Snøbrett VM 2012 https://p3.no/snobrett Wed, 19 Nov 2014 11:34:12 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Horgmo: – Det er åpenlyst. Jentene skulle hatt ei anna løype https://p3.no/snobrett/horgmo-det-er-apenlyst-jentene-skulle-hatt-ei-anna-loype/ https://p3.no/snobrett/horgmo-det-er-apenlyst-jentene-skulle-hatt-ei-anna-loype/#comments Sun, 19 Feb 2012 19:37:09 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=2039 – Denne løypa er bygd for gutane. Det er jo åpenlyst. Eg synst arrangøren skulle laga ei anna løype for jentene, seier snøbrettstjerna Horgmo etter å ha sett kvinnenes finale sundag.

Under heile VM har fleire jenter slitt med å komme seg skikkeleg over kulen på enkelte av hoppa i slopestyle-løypa. Og sjølv om det var mindre av dette i finalen, kunne ein sjå kvinnelege utøvarar som sleit med å strekke seg langt nok til å få ei behageleg landing.

I løpet av eit såkalla “run” må køyrarane bryne seg på tre rails og tre hopp. For å få god flyt i heile gjennomkøyringa er det viktig å treffe reint på alle hoppa, noko som til slutt gjev høg poengsum av domarane.

Hoppa er 5-8 meter høge, og ein utøvar er avhengig av stor fart for å komme seg over den lange kulen i etterkant.

Og det er nettopp dette jentene slit med – noko som gjør at mange får knallharde landingar midt på kulen.

– Fleire kunne gjort bedre triks

Horgmo meiner at kvinneslopestyle ville vore mykje meir spektakulært om jentene hadde fått eigne hopp i store meisterskap som VM.

– Spencer O’Brien og Jamie Anderson er i ein eigen klasse uansett forhold. Kjersti er kanskje den neste på lista, men med mindre hopp kunne fleire ha utfordra grensene sine når det kjem til triks. I staden må dei dytte grensa når det kjem til å takle store og isete hopp, seier Horgmo.

– Ein kan lage eit par ekstra hopp ved sidan av dei store, og gjøre det til ein regel at jentene skal køyre der, legg han til.

– Kulare å sjå på gutane som kjem seg over kulen

I fleire idrettar blir det skild mellom gutar og jenter for å tilpasse konkurransen best mogleg for det enkelte kjønn.

I kvinnehopp får jentene bruke meir fart enn gutane for å komme like langt i bakken. I langrenn går jentene og gutane like harde motbakkar, men jentene har kortare distansar.

Men i snøbrett-VM har begge kjønn konkurrert i ein like stor superpipe og ei like stor slopestyleløype. NRK har plukka ut fleire klipp som viser at jentene slit med å komme langt nok ut i unnarennet under slopestyle-finalen.

VIDEO: Her går jentene på trynet i finalen. Saka held fram.

Også fleire av dei frammøtte finaletilskodarane har i løpet av VM registrert at fleire av jentene slit med å komme langt nok på hoppa.

– Gutane kjem jo over. Det kan jo ha med at jentene ikkje får nok fart. Det er jo noko som gjør det kulare å sjå på gutane, seier tilskodar Anders Fagerli.

Bronsevinnaren: – Dei fleste klarer ikkje denne løypa

Enni Ruukajärvi var av utøvarane som klarte seg bra gjennom heile sundagens finale. Finnen kapra til slutt bronsemedalje i prestisjeløypa, men også ho har landa på kulen fleire gonger i løpet av VM.

– Det er ikkje lett å utføre triksa sine på dei store hoppa, og det blir ein del harde landingar. Det er bedre å komme seg lenger ned i unnarennet, seier finnen.

Ho er einig med Horgmo i at bare dei færraste i kvinnenes verdselite kan takle slike hopp.

– Det blir nok litt for mykje for dei fleste jentene. Kanskje dei ti beste klarer det, men bak står det ikkje så bra til. Men igjen er jo dette ei av dei mest vanskelege løypene i verda, seier Ruukajärvi.

Men sjølv er ho ikkje interessert i å nytte ei eiga løype for kvinner.

– Nei, eg likar best å køyre med dei same forholda som gutane har.

