Faith No Mores norske designer

0
Skrevet av:
Publisert 14:28 28 May, 2015

Martin_FNM2

“At man er sær trenger ikke bety at man er vanskelig å samarbeide med”. Norske Martin Kvamme har designet artwork på Faith No Mores nye plate.

Musikknerdene som leser alle CD-hefter eller innercover nikker nok gjenkjennende til navnet Martin Kvamme. Den norske designeren har designet cover for artister som Turboneger, A-ha. JR Ewing, Bertine Zetlitz og Magnet her hjemme, og i årevis vært samarbeidspartner når Mike Patton og hans Ipecac Records.

Så når Faith No More nå gjorde comeback med Sol Invictus, fikk Kvamme nok en gang telefon fra eksentrikeren Patton med beskjed om å finne frem Mac-en og mekke cover. Og for et nydelig artwork det har blitt! Mystisk, småcreepy og gullglimrende på samme tid. Vi tok en prat med Kvamme, sjekk under bildene.

This slideshow requires JavaScript.

Grattis med Sol Invictus-cover! Det ser jo riktig så lekkert ut, hvert fall på vinylen vår, er du fornøyd selv?
– Vanskelig å si noe annet en JA, når man blir invitert inn i så flott selskap. Glad for at band/plateselskap tok seg råd til en del påkostet trykketeknikker. Det satt en ekstra spiss på omslaget!

Hvordan fikk du denne jobben, og hva er dine fingeravtrykk på det ferdige designet?
– Jeg har jo kjent og jobbet for Mike Patton og labelen hans, Ipecac Recordings, i snart 15 år nå. Så det var naturligvis derfra henvendelsen kom. Bildene kommer fra et kunstprosjekt/bok – Haunted Air – som Ossian Brown – kjent fra bandet Coil og Cyclobe – holder på med. Dette er bilder av barn i hjemmelagde halloween kostymer tatt mellom 1875-1955. Disse var allerede klarert for bruk da jeg ble spurt og det var min jobb å sy dette sammen til en ferdig pakke. Fonter, layout, trykk og papir. Jeg har for øvrig ikke laget noen av singlene.

Faith No More har hatt veldig ikonisk coverart på alle sine utgivelser, enten det er svanen på Angel Dust eller tegneserien på King For A Day, hvordan påvirker det deg?
– Jeg hadde vel dette litt i bakhodet. Jeg ønsker at det skulle se designmessig relevant ut i dag, uten at det blir datert til designtrenden 2015. Det er vel litt slik jeg føler coverne i katalogen til Faith No More er.

Hvordan er det å jobbe med Faith No More, er de like sære som man kan ha inntrykk av?
– Hehe. At man er sær trenger ikke bety at man er vanskelig å samarbeide med. Jeg har hver gang hatt gode prosesser med Mike Patton opp i gjenom. Vårt felles mål er at sluttresultatet blir best mulig. Denne gangen var det jo flere som skulle mene, og derfor var det mest hensiktsmessig at all kommunikasjon går gjennom FNM sitt managementet.

Hvilke andre musikkrelaterte ting jobber du med om dagen, noe vi kan glede oss til?
– Jeg holder på med noe rare greier for Jaga Jazzist. Ellers så har jeg nylig gjort Satyricon sin Live at the Opera plate. Den kan jo være verdt å ta en lytt til.

 

Tags: , ,

Del "Faith No Mores norske designer"