Norway Rock Festival kaller, Pyro reiser, og tar en liten gjennomgang før det braker løs

75
Skrevet av:
Publisert 13:00 6 July, 2011

Tre dager med rockefest i Kvinesdal denne uken. Vi skal rapportere underveis. Men hva gleder Pyro seg mest til?

Norway Rock Festival vant heldigvis over konkurs-spøkelset etter forrige års supersatsing, men presenterer likevel et pent program også i år. En dag mindre kan kanskje være like greit både for kropp og sjel, og tidlig i morgen legger Pyro-mobilen på hjul fra Bergen mot Kvinesdal for både å rapportere og å oppleve.

Sivilarbeider-Sindre er fotograf, Heavy-Bård er seg selv, og jeg skal rapportere om konsertene og samtidig intervjue artister til fremtidige Pyro-program på radio. Det er mye vi gleder oss til, og det ligger forhåpentlig også noen overraskelser der nede og venter på oss. Men la oss ta en liten gjennomgang av det vi virkelig ser frem til å se på scenene på Norway Rock i år.

Torsdagen starter ganske fint med en del norske band som vi gjerne skulle sett, men som vi sikkert ikke rekker. Forhåpentlig kommer vi ned i tide til å se det flotte metal-bandet Breed som vi aldri har sett tidligere. Så går det slag i slag med Djerv og Insense på den lille scenen, to band som virkelig gjør spennende ting om dagen, og på hovedscenen skal det bli et fint gjensyn med Udo Dirkschneider (selv om vi har sett mannen mange ganger før er det som å møte bestefar igjen..), artig skriking med Kvelertak, forundring med Blind Guardian og så forhåpentlig et fenomenalt show med album-aktuelle In Flames.

Så er det bare å stå tidlig opp, skrive rapport til Pyronettet (satser på rapporter hver dag..), og komme seg til festivalområdet for å se noen norske band vi ikke har sett før. Så leverer nok Blood Command fra øverste punk-hylle, selv om resten av tingene på den lille scenen ikke fenger like mye denne dagen. Men hovedscenen byr jo på fantastiske Cancer Bats, pompøse og gode Pagan’s Mind, vanskelige Meshuggah, tøffe Black Label Society og så uforståelig populære Volbeat. Mye bra. Noe ikke så bra. Men vi stiller med åpent sinn….

Så blir det en vill avslutning på festivalen med lørdagens fortreffelige program. Mye ukjent på den minste scenen som skal sjekkes ut, før Mongo Ninja og Kristopher Schau kjører på med sine drøye tekster, og avslutningen med de frekke pikene i Crucified Barbara vil vi definitivt ikke gå glipp av. Hovedscenen er en eneste lang fest fra Keep Of Kalessin går på til Alice Cooper avslutter. I mellomtiden får vi med oss TNT, Edguy og gjenforente The Darkness. Milde himmel.

Kanskje snakkes vi der nede, hvis ikke kan du altså følge årets Norway Rock Festival i bilder og tekst her på disse sidene. La oss håpe at det går bra for både band, publikum og arrangører i år.

Tags: , ,

Del "Norway Rock Festival kaller, Pyro reiser, og tar en liten gjennomgang før det braker løs"