VIDEO: Spencer O’Brien og Jamie Anderson var av dei få som takla VM-løypa. Saka held fram.

Arrangøren: – Ingen vil bruke dei mindre hoppa

Også dei andre jentene nektar tydelegvis å bruke eigne spesialdesigna hopp, ifølgje VMs eigen slopestylebyggar.

– Vi hadde nokre mindre hopp på den første treninga, men det var ingen som ville køyre på dei. Difor tok vi dei vekk, seier Clas Högström.

Han meiner at arrangøren har klart å få til noko som fungerer bra for begge kjønn, og at dei ikkje kjem til å gjøre noko stor annleis ved framtidige konkurransar.

– Hoppa er ikkje ideelle

Jordie Karlinski. (Foto: Mario Torres/NRK)

Jordie Karlinski. (Foto: Mario Torres/NRK)


Men uansett om jentene gjev inntrykk av at dei taklar den enormt utfordrande løypa, er det likevel VM-finalistar som nøler når ein spør om dei hadde føretrekt ein lettare trasé.

– Vi har fått ein del juling her. Desse hoppa er ikkje ideelle for alle, men ein må bare takle dei, seier amerikanske Jordie Karlinski, som hamna på sjuandeplass i finalen.

– Ville du heller hatt mindre hopp?

– Ja, eller… Eg meiner nei. Om hoppa hadde vore mindre ville dei beste truleg gått for langt, svarar Karlinski.

Ber publikum applaudere kvinnenes prestasjonar

Norges einaste kvinnelege finalist vil ikkje høyre snakk om at det er mykje mindre spektakulært å sjå jenter køyre slopestyle i VM, sjølv om ho beskreiv løypa som den skumlaste nokon sinne.

– Gutane ligg eitt hakk framfor på alt, men jentene klarer seg bra. Vi har gitt publikum eit bra show, så det er bare å applaudere, smiler Kjersti Østgaard Buaas.

Ho trur at det kan bli endå jamnare i toppen om jentene held fram med å køyre monsterslopestyle, og nye gode utøvarar kjem til.

– Dette viser jo at det er mogleg for jentene å køyre store hopp og gjøre gode triks. Eg trur det inspirerer, seier trønderjenta.

]]>
https://p3.no/snobrett/horgmo-det-er-apenlyst-jentene-skulle-hatt-ei-anna-loype/feed/ 52
Høydepunkter fra snøbrett-VM https://p3.no/snobrett/hoydepunkter-fra-snobrett-vm/ https://p3.no/snobrett/hoydepunkter-fra-snobrett-vm/#comments Sun, 19 Feb 2012 15:59:30 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=2016 I fem dager har vi hengt ut i Wyllerløypa i hovedstadens nye vinterpark, og vært vitne til alt det flotte snøbrettkulturen har å by på.

Her finner du alt om snøbrett-VM i Oslo 2012

Først og fremst har det handlet om verdensmestere denne helgen. To i halfpipe og to i slopestyle. Vi gir deg reprisen av vinnernes beste runs.

Amerikanske Chas Guldemond vant søndagens finale i slopestyle for menn.

Se vinnerrunnet her:

Les også: Østreng reddet Norges ære

I kvinneklassen var det en dame ved navn Spencer O’Brien som trakk det lengste strået i slopestylefinalen.

Se den glade kanadierens vinnerrun:

Les også: Buaas misset i finalen

På lørdag var det finaler i halfpipe. Det ble en thriller, men til slutt stod kun én mann igjen: sveitsiske Iouri “iPod” Podladtchikov.

Les også: “iPod” ble overrasket av besøk fra foreldrene

Se det som endte opp med å bli hele finalens beste run:

Les også: Iouri Podladtchikov med smertefull VM-oppkjøring

Tidligere på dagen hadde kvinnene gjennomført sin halfpipefinale.

Les også: Clark er Oslo-VMs første verdensmester

Her vinner amerikanske Kelly Clark:

Les også: Hvor har det blitt av halfpipene?

Her går det galt for de norske VM-håpene

Se bilder fra snøbrett-VM:

Ludvig lurer VM-publikummet

Gjennom helgen har stuntreporter Ludvig Løkholm Lewin hatt det gøy med VM-publikummet.

