Vil du feire National Rap Show?

Kremen av norske rapartister spiller på jubileumssendingen til hiphop-programmet 4. oktober. Vinn billetter her!

Tommy Tee. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Tommy Tee. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET. VINNERNE BLIR KONTAKTET.

4. oktober sender P3s lengstlevende program fra Store Studio. Anledningen er at National Rap Show, anført av hiphop-generalene Tommy Tee og DJ Herkules, feirer to tiår med radiosendinger. For å sette kronen på verket, spiller kremen av norske rapartister live på sendingen.

Fra nykommere til legender

Lineupen består av nykommeren Kaveh, hiphopreven Don Martin og kompanjong Fela, Årets Urørt-vinner Phil T. Rich, raplevemennene Jaa9 & OnklP, tromsøværingen Oter, Spellemannprisvinner Lars Vaular, mannen bak ikoniske «Stikking», Diaz, samt TP Allstars.

Det som også er meget gledelig er at norgeslegendariske Tungtvann gjenforenes for å kunne spille rapklassikeren «Ubudne gjesta». Det hviskes om flere artister som skal opptre, noe som blir annonsert fortløpende.

Med andre ord – det er tverrsnittet av norsk rap som skal spille i Store Studio 4. oktober.

Vi syns det er viktig at dette blir feiret med trofaste lyttere. Derfor kjører vi ut en konkurranse hvor vi deler ut billetter til festen. For å kunne delta i konkurransen vil vi at du svarer på følgende spørsmål:

Hva er ditt beste NRS-minne?

Mail oss via p3musikkonk@nrk.no, og vent i spenning til mandag 30. oktober når vi finner vinnere. Vi presiserer at arrangementet vil ha 18-årsgrense.

Lykke til!

Sjekk ut musikkvideoen til Don Martins «Isbilen», en Tommy Tee-produsert låt:

 • Kalle K

  Fantastisk 🙂

  • Alf LArsen

   JA

 • Gompen

  20 år med reinspikka søppelmusikk!

  • Alf LArsen

   Nei

 • Werner

  Jeg skrur ikke på radioen for å høre på NRP, men om jeg har på radionen mens NRP er på, så er det alltid en grunn til å høre på!
  Peis på! 🙂

 • FatBat

  Fantastisk ! Jeg vil gjerne ha 20 år til 😀

  • Alf LArsen

   Ja

 • Arve Henriksen

  Tommy Tee, all kred du måtte ha opparbeidet deg i det norske rapmiljøet – en patetisk gjeng som Eazy E alene spiser til frokost – pisset du grundig vekk ved å delta i The Voice. Men for all del, kos dere.

  • tidyboy0558

   Byn å grin a, bro.. Ingen som bryr seg om deg uansett..

   • Alf LArsen

    Nei, Hei

  • Alf LArsen

   Nei

  • Mads Vold

   Dust dust! Du har ikke mye peiling skjønner jeg!

 • Sir Alex

  Takin’ ova’.

 • Alf LArsen

  Hipp hipp, Hipp hopp

 • Petrus

  Nei, vi vil ikke feire forsøplerne av RR-studioet.

 • jarlh

  Jeg husker gode, gamle Rainbow Radio. TT har holdt det gående nesten like lenge som meg.

  En godbit for å feire den mest føkkfantastiske snakkesangsjangeren i musikkuniverset: http://www.mixcloud.com/troij/rapattack2/

 • amalgam

  har aldri hørt på national rap show, så jeg sjekka ut videoen ovenfor… om «isbilen» er representativt for «hip hop’en» på national rap show, skjønner jeg at jeg heldigvis ikke har gått glipp av noe 🙂 men ok, noen leker hip hop, og andre lever hip hop…la gutta leke i 20 år til for min del 🙂

  • Langbeinet

   Tommy Tee er en legende innen rap, og ikke bare norsk rap. Hva har DU gjort?

   • amalgam

    det er han sikkert for de som kjenner han. enkelte ting jeg opplevde på barneskolen er jo «legendariske» i mitt liv, sånn som tommy tee tydeligvis er det i ditt 🙂 som tommy åpenbart må ha gjort (jf. den lame’ hiphop parodien «isbilen»), så har jeg (eller JEG, om du foretrekker det) også gjort mye rart. åssen det? 🙂

    • Langbeinet

     De som kan noe om rap vet hvem Tommy Tee er. Å påstå at han ikke er en legende viser bare hvor lite du kan. Men for all del, hat så mye du bare vil. Det er vel den eneste gleden du har.

