Videopremiere: Farao

Farao beveger seg mellom slanger og livløse kropper i den foruroligende videoen til «The Hunter».

farao1
Farao. Foto: Promo

I januar i fjor kapret Farao – som egentlig heter Kari K. Jahnsen (27) – andreplassen i Urørtfinalen. Siden den gang har Valdres-artisten flyttet fra London til Berlin, og videreutviklet sin mystiske og minimalistiske pop.

Hennes siste singel, «Hunter», har blitt godt mottatt av blant andre amerikanske NPR, og nå er videoen til låta klar.

Urovekkende

I videoen befinner Farao seg i Wales. Mens hun fremfører den sakrale låta fanger kamera opp både livløse kropper, kamuflerte jegere og slanger som snor seg gjennom det golde landskapet.

– Låta handler om erobring og undertrykkelse, og håpet er at seeren skal sitte igjen med en foruroligende og engstelig følelse i kroppen etter å ha sett den, forklarer artisten i en e-post til NRK P3.

Hun utdyper videre at låta handler om å erobre bare fordi man har lyst til å vinne og å ville ha mer enn man trenger og fortjener – men også om undertrykkelse og underholdningsverdien i å tråkke på folk.

God venn med slangene

«Hunter» er regissert av britiske Irrum. På spørsmål om det skjedde noe gøy under innspilling, svarer artisten at hun ble god venn med slangene som brukes i videoen.

– De krøp på meg i pausene. De var varme, myke og veldig kosete.

I sommer spiller Farao på oppvarmingsdelen av Roskilde Festival. Debutalbumet hennes slippes etter sommeren, og høsten brukes på turné i Europa og USA.