Han ville blant annet sjekke hvor mye han kunne snylte på Norges største snøbrettkjører, Torstein Horgmos, heder og ære. For hvor mange vet egentlig hvordan han ser ut?

Se Ludvig lure statsministeren og ordfører Fabian Stang, da han introduserer seg som Torstein Horgmo:

Se Ludvig teste omvendt lommetyveri og lære snøbrettfolket noen nye triks

P3 på snøbrett-VM

P3 har vært på plass siden onsdag, og Popsalongen har sendt live fra handlegaten i tre dager. Hver dag har de hatt liveartister innom studio.

Se LidoLido sin flotte fremføring av “Turn up the Life” fra snøbrett-VM:


Se også LidoLido covre Frank Ocean sin “Novacane”

Se og hør Envy i Popsalongen på snøbrett-VM

Se og hør Gabrielle i Popsalongen på snøbrett-VM

Slik føles det å kjøre slopestyleløypa i Wyller:

Her snakker noen av verdens største snøbrettprofiler om sporten sin

Belgiske Seppe Smits tok hjem bronsjemedaljen i slopestyle for menn. Kanskje nettopp fordi han smurte brettet så godt?

Helt til slutt en stemningsvideo for å oppsummere verdensmesterskapet i Oslo:

]]>
https://p3.no/snobrett/hoydepunkter-fra-snobrett-vm/feed/ 1
Østreng reddet Norges ære https://p3.no/snobrett/ostreng-reddet-norges-aere/ https://p3.no/snobrett/ostreng-reddet-norges-aere/#respond Sun, 19 Feb 2012 13:27:40 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=2026 20-åringen fra Rykkinn i Bærum var eneste nordmann som var kvalifisert for finalen, og rekruttlandslagskjøreren leverte varene til gangs i sitt aller siste run.

Se full resultatliste fra mennenes slopestylefinale her

Etter to mislykkede forsøk, landet Østreng samtlige triks i sitt siste run, og oppnådde poengsummen 74,4 etter noe streng dømming.

Det holdt til en mer enn godkjent 5. plass for unggutten – bare 1,9 poeng unna bronseplassen.

– Jeg var veldig nervøs før det siste runnet, så det føltes godt å lande i siste forsøk, sier Østreng til NRK.

Les også: Ingen VM-medalje på Buaas i slopestyle

Suveren seiersherre

VM-gullet gikk til amerikaneren Chas Guldemond, som leverte et vanvittig run i siste forsøk.

VIDEO: Se gullvinnerens utrolige vinnerrun til 87,8 poeng!

Hyller Oslo-VM

Guldemond, som ikke greide å kvalifisere seg til slopestylefinalen i X Games, landet blant annet en cab 1260 på det siste hoppet og oppnådde poengsummen 87,8.

Sølvet gikk til kanadieren Sebastien Toutant med 86,8 poeng. Toutant ledet konkurransen frem til aller siste mann satte utfor, som var Guldemond.

– Det er helt utrolig. Jeg digger dette stedet og denne løypa, sier Guldemond.

Amerikaneren mener snøbrett-VM i Oslo er tidenes beste snøbrett-arrangement.

– Jeg er takknemlig for at dette arrangementet ble arrangert. Det har vært en fantastisk uke med mye bra kjøring og bra vær, sier Guldemond til NRK, før han legger til.

– Nå skal jeg hjem og fortelle kona hva jeg har prestert!

Bronsen gikk til Seppe Smits fra Belgia med 76,3 poeng.

Rekrutten tok ansvar

De øvrige nordmennene, inkludert superstjernen Torstein Horgmo, mislyktes fullstendig allerede i kvalifiseringen – derfor var Østreng Norges eneste håp i slopestylefinalen.

– Jeg skulle ønske det var flere nordmenn med i finalen, men det er gøy for meg at det gikk så bra, sier Østreng.

Horgmo, som fylte 25 år lørdag, var med som kommentator for NRK under slopestylefinalen, og var full av lovord om Østrengs prestasjon.

– Aleks presterte sykt bra, og han leverte under press. Folk jublet vilt nedover hele løypa mens han kjørte, sier Horgmo.

