes lot seg inspirere av.

– Den minnet om visse øyeblikk fra ungdommen som gjerne oppstår spontant og tilfeldig, men som får mer betydning når man ser tilbake på det år etterpå, forklarer duoen og tilføyer:

– Vi ville gjennom filmen visualisere hvordan det føles å se tilbake på nettopp et slikt minne. En kveld huskes gjerne i bruddstykker og tidvis svevende. Dette er noe vi fant veldig interessant ved låten “Dansar” rent lydbildemessig. Den pendler mellom en konkret historie og feelgood-dansing. Det unge, naive og klisjéfylte er faktisk noe av det deiligste ved et godt minne.

I musikkvideoen kan man se flere unge og glade bergensere danse seg inn i en mørk, men vakker høstnatt. Divisjonen og Silja Sol har følgende kommentar til visualiseringen av deres låt:

– Karakterene i videoen “dansar og svevar”. Det er mørkt, men samtidig lyst. Akkurat som i låta er det umulig å si om kødd eller kunst. Vi digger videoen. Takk til Boye/Bønes!