Oscar for å dø?

Amerikanske anmeldere famler i mørke etter adjektiv for å skamrose The
Dark Knight. Nå forventer Hollywood at avdøde Heath Ledger får Oscar
for rollen som «The Joker».

ledger_joker2

Skrevet av Jonas Brenna

«The Dark Knight» har nå hatt premiere i USA og anmelderne sloss om hvem som kan skryte mest av filmen. Av regissør Christofer Nolan, av Christian Bale som «Batman» og ikke minst av Heath Ledger som filmens skurk, «The Joker».

-I can only speak superlatives of Ledger, who is mad-crazy-blazing brilliant as the Joker, skriver Peter Travers for Rolling Stone Magazine. Og fortsetter: «If there’s a movement to get him the first posthumous Oscar since Peter Finch won for 1976’s Network, sign me up.»

En verdig avslutning?

Peter Travers er ikke alene om å ønske Heath Ledger en Oscar i evgiheten. Anmeldere over hele verden, medskuespillere, for ikke å snakke om Hollywood selv, nærmest krever at Ledger Oscar-nomineres for sin tolkning av «The Joker».

Så kan man spørre seg: Hvorfor får eventuelt Ledger egentlig en Oscar-statuett? Fordi han fortjener det, eller fordi han døde?

SE TRAILEREN HER:

Hell i uhell?

Fans over hele verden sørget da Heath Ledger tragisk gikk bort i slutten av januar i år, kun 28 år gammel. Innspillingen av The Dark Knight var akkurat ferdig. Og allerede før Ledger var gravlagt, begynte forventningene til filmen og vokse. I takt med Warner Bros. premiere-og presseplanlegging.

Bortsett fra Ringenes Herre kan jeg ikke huske en film var så hypet og forventet som det The Dark Knight er. Og da kan man jo videre lure på om den hadde vært det, hvis Heath Ledger fortsatt var i live?

«The Dark Knight» har premiere i Norge fredag 25. Juli. Se etter anmeldelsen i P3tv!