Resultatene av Pyros lytterkåring 2010

11
Skrevet av:
Publisert 21:30 4 January, 2011

Norske gutter feier bordet med hele metal-eliten i Pyros lytterkåring. Overraskende og gledelig.

Nå er det gjerne ikke overraskende at Kvelertak gjør det godt i årets kåring, der hundrevis av stemmer har blitt talt opp og sortert. For debutplaten, radiospilling og påfølgende turnè rundt i landet viste at Kvelertak har brutt alle barriærer som finnes, men at de skulle gruse store band som Iron Maiden og Deftones i kåringen er likevel overraskende. Men sånn er det. Her er den hele og fulle sannhet om hva Pyros lyttere og nettlesere synes var det aller beste i 2010.

Årets album:

1. Kvelertak-Kvelertak
2. Deftones-Diamond Eyes
3. Iron Maiden-Final Frontier
4. Avenged Sevenfold-Nightmare
5. Enslaved-Axioma Ethica Odini
6. The Sword-The Warp Riders
7. Dimmu Borgir-Abrahadabra
8. Bring Me The Horizon-There Is A Hell…
9. Overkill-Ironbound
10. Ghost-Opus Eponymous

Solid seier til Kvelertak når årets beste album får sin velfortjente heder. Stavangers fineste fikk over dobbel så mange stemmer som neste band på listen, og satte standarden for hele kåringen allerede fra første kategori. Ellers er det moro at Pyros lyttere er på linje med vår egen kåring av de beste platene fra i år, og at band vi setter høyt som gamle Overkill og nye Ghost også krangler seg inn i bunnen av listen. Men at Iron Maidens mange fans ikke har fått bandet lenger opp enn 3. plass vitner kanskje om at Final Frontier ikke fenget like mye som en skulle tro? Tre norske på listen, og Shining på en god 11. plass.

Årets låt:

1. Kvelertak-Blodtørst
2. Iron Maiden-When The Wild Winds Blows
3. Kvelertak-Mjød
4. Purified In Blood-Under Den Svarte Himmel
5. Shining-Fisheye
6. Kvelertak-Fossegrim
7. Bring Me The Horizon-It Never Ends
8. Kvelertak-Sultans Of Satan
9. Deftones-You’ve Seen The Butcher
10. Enslaved-Ethica Odini/Darkthrone-I Am The Graves Of The 80s

Også her seier til Kvelertak, om ikke så suveren som på album-fronten. Iron Maiden følger på hakk i hel med bare et par stemmer mindre. Men det som virkelig viser at Kvelertak har laget et knallsterkt album er at de har tre sanger blant de ti best likte, samt at fire andre sanger fra platen også fikk stemmer. Både Iron Maiden (3), Purified In Blood (4), og Deftones (2) hadde flere sanger som fikk stemmer, men som ikke nådde opp. Og årets mest uheldige er nok The Sword som hadde hele fire låter som fikk stemmer, men ingen som fikk nok stemmer til å entre topp 10.

Årets konsert i Norge:

1. Iron Maiden, Koengen Bergen
2. Deftones/Coheed & Cambria, Sentrum Scene Oslo
3. Avenged Sevenfold, Oslo Spektrum
4. Gallows, Garage Bergen
5. Alice In Chains, Sentrum Scene Oslo
6. Motorpsycho, Øya Oslo
7. Ozzy Osbourne , Rått & Råde Stavanger
8. Gojira, USF Bergen
9. Kvelertak, Studentersamfundet Trondheim
10. Metallica, Telenor Arena Bærum, dag 2

Wow. En kategori som Kvelertak ikke vinner. Litt fordi bandet fikk mange stemmer på forskjellige konserter i Norge, men mest fordi Iron Maiden nok en gang viser at live-showet deres er uovertruffent. Rart å se Metallica helt nede på en 10. plass, og overraskende at Avenged Sevenfold drar seg helt opp til pallen. Oppsummert har det vært masse bra konserter i Norge i år, men de fleste har tydeligvis ikke funnet sted på de mange festivalene.

Årest norske artist:

1. Kvelertak
2. Enslaved
3. Purified In Blood
4. Dimmu Borgir
5. Skambankt
6. Backstreet Girls
7. Shining
8. Darkthrone
9. Sahg
10. Social Suicide
10. Honningbarna

Den mest overveldende seieren i Pyro-kåringens historie. Kvelertak fikk rett og slett omlag 90% av stemmene, og feiet gulvet med resten av band-Norge i denne kategorien. De har mye å følge opp, de karene der…. Gledelig at Pyro-favoritter som Enslaved, Purified In Blood og Sahg fenger dere der ute, godt å se Backstreet Girls på listen, og overraskende at band som Shining, Honningbarna og Social Suicide har spilt seg inn i hjerter der ute.

Og så til vinnerne. Vi fikk inn så mye premier på tampen av året at vi like greit trakk to vinnere. En som får hovedpremien, og en som får en solid trøstepremie. Hovedpremie går til Ingrid Nelson Giæver og trøstepremie går til Mats Nord. Gratulerer.

Takk igjen for alle lister og gode ord. Bring on 2011!

Tidligere års kåringer: 2009, 2008.

Tags:

Del "Resultatene av Pyros lytterkåring 2010"