Videopremiere: Støv

Sjekk ut musikkvideoen til debutsingelen “Kamuflert tidslinja”.

Med postrock og drømmepop som utgangspunkt har kvartetten fra Mo i Rana og Gjøvik gitt ut debutsingelen “Kamfulert tidslinja”. Støv består av Robin Skog (gitar/vokal), Magnus Dahle Clausen (gitar), Jun Christian Villanueva (trommer) og Jarle Skår Nor (bass).

Om en måned – 29. november – slipper Støv EP-en Drømmetrang, men i mellomtiden kan man korte ned på ventetiden med å sjekke ut singelen og musikkvideoen.

– Låten er ment å handle om mennesker som lever et usynlig liv, og hvordan de bare forsvinner inn i mengden. Det er også det som ligger i tittelen, altså at tidslinja er livene våre.

Bilde fra "Kamuflert tidslinja"-videoen. (Skjermdump, YouTube)
Bilde fra “Kamuflert tidslinja”-videoen. (Skjermdump, YouTube)

– Hva man gjør ut av tilstedeværelsen sin definerer personer, og det er mange som går under radaren – både med overlegg eller uten å ønske det. Vi vet vel alle om slike personer, som vi skulle ønske ble litt bedre hørt. Derfor ønsket vi at låta skulle være pulserende, ektefølt og direkte, skriver vokalist Skog til P3 i en epost.

Åpen for tolkning

Til det finfine sporet har det blitt produsert en musikkvideo av regissør Stephen Butkus.

– Jeg ville i utgangspunktet holde meg unna de klassiske virkemidlene visuelt sett til en sang som omhandler ett tema hvor dette nettopp burde være i fokus. Uten å gi betrakter for mye ville jeg vise min følelse rundt selvmord. Ensomheten og den enorme styrken det krever. Man kan si at det er åpent for tolkning.

– Jeg vil ikke gi alt for mange hint til at det er nettopp dette det dreier seg om. Støv er et ungt band som består av noen veldig reflekterte og modne karer. Det var min glede å lage noe visuelt til dem, sier Butkus.

“Kamuflert tidslinja”: