Norway Rock Festival reiser seg?

2
Skrevet av:
Publisert 8:44 14 October, 2014

uprising

Norway Rock Festival prøver igjen og starter fra bunn. Festivalgeneral Kelly åpner seg for Pyro.

Norway Rock Festival i Kvinesdal på sørvest-landet satset stort og gikk ad undas. Alt som kunne gå galt gikk galt. Tragedien med dødsfallene på campen kastet en mørk skygge over festivalen, og regnvær, for dårlig publikumsoppmøte, MC-kontrovers og dårlig økonomistyring tok overskriftene til tross for at festivalen hadde noen vidunderlige opplevelser på lur for de som faktisk kom.

Tons Of Rock har nettopp bevist at det fortsatt er rom for en stor rockefestival i Norge, og nå begynner Norway Rock Festival også så smått å tenke på gjenoppstandelse i 2016. Om publikum er interessert. Vi tok en liten prat med ildsjel Kelly om fortid og fremtid.

Kelly…. Sjelden har vi sett så mye motgang for en festival, hvordan orker dere å starte etter alt det som skjedde for noen år siden?

Godt spørsmål, Totto…  Vi trengte et par års pause etter den knekken, og hadde mer eller mindre lagt hele greia på hylla. Det siste året har vi hatt en enorm pågang fra både publikum og ildsjeler om å starte opp på ny, så vi tok en liten runde rundt bordet for å lufte hvordan dette kunne gjøres.
Det er svært fint å se at over 90 % av ildsjelene er med videre, og ikke minst at viktige samarbeidspartnere og sponsorer hiver seg med. Dette trigget meg til å være med å gi gass.

Hva gikk galt for Norway Rock (om det er mulig å summere på et par linjer)?

På de seks årene vi holdt på har vi nok opplevd det meste en festival kan oppleve av både opp- og nedturer, men siste året var vanskelig. For det første opplevde vi i booking-teamet en tørke uten like. De store artistene var ikke å oppdrive og det førte til flere booking-repriser. I tillegg regnet hele festivalen ned. Jeg har aldri sett så mye regn i mitt liv! Det var tøft for både oss arrangører og publikum. At festivalen ble pålagt et vedtak som hindret 1 % bikere å komme inn portene med vest førte også til mange tomme teltplasser på mc-campen. Vi er en festival som vi ha åpent for ALLE uansett coulors, nasjonalitet, hudfarge, religion osv…….

Hva er de konkrete planene fremover og hva skal til for at det blir festival igjen?

Planen er å kjøre tre Uprising-konserter der overskuddet pluss midler fra sponsorer skal kunne være nok til oppstart av festivalen sommeren 2016. Kommer det mye folk på første eventen nå i november vil vi kjøre en minifestival på festivalområdet sommeren 2015, og deretter en ny vinterevent og forhåpentlig festivalstart 2016. Da er det også 10 år siden festivalen startet.

Hva er annerledes denne gangen?

Vi sa i 2006 at vi skulle bygge sten for sten, men vi ble store så altfor fort. Denne gangen gjør vi alvor av oppbyggingen. Planen er også å ikke bruke mer penger enn vi har på bok. Vi har lært mye på disse årene så vi tar lærdom av våre feil og vi holder ved like det vi var gode på, nemlig å skape den gode festivalstemningen.

Hvordan har mottakelsen vært?

Mottagelsen har vært fantastisk. Mange av tilbakemeldingene viser at folk vil stille opp uansett hvordan en line-up ser ut. Folk skjønner at vi må tilbake til scratch, og at det kan ta noen år før de store navnene er på plakaten. Vi trenger ikke bli størst, men at Kvinesdal har en kul rockefestival på sørlandet er gjerne nok for mange. Nå har vi også fått Tons Of Rock i halden med store navn på plakaten. En fantastisk fin festival som vi har god dialog med.

Frykter du at NRF har fått et slags negativt stempel etter all motgangen?

Jeg tror ikke det er festivalen som har fått det negative stempelet. De fleste vet at det er andre organer som har gjort at ting ble som det ble tilbake i 2011. Vi har i utgangspunktet bare vært en vennegjeng med lokale ildsjeler som ville skape en fet festival. Det funket helt greit frem til vi møtte veggen siste festival året. Litt sånn David mot Goliat og da er det plutselig ikke gøy lenger.

Hvor stor er troen på fremtiden for NRF?

Troen er stor men vi er som sagt avhengig av støtte fra Norway Rock-publikum, sponsorer og samarbeidspartnere. Vi må også ha flere gode ildsjeler og frivillige. Det er en lang vei å gå, men det er bedre å ta tiden til hjelp enn å rushe inn i noe som bli halvveis. It’s a long way to the top if you wanna rock n’ roll 🙂

Tags: , ,

Del "Norway Rock Festival reiser seg?"