Apeiron Restraint med vill tur rundt i Norge

1
Skrevet av:
Publisert 13:49 13 July, 2011

28 spillejobber på 28 dager, og en helt ny måte å turnere på. Sjekk opplegget!

Trønderne i Apeiron Restraint skal ha for å ha troen på sin egen utholdenhet, og også for å prøve seg på noe ingen har forsøkt tidligere. En slags sirkel-turnering i fire deler der de kommer tilbake til norske byer etter en uke med forskjellige andre band i tilhengeren. Sjekk pressemelding under og sjekk hvilke byer som får besøk den neste måneden samt hvilke band som spiller sammen med Apeiron Restraint hvor her.

Pressemelding:

Konseptet

Sju spillesteder i sju byer. 28 konserter på 28 dager; 800 mil på veien. Som en omreisende festival vil to nye band følge Apeiron Restraint hver gang de vender tilbake til byen. Apeiron Restraint booker alle band og spillesteder selv. Bandet er sin egen label, sitt eget management og sitt eget bookingbyrå. Turneen er for det meste selvfinansiert, men bandet har mottatt noe økonomisk støtte fra Frifond og Norsk Musikkfond. Spillestedene på turneen er i ordnet rekkefølge: Vega i Ålesund, Kvarteret i Bergen, ukjent sted i Stavanger, Haandtverkeren i Kristiansand, Elm Street i Oslo, Felix’ i Lillehammer og Café 3B i Trondheim.

Skaper debatt i Stavanger

Turneen har blitt møtt med entusiasme fra de fleste hold, men i Stavanger har utelivsbransjen slått seg vrang. Tro til konseptet “Insurgency Tour” har bandet svart med å røre opp til samfunnsdebatt i byen, noe Stavanger Aftenblad har fulgt opp med en helsides oppslag i papirutgaven.

“Dette er en kjempebra måte å turnere på. Oppsettet med korte sett […] er spennende og jeg tror dette kan være en bra måte å skape engasjement rundt konserter og bygge publikum på”- Stein Bjelland, medlem av Kulturrådet og president i Great Moments.

Dokumentar

Dette er galskap. Dette er upløyd mark. Dette har aldri blitt gjennomført i Norge tidligere. Gullrutevinnerne i News on Request (produsenter av bl.a. Himmelblå og Død Snø) sender derfor et kamera-crew med bandet for å lage en 50 minutters dokumentar om turneen. Apeiron Restraint har i den anledning lansert en PledgeMusic-kampanje. Ikke for å finansiere turneen, men for å bistå dokumentarfilmskaperne.

Tags:

Del "Apeiron Restraint med vill tur rundt i Norge"