P3.no følger Oscar-utdelingen

Filmpolitiet holder deg med selskap under det direktesendte showet natt til mandag!

Alec Baldwin og Steve Martin er årets programledere under Oscar-utdelingen. (Foto: Bob D'Amico, ABC)
Alec Baldwin og Steve Martin er årets programledere under Oscar-utdelingen. (Foto/Copyright: Bob D'Amico, ABC)

Enten du er filmentusiast eller kjenner det kribler i magen når du hører «rød løper» – P3.no holder deg med selskap under den direktesendte Oscar-utdelingen natt til mandag!

Følg Oscar-utdelingen med P3

– Det er en vidunderlig kombinasjon å glane på tv samtidig som man sitter med en laptop i fanget, sier P3s filmguru Birger Vestmo. Hele natt til mandag kommenterer han Oscar-utdelingen på P3.no, og vil veldig gjerne at alle som også sitter oppe og ser «Oscarkveld 2010» direkte på NRK1 gjør det samme!

Oversikten over de nominerte finner du her

Natt til mandag snur Birger Vestmo døgnet for å holde deg oppdatert på Oscar-utdelingen. (Foto: Nadia Frantsen)
Ofrer du nattesøvnen for Oscar sammen med Birger Vestmo? (Foto: Nadia Frantsen)

Følg Birger på Twitter

I tillegg til kommentarene underveis gir vi deg ferske bilder av stjernene og holder deg oppdatert på hvem som har vunnet hva, dersom du skulle falle fra innimellom. NRK1 og P3.no er der det skjer, natt til mandag!

Oscar-nerd

Det er første gang NRK sender direkte fra Oscar-utdelingen, som finner sted i Los Angeles søndag 7. mars. Siril Heyerdahl, som er kjent fra både Filmplaneten og P3, skal lede den norske tv-sendingen.

– De siste 7-8 årene har jeg fulgt showet live, og det å få være med på alvor er kjempestas, forteller Siril i forkant av Oscar-utdelingen. Som Oscar-nerd er jeg veldig glad for at NRK sender det, tidligere har jeg lett nettet rundt og omtrent måtte ty til hacking for å se utdelingen.

Allerede klokken 22.40 varmer hun opp skjermen på NRK1, avbrutt av Kveldsnytt og filmen «L.A. Confidential» som sendes klokken 23.20. Oppsparket til prisutdelingen er tilbake på skjermen 01.30, og 02.00 starter overføringen fra den røde løperen på NRK1. Dersom du forsøker å spare på de våkne nattetimene, bør du stille vekkerklokka på 02.30, da starter selve utdelingen som forventes å vare til 06.00 mandag morgen norsk tid.

Siril Heyerdahl leder NRK1s direktesendte overføring av Oscar-utdelingen(Foto: NRK)
Siril Heyerdahl leder NRK1s direktesendte overføring av Oscar-utdelingen(Foto: NRK)

Celebre gjester

Siril har også med seg kommende programleder Vegard Larsen og filmjournalist Anne Hoff i studio, som utgjør kveldens norske ekspertpanel. Gjestelisten stopper ikke der, også Vanessa Rudjord, Sven Nordin og Marie Theisen tar turen innom studio for å ta del i direktesendingen.

SE: Oscar-utdelingen 2009 i bilder
SE: Oscar-utdelingen 2008 i bilderBåde Birger og Siril tror «Avatar» får prisen for beste film under prisutdelingen.

– Jeg kan ikke forstå annet, hvilken annen film har skapt like mye oppmerksomhet rundt filmmediet det siste året, spør Birger. Dette er noe Oscar-akademiet bare må ta hensyn til, akkurat slik Golden Globe gjorde i januar. Oscar-akademiet har en lang tradisjon for å elske storfilmer, og jeg blir overrasket, men ikke sur, om «The Hurt Locker» skulle feie «Avatar» av banen, akkurat slik den gjorde på BAFTA-utdelingen i England.

Oversikten over de nominerte finner du her

Siril sier seg enig i favorittstempelet til «Avatar», men avslører at «Inglorious Basterds» er hennes personlige favoritt.

– Skulle Christoph Waltz i tillegg vinne pris for beste mannlige birolle i denne filmen, blir jeg oppriktig glad! Jeg heier veldig på han, og tror kanskje jeg blir sur dersom han ikke vinner.

[poll id=»8″]

Glamorøst

– Dette er jo verdens mest glamorøse prisutdeling, og jeg synes det er gøy å følge med på den røde løperen, fortsetter Siril. Man vet jo at de har stelt seg fra tidlig morgen, og å se det hele live gir deg en følelse av å komme tettere på stjernene. Det er mye ekte glede og skuffelse i en Oscar-utdeling!

Selv har hun jaktet på kjoler i NRKs kostymelager, og landet på en grønn 50-tallskjole til søndagens sending.

En annen som har vært på kjolejakt i Norge er skuespiller Penélope Cruz, som vurderer en av kreasjonene til Nina Skarra under prisutdelingen. Om hun dukker opp i norsk design på den røde løperen gjenstår å se, følg Oscar-utdelingen live på NRK1 og P3.no søndag 7. mars!