3 dager til Slayer og Megadeth: MER BLOD

7
Skrevet av:
Publisert 8:55 16 March, 2011


En, to, tre dager igjen til Kerry King og hans Slayer kommer til Norge sammen med Dave Mustaines Megadeth.

Det blir varmt, vått, vilt, vakkert og BLODIG når Slayer skal rive hjertet ut av Oslos råtnende lik på lørdag. Dagbladets plateanmelder Torgrim Øyre skal underlig nok tilbringe helgen i Bergen, men han kompenserer med å gi oss sin liste over de feteste blodlåtene Slayer har skrapt sammen.

Ikke ulikt slik Jon Skjebstad gjorde for en uke siden, men likevel litt ulikt. Du skjønner når du leser begge. Det kan uansett ikke bli nok prat om blod når Slayer er i fokus.

Nok snikksnakk. Her er Torgrim Øyres Topp 5:

Fem blodige Slayer-låter.

1. Raining Blood fra Reign In Blood
– Kanskje det minst spennende valget man kan gjøre når man skal trekke frem Slayer-låter, men det at det er så opplagt, underbygger selvfølgelig konklusjonen med at det er verdens beste thrash-låt. Det ville vært fjollete å sette den lenger ned på lista for å gjøre seg ”interessant”. Også regner det blod mot slutten – mer ekte blir det ikke.

2. Bloodline fra God Hates Us All
– God Hates Us All er et ekstremt undervurdert album – faktisk en av mine favoritter og definitivt den beste post-Seasons In The Abyss-skiva. Denne lumske knugeren av en låt er med på klokke inn toppkarakteren.

3. Blood Red fra Seasons In The Abyss
– Seasons in the Abyss er en glimrende karriereoppsummerende plate på det tidspunktet i Slayer-sagaen. Plata har litt av alt, og Blood Red hører med til noe av det mest groovy Slayer til da hadde begitt seg inn på.

4.  Spill The Blood  fra South Of Heaven
– En klassisk Slayer-stomper med en Tom Araya på sitt mest demoniske og fandenivoldske. Det er ingenting som slår dualiteten i verdens hviteste smil og tekstlinjer som ”Spill your blood, let it run on to me, Take my hand and let go of your life.”

5.  World Painted Blood fra World Painted Blood
– Jeg var ikke überbegeistret for denne i starten, men den har vokst noen hakk. Tittelkuttet hardcorehissig Slayer på sitt beste og beviser mest av alt at det fortsatt er mye temperament igjen i de rundt 50 år gamle skrottene.

Tags: , , , ,

Del "3 dager til Slayer og Megadeth: MER BLOD"