Undervurdert del 9: Thrice – The Artist In The Ambulance

1
Skrevet av:
Publisert 9:00 29 April, 2013


Skingrende emo, deilig poppunk og prefekte riff. Thrice sitt album The Artist In The Ambulance fortjener enormt mye mer oppmerksomhet.

Det er snart ti år siden Thrice slapp The Artist In The Ambulance. Albumet var bandets tredje, og backingen fra et massivt internasjonalt plateselskap gjorde at platen rakk helt opp til 16. plass på Billboards albumliste. Likevel er den litt glemt i emo/screamo-kaoset som fulgte i årene etter.

Muligens fordi Thrice nektet å kjøre kommersløpet fullt ut, og endte opp som mer av et arty hardcoreband enn det stadionbandet plateselskapet kanskje håpet på. For denne platen er lastet til randen av låter som skriker etter radiospilling, allsang og dryppende tenåringshjerter. Sjekk åpningen Cold Cash, Colder Hearts, smellvakre Stare At The Sun (som finnes i en kanonbra akustisk versjon på en EP de slapp senere), poppunkperlen The Artist In The Ambulance og selvsagt sjefslåten Paper Tiger.

Thrice er dødsrå musikere med en sjelden teft for melodier og arrangement, og rent tilgjengelighetsmessig traff de blink på The Artist in The Ambulance. Om du liker dem, men vil ha enda det litt mer utfordrende, sjekk Vheissu, albumet de slapp etterpå. Kickass det også.


Tags: , ,

Del "Undervurdert del 9: Thrice – The Artist In The Ambulance"