Gro er tilbake

0
Skrevet av:
Publisert 9:30 21 January, 2014

GroNarvestadLund_P13_fotograf_Martine_Petra_Hoel

(foto: Martine Petra Hoel)

Gro Narvestad Lund er veldig snart tilbake med nytt tre timer langt metalshow på den kommende digitalkanalen Nrk P13. Lær mer om hennes nye program Limbo.

Gro. Kjære. Hvor har du vært i alle disse årene?

Pyro. Elskling! Jeg har holdt meg i kringkastingen, men gikk over til internettet og har jobba med nettsidene til NRK. Så flytta jeg fysisk og mentalt fra bylivet og langt inn i skogen hvor jeg har brukt tida på TUR I SKOG OG MARK og mer intensiv dypdykking i allerede akkumulert musikk. Også har jeg skrevet litt i Metal Hammer Norway, blitt familieorientert og mye eldre.

Hvorfor er du plutselig tilbake på radio?

Fordi jeg klarte å grine meg til det. Synes det ble stusselig å ikke jobbe med radio i så lang tid, så jeg sprinta håpefullt over fra Glassgården til Radiohuset og tok en prat med Stig Holmer om å få lov å være med på opprettelsen av ny kanal. Sannelig ordna det seg også, vøtt! Musikk og radio er jo det jeg digger. Bedre kombo enn boller og brus for meg, det.

Det er mange som har savnet Ambolt som leverandør av ekstrem-metal på radio, blir ditt nye program Limbo litt i samme gaten?

Jeg klarer jo ikke å spille myk og følsom musikk, så ja, det blir nok ekstremmetall som dominerer. Det eneste jeg krever er at det skal være ekstremt og mørkt i uttrykket. Billig i drift sånn.

Du har lovet at det ikke bare skal bli nekro og galskap i Limbo. Det har blitt hvisket og tisket og plapret om både punk og doom…

Pønk og doom kan da være både nekro og crazy – Limbo har litt mer flytende grenser musikalsk enn Ambolt hadde,og  siden jeg har fått tre timer i uka å boltre meg på vil jeg dra inn litt annet enn ‘bare’ svartmetall og nymotens gammal thrash. Men det blir hardt og stygt lell, jeg lover!

Ryktene går også på at du ikke bare skal fokusere på nye utgivelser.

Ganske LITE fokus på nye utgivelser, faktisk. Klart de skal med, de som er verdt å spella, men det ække noe MUST at det er nytt. Eller pent.

Du hadde noen friskuser innom i Ambolt back in the day, blir det gjester og spalter også i Limbo?

Jada, gamle friskuser blir som nye! Både Cargo og Fenriz (Stian Fossum og Gylve Nagell, respektivt) gjør comeback, pluss at jeg tar med en kollega fra utviklingsavdelingen som skal ta for seg ekstremmetall fra et intellektuelt ståsted (Helge Kaasin, smart ass. Eller, smart, ass. Tegnsett is everything). Dessuten vil selveste Fossberg, Harald, kjent fra sladrebladet Aftenposten, slenge innom med plastposer fulle av rariteter vi liker. Det blir mer, men man må spare LITT til vi er i gang. ALT kommer ikke de første to sendingene lissom.

Hva har forandret seg mest i musikken siden du sluttet med Ambolt?

Skremmende lite. Sånn rent bortsett fra at det har blitt jævlig mye vanskeligere for band å tjene penger på musikken er det jo velstand for lyarane som kan stjæle eller straume. Ikke stjæl, folkens. KJØP musikk, ellers sitter vi om ikke så lenge igjen med bare Miley Cyrus og Sputnik. Ellers er det jo en relativt glidende overgang siden jeg har jobba med musikk sånn på sida, så har ikke merka noe voldsomme skiftninger.

Hvor mye gleder du deg til å spille ren brutalitet på norsk radio igjen?

Så jævlig mye! Så voldsomt at jeg MÅ ty til bannskap! Man kan ikke få for mange sko, vesker eller daumetallskiver, som mora mi burde ha sagt.

Limbo har premiere søndag 2. februar klokken 18, mens den nye digitalkanalen Nrk P13 har premiere tirsdag 28. januar klokken 20. Pyro skal også repriseres på Nrk P13, og kommer til å sendes lørdager fra 18-20.

Tags: , , , ,

Del "Gro er tilbake"