     • amalgam

      du mener med andre ord at siden tommy tee har bidratt til «isbilen», så har det noe med hip hop å gjøre?
      eller er det fordi han er en «legende» for deg og at det snakkes til musikk at det har noe med hip hop å gjøre?
      eller hva mener du det er som gjør «isbilen» til hip hop?
      av og til kjøper jeg meg en soft-is og nyter den.
      så nei, å påpeke at «isbilen» ikke er videre hip hop, er ikke min eneste glede 🙂

      • Langbeinet

       Isbilen er en rap-låt, så det har definitivt noe med hip-hop å gjøre. At Tommy Tee er en legende er ikke noe bare jeg mener, det er udiskuterbart. Trolling er kjedelig, amalgam.

       • amalgam

        som nevnt tidligere: noen leker hip hop, andre lever hip hop. ikke meningen å forstyrre deg i leken 🙂

        • Stian Nicolaysen

         Fortell meg gjerne hva som ikke er hiphop med «Isbilen» ? Det er jo storytellin’ på sitt beste.

         • amalgam

          da vil jeg først spørre deg om du mener Odd Børretzen var en hip hop’er? 🙂

          • Stian Nicolaysen

           Aha, burde sett den komme, fordi Odd Børretzen kan fortelle historier i sin musikk så drar vi en paralell til Isbilen. Det handler vel mer om de musikalske elementene som blir brukt fremfor tekstene, er nok det som skiller sjangere. Men vil gjerne at du forklarer hva som ikke er hiphop med «Isbilen». En av Tommy Tee sin beste beats på en stund, Don Martin leverer en bra historie basert på egne erfaringer. Som han selv sier på «Nilsen»: «Vi leker ikke Queens Bridge, eller South Bronx».

          • amalgam

           nei, paralellen dras fordi du la «storytellin'» til grunn for at «isbilen» må være hip hop. nå sier du plutselig at det handler om beaten. slik jeg ser det handler hip hop om begge deler. men altså, bare la deg underholde av de som leker hip hop du også, så kan andre leve den 🙂 (artig å høre at «isbilen» representerer noe av det beste fra tommy tee på en stund, så har jeg i hvert fall ordene i mitt startinnlegg i behold)

          • Stian Nicolaysen

           Storytellin’ er et ganske viktig element i hiphop, hvor hadde folk som Rakim og Big Daddy Kane vært hvis de ikke kunne fortalt historier? Det Martin har gjort her er å legge sin egen twist på det, og han drar inn selvopplevde elementer, fra et barndomsperspektiv og fra rollen som far. Og du er verdens største toy hvis du mener at Don Martin LEKER hiphop? Han er en av grunnleggerne av Gatas Parlament, og han startet Goodshit Radio, det mest relevante hiphop-programmet på radio etter NRS i Norge. Hvis du hadde lest det jeg skrev, sa jeg BEATEN, beaten er helt crazy og er for meg personlig en av de beste beatsa jeg har hørt av Tommy de siste 5 årene. Ikke drit deg ut enda mer, hvis du mener du lever hiphop, lever du rimelig falskt ved å claime at Don Martin IKKE er det.

          • amalgam

           bare lek videre du, det var aldri meningen at hip hop skulle bli så uintelligent som f.eks. «isbilen» 🙂

        • Langbeinet
         • amalgam

          for all del, feel free to throw in the towel 🙂

          • Langbeinet

           Svarer slik du svarer, om enn i en renere form. 🙂

          • amalgam

           forskjellen er at du synser fordi du åpenbart har blitt lurt til å tro noe om hip hop.
           ingen fare, dere er mange som tror underlige ting om hip hop, og det skal dere naturligvis få fortsette med.
           lek i vei 🙂

          • Langbeinet

           Du er et hip-hoporakel og ruger på kunnskapen uten å dele. Lite kul type! Kom igjen a, gi meg én artist du mener «lever hip-hop», sånn at vi som «leker hip-hop» hvertfall kan suge deg på tærne? Please?

          • amalgam

           jeg liker ikke å bli sugd på tærne 🙂

  • HJW

   Du har tydeligvis ikke hørt om Tommy Tee engang? Han er nok den største norske hiphop legenden vi har, og du tror han leker? Akkurat nå sitter han som dommer på The Voice på TV2. Han har drevet sitt eget radioshow på NRK i 20 år. Han har vunnet Spellemannsprisen. Han eier plateselskap og studio. Driver graffiti-magasin, er klubb-DJ og ordner konserter. Han har bygget opp karrierene til noen av de første og største hiphop-artistene vi har i Norge. Han har produsert for amerikanske legender som: Pete Rock, C.L. Smooth, A.G, Talib Kweli, Masta Ace, M.O.P, G Dep, Saigon, Styles P (The LOX), Smif N Wessun, Large Professor, Lord Tariq, Tim Dog, Craig G, Sean Price, Bun B (UGK), Devin The Dude, Diamond D, Kool Keith, Hieroglyphics, Shabaam Sahdeeq, Souls Of Mischief, Nice & Smooth, Rah Digga med fler.

   I tillegg har han jobbet med alle norske (og skandinaviske) hiphop-artister det er verdt å nevne. Blant annet: Warolocks, Madcon, Paperboys, Karpe Diem, Son of Light, Don Martin, Gatas Parlament, Petter, Diaz, Ken Ring, Lars Vaular, Jaa9 & Onkl P, Jørg-1/Joddski, Opaque, Ison & Fille, Timbuktu +++

   Dessuten har han remikset og jobbet med store norske pop-acts som Susanne Sundfør, Bertine Zetlitz, Mira Craig og D’Sound.

   National Rap Show har hatt med gjester i studio som blant annet Snoop Dogg, Big Pun, The Roots, Black Moon og Aries Spears for å nevne noen få.

   Og hvis du tror «Isbilen» er representativt for hva National Rap Show spiller tar du grundig feil. Sett deg ned og hør på programmet før du åpner den stygge kjenften din. De spiller all mulig slags hiphop. Nas, Waka Flocka, Gang Starr, Kendrick Lamar, Drake, B.O.B, Meek Mill, French Montana, Pete Rock, Mystikal, 2 Chainz, Fat Joe, Action Bronson, 2pac, Jay-Z, Kanye West, Mobb Deep, A$AP Ferg, Raekwon, Large Professor, Rick Ross, A Tribe Called Quest, Public Enemy, J Dilla, Dr. Dre, Slaughterhouse, J. Cole, Equicez, Big Daddy Kane, Roc Marciano, Styles P, Big Boi, Chief Keef, Alchemist, Joe Budden, Busta Rhymes, Warren G +++

   Sånn.

   Hva var det du sa igjen? At Tommy Tee og National Rap Show «leker» hiphop?

   Tror ikke det.

   • amalgam

    ja, dette var jo en lang liste over alt fra søppel til noe nesten ok. sistnevnte ser mer ut som flaks, lista sett under ett.
    om du leste hva jeg skrev, så ville du sett dette: «om «isbilen» er representativt for «hip hop’en» på national rap show, skjønner jeg at jeg heldigvis ikke har gått glipp av noe»

    altså har jeg ikke verken slått fast hva national rap show eller hva tommy tee er, men det er kanskje ikke så greit å få med seg når du oppfattet det som kritikk av din o store hip hop guru som jeg ikke har hørt om engang (er det han ukjente kroppen på hip hop programmet voice, altså? så fant de vel ingen andre avdanka stjerner som ville stille opp da…)
    uansett, å bruke en lang liste med stort sett corporate listepopsangere for å legge en slags hip hop tilhørighet for dagen er ganske lame i min bok, men bare lek videre du.
    du vokser det nok av deg til slutt 🙂

    • HJW

     Fantastisk! For et klokt og gjennomtenkt svar du kom med nå 🙂 Lurer på hva slags musikk du hører på, og anser som bra.

     • amalgam

      i know!
      jeg har for vane å briljere.
      jeg er bortimot altetende innen musikk, og har funnet noe jeg anser som bra i de fleste sjangere.
      ja, til og med innen wannabe hip hop, selv om «isbilen» ikke når helt opp da 🙂

      • HJW

       Wow du er kul. Få høre noen artister da så jeg kan bli like fet som deg 😉

       • amalgam

        takk, jeg veit det.
        det tviler jeg sterkt på at du kan, så jeg avstår 🙂

        • HJW

         Tror ikke du tør.

         • amalgam

          ja, jeg er veldig redd for å blottlegge mine musikkpreferanser.
          stort sett smughører jeg på hemmelig musikk.
          men sånn er det bare å være klok og kul 🙂

          • HJW

           Kun quilty pleasures med andre ord.

          • amalgam

           plusser du på en a og stokker litt om på i-en så stemmer det bra 🙂

          • HJW

           Ok denne diskusjonen kommer vel ingen vei. Jeg har sett de andre kommentarene dine her og jeg blir ganske flau av hvor irriterende og kverulerende du ønsker å fremstå, eller faktisk er (!!). C’mon son! Enten er du en liten kid som ikke vet bedre eller så.. ja, jeg håper seriøst du ikke har en sånn attitude i real life. At du også ikke har kommet opp med et eneste argument på hvorfor Tommy Tee «leker» eller hva du mener er dårlig med musikken hans sier jo bare litt. Du kan gjerne si at det han gjør ikke faller deg i smak, men du kan ikke si at musikken og det han har oppdnådd er søppel. Da kan du bare slutte å uttale deg om hiphop og musikk generelt.

           I tillegg tør du ikke å nevne hva du selv hører på og anser som bra musikk? La oss si du tapte der.. eller vent, jeg tror du allerede tapte ved første tastetrykk.

           ……

          • amalgam

           jeg skrev at om «isbilen» antydet hva national rap show handler om, så har jeg ikke gått glipp av noe.
           nå har vi jo fått bekreftet at noen her mener tommy er en ekte hip hop’er og har brukt alt fra visesangere til corporate hoes med musefletter for å fortelle meg det, noe som altså koker ned til at han er det fordi de sier det.
           når jeg påpeker det, begynner man å lure på hva jeg hører på for å slippe å redegjøre for at tommy er en ekte hip hop’er på tross av at han driver med alt mulig rart, sikkert seriøst og bra nok, og kanskje til og med litt hip hop også innimellom.
           ja, jeg har tapt så det suser 🙂

          • HJW

           Flott.

          • amalgam

           (Y)

   • Andreas H. Husby

    ord opp!

  • Kalle K

   haha siden du setter hip hopen fra isbilen i hermetegn hadde det vært spennende å se hva du anser som hip-hop.

   NRS – STRICTLY HIP-HOP !

   … Men Tommy, du burde ha holdt deg unna The Voice…

   • amalgam

    nå har jeg ikke hørt på national rap show, så jeg skal ikke påstå noe om innholdet. hva jeg sa var at om «isbilen» er representativ for innholdet, så har jeg ikke gått glipp av noe.
    ikke noe hip hop, i hvert fall 🙂

 • Faraz Tehrani

  Disse folka er i hvertfall bedre enn Phil T rich og Kaveh lol, som konstant rir paa swag bolgen. Disse folka kan si at de har provd. Det samme kan ikke sies om Phil T som etter navned aa domme lever av aa dyrke swag i sine tekster. Eller Kaveh som tror han er en gud paa mikken fordi Madcon tilfeldigvis var i nerheten og besokte ham i studio.. Det synes som at det er en ny trend som holder paa aa ta over hip hop kulturen, naa er det swag og halvdod tilstedeverelse paa mikken som gjelder. men for all del kall meg en hater, det er jo tross alt det enkleste du kan gjore naar sannheten gjor vondt i oret…. rant over.. (sry misspellings utenlandsk PC)

  • amalgam

   hater! hahaha 🙂

 • Thomas Bamsefar Gulbrandsen

  Tommy Tee er en legende blandt ekte hip hop’ere her i Norge, og har dessuten jobbet med mange kjente artister i hele skandinavia og USA.
  De som ikke har hørt om og respekterer hans arbeid må enten være under 14 år gamle, eller noen skikkelig wannabe hip hop’ere…
  Hva Isbilen låta angår så er den bare en morsom låt de har laget, og ingen standard for hva Tommy og Don Martin pleier å lage. Ei heller representativ for hva man får høre på NRS.
  Tviler på at den var ment å være så veldig hardcore og seriøs, og låta er da helt grei. 🙂
  Hadde det ikke vært for Tommy Tee, hadde ikke norsk hip hop vært det den er i dag…

  • amalgam

   det var veldig få alternativer her.

   hva med de som bor i st.petersburg f.eks, er ikke de unnskyldt om de ikke har hørt om tommy?
   og hva med trøndere og flygeledere?

   enten er man hardcore og seriøs, eller så er man det ikke.
   tror vi kan la «isbilen» tale for seg.
   men for all del, leke hip hop er en slags underholdning det åsså 🙂

   • jass one

    Og si at Tommy Tee ikke lever Hip-Hop eller er seriøs blir for dumt altså.Hvordan vil du definere det å leve Hip-Hop a?Og er mange trøndere og flygeledere som vet hvem han er ja:-)tikogmed folk st.petersburg:-)

    • amalgam

     nå må ikke du komme her og spre bekymringer.
     de flygelederne som ikke vet hvem han er, er de under 14 år eller wannabes?
     mange som holder på med leke-hip hop er seriøse og lever av det, og har fans som tror de er into hip hop, det betyr ikke at de driver med noe annet enn leke-hip hop 🙂

     • jass one

      Hva mener du er ekte Hip Hop da?

      • jass one

       Og hvordan lever man Hip-Hop mener du?

 • Andreas H. Husby

  Legendarisk!!!