Også landslagstreneren var stolt av den unge rekruttlandslagskjøreren.

– Han satte runnet sitt da presset var på sitt største, det er vanvittig stort. Det står det masse respekt av, sier en stolt landslagstrener Thomas Harstad.

Kanadier skuffet

Den store skuffelsen i finalen var kanadiske Mark McMorris – 18-åringen som nylig tok to X Games-gull i henholdsvis slopestyle og Big Air.

Storfavoritten falt i samtlige forsøk, og endte helt sist i slopestylefinalen.

]]>
https://p3.no/snobrett/ostreng-reddet-norges-aere/feed/ 0
Snøball-VM https://p3.no/snobrett/snoball-vm/ https://p3.no/snobrett/snoball-vm/#respond Sun, 19 Feb 2012 13:19:33 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1994 I handlegaten på snøbrett-VM har P3 hele uken latt store og små, kjente og ukjente konkurrere om stæsj, heder og ære i en snøballkonkurranse.

– Det er gøy fordi man kan vinne premier. Jeg har vunnet masse drops, sier ni år gamle Tilde Dahl fra Bærum.

Envy gir alt de har mot Aishath i Popsalongen. (Foto: Rashid Akrim)

Karl Fredrik Dyhre Breivang er spesialinnleid og selvutnevnt snøballansvarlig fra P3. Med medhjelpere har han telt poeng og delt ut premier til ivrige snøballkastere hele uken. Det har vært stort engasjement fra publikum, både på de solfylte og de regntunge dagene i Oslo Vinterpark.

– Det må være cirka en millard snøballer som har blitt kastet i løpet av uken. Det har vært veldig hyggelig å dele ut premier til både barn og voksne, sier han.

Gabrielle tar seg til hodet etter den håpløse prestasjonen foran blinkene. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Snøballkast – wall of fame:
1. Terje Håkonsen med 994 poeng
2. Mia Hundvin med 896 poeng
3. Envy med 896 poeng
4. LidoLido med 581 poeng
5. Fabian Stang med 493 poeng
6. Aishath med 277 poeng
7. Gabrielle med -17 poeng

]]>
https://p3.no/snobrett/snoball-vm/feed/ 0
– Skumleste jeg har gjort noen gang https://p3.no/snobrett/buaas-misset-i-slopestylefinalen/ https://p3.no/snobrett/buaas-misset-i-slopestylefinalen/#comments Sun, 19 Feb 2012 11:30:06 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1978 – Jeg er veldig fornøyd, jeg! Hadde vært kult å lande det siste runet, men sånt skjer, sier Buaas til NRK.

Den 30 år-gamle veteranen, som var eneste norske jente i finalen, fikk det ikke helt til i den vanskelige slopestyle-traséen i Wyller-løypa.

Se video av gullvinner Spencer O’Briens run i videovinduet over!

Buaas endte til slutt på 6. plass med poengsummen 62,1.

Se resultatliste fra slopestylefinalen her

VIDEO: Se Buaas’ beste forsøk i slopestylefinalen her

Vanskelig forhold

Forholdene i finalen var vanskelige, ettersom hoppene i slopestyle-løypa var isete. Det gikk også utover nivået på finalen – flere av jentene slet med å komme langt nok på de enorme hoppene i Wyller-løypa.

– Det var skummelt! Bakken er steinhard i dag. Det var blank is, så man måtte bare ta ett run om gangen, sier Buaas.

VM-gullet gikk noe overraskende til kanadiske Spencer O’Brien, som satte forhåndsfavoritten Jamie Anderson i skyggen med et glimrende run i aller siste forsøk.

O’Brien oppnådde poengsummen 84,4, mens Anderson tok sølvet på 78,9 poeng.

– Jeg har slitt med denne løypa hele uka, så det var deilig å sette et bra run i finalen, sier O’Brien.

Bronsen gikk til Enni Rukajärvi fra Finland med 74,5 poeng.

Trøblete oppkjøring

O’Brien har ikke hatt noen lett oppladning til mesterskapet. Jenta fra North Vancouver falt stygt i X Games tidligere i vinter, og skal ha slitt med store smerter i tiden etterpå.

Også i semifinalene på fredag virket hun å være preget av smerter, men i søndagens finale satt det virkelig for den kanadiske jenta.

