Ny metalfestival i Hønefoss

0
Skrevet av:
Publisert 9:00 13 January, 2014

HønefossLogo

Det popper stadig opp nye festivaler med fokus på rocken, og Hønefoss Rock Festival som arrangeres 20. og 21. juni er siste på blokken. Vi har pratet med Jon Rikard N. Sandum fra festivalen om forhåpninger, virkelighet og drømmer.

Hønefoss Rock Festival arrangeres for første gang i år, hvilke forventninger og ambisjoner har dere?

Vi forventer ikke så mye, men skulle det være noe så må det være at festivalen går smertefritt og uten noen store overraskelser. Vi håper på mye folk, flott vær og masse bra musikk. Alt dette ligger til rette, så vi må bare stå på og forklare folk hvilken for en perle av et sted dette egentlig er.

-Flere band er bekreftet så langt, hvor mange flere har dere planer om å booke?

Ja, vi har booket/bekreftet 17 band hittil, og totalt skal vi ha 24 band det første året. Vi har lyst på mange flere, men tenker det er viktig å bygge opp en god og trygg økonomi før vi slår til med de helt store bandene. Jo flere gjester vi får i år, jo større og flere band blir det i 2015.

HønesfossPlakat

-Hva er forventninger og forhåpninger når det gjelder antall besøkende?

Vi håper selvfølgelig på mest mulig folk, men slipper ikke inn flere enn ca. 2000 pr. dag det første året. Dette er slik at vi har full oversikt over alle gjestene rent sikkerhetsmessig. Går dette bra øker vi betraktelig i 2015.

-Programmet er definitivt basert på klassisk rock og metal, og kolliderer dermed med Tons Of Rock som arrangeres samme helg. Uheldig for begge parter…?

Hønefoss Rock Festival skal være en festival der de gamle store bandene som Slade, TNT, ZZ Top, Mötley Crüe, Kiss, U.D.O. Twisted Sister, Black Sabbath, Doro, Saxon, Slayer og lignende skal stå i sentrum, men vi må selvfølgelig ha noen av de nyere bandene med også (som eksempelvis Volbeat, Nightwish, Kvelertak, Skambankt osv). Dette er band vi ikke har økonomi til å booke i 2014, men de skal forhåpentligvis stå på en scene under Hønefoss Rock Festival i fremtiden.

Vi synes Sweden Rock Festival har en unik greie og ønsker å kopiere litt av det. Det at vi kolliderer med Tons Of Rock i år er egentlig helt utrolig. Vi satte i gang Hønefoss Rock Festival fordi det ikke var denne type festival i Norge. Vi satt i flere uker før vi fant ut at 20./21. juni 2014 var en super dato, så vi fikk litt sjokk da Tons Of Rock kom ut med festivalen sin på samme helg. Men nå tenker vi at dette bare er bra. Vi ønsker Tons Of Rock lykke til, og så håper jeg vi blir enige om å flytte litt på datoene neste år slik at vi ikke kolliderer også i 2015.

-Fortell litt om området og muligheter for overnatting og ankomst med bil, buss og tog.

Området festivalen skal arrangeres på er en nedlagt militærleier (Hvalsmoen) rett nord for Hønefoss. Her er det masse plass å boltre seg på samt gode parkeringsmuligheter. Selve festivalområdet ligger på helt flat mark med en innebygd scene og en utescene. Campingen ligger bare noen meter utenfor selve festivalområdet. Her er det plass til telt, hustelt, campingvogner og campingbiler. Campingvogner og campingbiler vil ha muligheten til å koble seg på med strøm. Campen blir kun for de som har billett til festivalen og vil bli bevoktet døgnet rundt. Flere av bandene skal bo i kaserner inne på festivalområdet, så de er det stor sjanse for å møte etter konsertene. For de som ønsker å komme til Hønefoss med tog eller buss, så er ikke dette noe problem. Det går busser fra Hønefoss sentrum og forbi Hvalsmoen hele tiden. Med bil så parkerer du inne på Hvalsmoen, så da blir det ikke mange meterene å gå.

-Det går rykter om fotballkamper mellom fans og band?

Ja. Det er en fantastisk bra fotballbane ved siden av festivalområdet som vi tenker å arrangere en fotballkamp mellom festivalgjester og artister. Dette er for at fansen kan komme litt nærmere artistene og motsatt.

-Hva tenker du om fremtidsmulighetene for Hønefoss Rock Festival?

Jeg håper Hønefoss Rock Festival er kommet for å bli. Hønefoss er en fantastisk by, og musikk er en nødvendighet. Så lenge det kommer folk på festivalen skal vi arrangere Hønefoss Rock Festival. Vi skal bare bli større og større, og etterhvert øke fra 2 til 3 dager.

-Hvilke band ville vært øverst på plakaten på din drømmeutgave av Hønefoss Rock Festival?

Det må bli Immortal og AC/DC på torsdagen, Volbeat og Kiss på fredagen og Dimmu Borgir og Iron Maiden på lørdagen. Da hadde Sandum vært i rockehimmelen. 🙂

Jon Rikard N. Sandum

 

Tags: ,

Del "Ny metalfestival i Hønefoss"