Videopremiere: Lars Vaular

Rapperens råflotte video til singelen “DD EG gjør” har tatt utgangspunkt i en surrealistisk maskefest fra 1972.

Lars Vaular i "DD EG gjør"-videoen. Skjermdump, YouTube
Lars Vaular i “DD EG gjør”-videoen. Skjermdump, YouTube

I 2013 lanserte bergenseren albumet 1001 Hjem, og nå er en av landets mest profilerte rappere klar for å gi ut ny musikk.

“DD EG gjør” er andre singel fra den forestående platen – “Tyrannosaurus Sex” var først ut – og vi hører et mønster i de to hardtslående smakebitene.

Se videoen til “DD EG gjør” øverst i saken!

Tøffe beats og underholdende rapping

– Jeg dropper mye musikk dette året. Har en haug med forskjellige jams og stemninger å vise dere. Først kommer det en veldig sjangertro rap-plate som mest inneholder tøffe beats og underholdende rapping. Min mest overfladiske skive til nå, forteller Lars Vaular til P3.

Hva er tanken bak videoen, Lars?

– Min store greie var egentlig å gå i dress. Liker godt å gå i dress for folk blir så glade når jeg gjør det for dem. Det e det eg gjør, men det e ikkje bare det eg gjør. Eg gjør også andre ting som å lage total uforutsigbare rap-vers, shoppe på eBay og dra på mystiske fester eg ikkje hører hjemme på, forklarer han og tilføyer at både faren og onkelen hans har roller i videoen.

Regissør Kristian Berg og Lars Vaular avbildet på settet. Foto: Promo
Regissør Kristian Berg og Lars Vaular avbildet på settet. Foto: Promo

En lukket fest for supereliten

Videoen er regissert av Kristian Berg. Han forklarer at utgangspunktet for visualiseringen av låten er Marie-Hélène de Rothschilds surrealistiske maskefest i 1972.

– Dette var en lukket fest for supereliten som det er flere referanser til gjennom videoen. Det okkulte kler den mystiske stemningen i låten. Ideen var umiddelbar første gang jeg hørte sangen.

For de som lurer: – “DD EG gjør” er svaret du gir til hvem som helst som er kritisk til oppførselen din, som for eksempel “hvorfor svarer du så frekt når jeg spør om jeg kan ta en kjendis-selfie med deg? “Ehhhh, DD EG GJØØØØØØR”, forklarer Lars Vaular.