Videopremiere: Jonas Alaska

Jonas Alaska var støl i ti dager etter innspillingen av videoen til “I Saw You Kid”. Se hans hyllest til Rocky-filmene her!

Etter stor suksess med sitt selvtitulerte debutalbum i 2011 – kronet både med strålende anmeldelser og Spellemannpris – er Åmli-singer/songwriteren Jonas Alaska endelig tilbake med nytt materiale.

Den Kjartan Kristiansen-produserte singelen “I Saw You Kid” har allerede lagt seg godt til rette på P3s B-liste, og nå er endelig videoen – der Alaska får vist seg fra sin mest atletiske side – klar for verden. Selve innspillingen satt i kroppen lenge, forteller artisten til P3 Musikk.    

– Det var mye morsomt som foregikk under innspillingen av videoen. Jeg slet meg ut og prøvde virkelig å bokse. Det verste var ikke å få en på trynet ti ganger på rad, men å falle bakken med hodet først. Jeg landet på øret mitt hver gang og reiste hjem med hode og øreverk. Jeg trener ikke til vanlig, så jeg vil anslå at jeg var støl i ti dager etter dette.

– Får meg en på trynet

Boksetematikken i videoen er ikke tilfeldig, skal vi tro hovedpersonen selv.

– Da jeg skulle lage en musikkvideo til “I Saw You Kid”, ville jeg ta utgangspunkt i motstanden til personen i teksten og kampen i livet hans. Det første jeg tenker på når jeg hører ord som kamp og motstand, er boksing. Det var egentlig hele tanken bak videoen – å vise at jeg sliter meg ut og ender opp med å få meg en på trynet. For meg er det egentlig essensen av sangen, sier Jonas Alaska til P3 Musikk.

Særlig én ikonisk filmskikkelse kaster sin skygge over over de uvanlig fysiske bildene som ledsager “I Saw You Kid”.

– Da jeg var 12 oppdaget jeg Rocky og ble ekstremt fan. Selv om jeg ganske tidlig innså at meg og min anatomi ikke hadde noen stor fremtid innen boksing.

Jonas Alaska – “I Saw You Kid”: