Olsenbanden Jr Mestertyvens skatt (4)

Filmpolitiet liker at det lages slike naive, uskyldige filmer. Dette er finfin underholdning med spenning for de minste, og med nostalgisk sus for de store.

Olsenbanden Jr. pluss bestefar Eugen Olsen i "Olsenbanden Jr. Mestertyvens skatt" (Foto/Copyright: Nordisk Film).
Olsenbanden Jr. pluss bestefar Eugen Olsen i "Olsenbanden Jr. Mestertyvens skatt" (Foto/Copyright: Nordisk Film).

«Olsenbanden Jr – Mestertyvens skatt» er en koselig familiefilm av det svært trygge slaget.

Regissør Arne Lindtner Næss viker ikke fra oppskriften som har gjort disse juniorfilmene til en suksess på norske kinoer. Og hvorfor skulle han det? Dette er kanskje ikke banebrytende filmkunst, men det er finfin underholdning med spenning for de minste, og med nostalgisk sus for de store.

Jakter på Ole Høilands skatt

Egon overhører en samtale som tyder på at han har en bestefar i Fredrikstad, og at han skal ha gjemt vekk en stor slump penger. Egon fikser det slik at den forestående skoleturen går til Østfold, slik at han kan møte bestefaren.

Det blir starten på et eventyr som tar Olsenbanden Jr fra Gamlebyen i Fredrikstad via Akershus festning til Oslomarka på jakt etter den legendariske mestertyven Ole Høilands skatt.

Sjarmerende trekløver

Som i de tidligere filmene kunne nok flere av actionsekvensene vært tøffere. Jeg savner mer fysisk humor og slapstick. Mange av fallene og kræsjene i denne filmen skjer utenfor kamera. Det hadde kanskje vært morsommere om vi hadde fått se noen flere stunts.

Men det Olsenbanden Jr ikke har av action, tar den igjen på sjarmen. Dette er andre gang Fridtjof Tangen og Jonas Hoff Oftebro spiller henholdsvis Benny og Kjell, mens Thomas Stene-Johansen debuterer som Egon. De tar godt vare på de klassiske figurenes karakteristiske trekk og manerer.

Biffengjengen i "Olsenbanden Jr. Mestertyvens skatt" (Foto/Copyright: Nordisk Film).
Biffengjengen i "Olsenbanden Jr. Mestertyvens skatt" (Foto/Copyright: Nordisk Film).

Blottet for korrumperende innhold

Jeg synes det er ganske morsomt å følge Olsenbanden Jr på skattejakt. Fortidens spor er lagt opp i rene Dan Brown-stil, uten at filmen blir helt DaVinci-koden av den grunn, men vi føler at vi er med på et respektabelt eventyr.

Klimakset foregår i skogen, uten at spenningsnivået er overveldende. Kanskje kunne filmen våget litt mer, men samtidig gjør dette at selv de aller minste får en ufarlig hyggestund på kino, totalt blottet for korrumperende innhold.

Koser meg på kino

Jeg liker «Olsenbanden Jr. Mestertyvens skatt». Jeg liker at det lages slike naive, uskyldige filmer. Og jeg liker at det foregår på norsk.

Kanskje er det fordi jeg har gode minner fra da jeg lo av Olsenbanden senior på kino i gamle dager. Jeg ler kanskje ikke like mye lenger, men jeg koser meg.

Det er også en fin følelse å ha i kinosalen!

6 Responses to “Olsenbanden Jr Mestertyvens skatt (4)”

 1. Clint Eastwood

  Olsenbanden senior og junior er kanskje norsk films største kassasuksess. Det sier det meste om nivået, ikke minst blant publikum.
  Det spennende med Olsen banden er: Hvor lenge skal man klare å koke statssubsidiert suppe på dette mølet? Eller, hvor dypt kan man falle for en neve dollar?

 2. catta

  Jeg synes de snart burde gi opp mens leken er god. Jeg likte godt de foerste olsenbanden jr. – gutta, 2. team med olsenbanden jr var gode, men saa begynte hele opplegget aa forfalle litt. Hvorfor kunne de ikke bare foelge de foerste eller andre oppover i alderen slik de gjorde med de originale karene?

 3. aLF

  Håper ikke filmen er like dårlig som =det sorte gullet=
  Les filmannmeldelse på alfredo.blogg.no

 4. Joker

  her er litt av min anmeldelse av olsenbanden jr mestertyvens skatt

  Bra:
  regisøren er troverdig å prøver og overgå
  -Olsenbanden jr går under vann
  -Olsenbanden På Cirkus og så videre
  den overgår i hjallefall filmen
  “Olsenbanden jr Sølvgruvens Hemmelighet

  Dårlig:

  Nei nei nei
  norsk film inponerer veldig når
  vi snakker om død snø,
  max manus “Kommandør
  Treholt og ninja troppen” kommer
  sikkert til å bli en bra film
  men dette holder ikke til en 3er

  Terningkast:2

 5. lisa

  olsenbanden jr mestertyvenes skatt er bra men jeg gleder meg til den nye filmen som kommer den skal jeg være med på og spille enten skal jeg være valborg eller ingri.