]]>
https://p3.no/snobrett/buaas-misset-i-slopestylefinalen/feed/ 1
Her er gullfavorittens VM-plan https://p3.no/snobrett/her-er-gullfavorittens-vm-plan/ https://p3.no/snobrett/her-er-gullfavorittens-vm-plan/#comments Sun, 19 Feb 2012 09:49:40 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1635
  • Se herrenes slopestylefinale i VM direkte kl. 13.00
  • NRK fikk kanadieren til å tegne opp sitt drømmerun etter fredagens semifinaler i slopestyle hvor han tok en 2. plass totalt. Kanadieren skjønte først ikke helt spørsmålet til undertegnede, men stilte gladelig opp til slutt.

    Gi meg pennen så skal jeg ordne det. Cab 1260 double cork, fs 1080 double cork og  double bs rodeo 1080. Får jeg til disse triksene i et run, vil det føles som en drøm, sier Toutant mens han holder opp arket for fotografen.

    Har et større potensiale

    NRKs snøbrettekspert Jonas Greve synes derimot at Toutant kan få til et potensielt bedre run enn dette.

    – Jeg har sett Sebastian få til disse triksene mange ganger før. Han har faktisk enda mer lager, og jeg mener han har mer å gå på, sier Greve.

    Han forklarer videre hvor spektakulære triksene er.

    – Hovedsakelig handler dette om å ta doble saltoer og tre skruer i lufta. Spektakulært og vanskelige triks, mener snøbretteksperten.

    Kanadieren har vist tidligere hva han kan få til på en optimal dag, da han landet en trippelcork i fjor.  Et triks som bare han og superstjernene Mark McMorris og Torstein Horgmo har landet i en konkurranse.

    Sesongens viktigste run

    Mange holder Toutant som en av favorittene før dagens finale i slopestyle, og det har de god grunn til. 19-åringen vant prestisjetunge Dew Tour rett før VM, hvor store deler av verdenseliten var tilstede.  Å vinne den konkurransen sammenlagt blir av snøbretteliten beskrevet som å triumfere i X-Games. Selv er han mer avslappet i forhold til sine egne sjanser.

    Det er dette utøverne har ventet på hele sesongen. Jeg er i bra slag, men vil ikke si jeg er noen favoritt. Det er mange gode utøvere som er med. Men en ting er sikkert, det er mange fans her, og jeg bare gleder meg til søndag, sier en smilende kanadier.

    Opplagt favoritt

    Alexander Østreng

    Alexander Østreng

    Aleksander Østreng som er Norges eneste håp i morgendagens slopestylefinale, tror kanadieren blir å finne i tetsjiktet.

    – Sebastian Toutant virker veldig komfortabel med løypa, hevder Bærumsgutten.

    Greve har fulgt Toutant hele uken og er sikker i sak.

    – Seb Toutant kommer garantert på pallen. Han er så god at så lenge han lander på beina, blir det garantert en topp tre plassering. Han er også en potensiell vinner, men vil få tøff konkurranse av Mark McMorris, sier Greve.

    – Elsker løypa

    19-åringen besøker Norge for første gang, men ser allerede nå på seg selv som en Norgesvenn.

    – Jeg bare elsker Norge.  I fjor skulle jeg være med i Arctic Challenge, men pådro meg ribbeinsbrudd. Året før der igjen skadet jeg ankelen min. Jeg elsker løypa også, sier Toutant.

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/her-er-gullfavorittens-vm-plan/feed/ 1
    – Kondomdrakt? Da dør snøbrettmiljøet https://p3.no/snobrett/kondomdrakt-da-dor-snobrettmiljoet/ https://p3.no/snobrett/kondomdrakt-da-dor-snobrettmiljoet/#comments Sun, 19 Feb 2012 07:47:21 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1771

    Madelen Jørstad er glad i farger på snøbrettklær. (Foto: Karina Lystad/NRKP3)

    Alle undergrunnsmiljø med respekt for seg selv har også en helt egen klesstil.

    Punkrocken hadde skinnjakka, opprevne jeans og nagler. I Tokyo har Harakuju-kulturen tatt eierskap til Lolitastilen og knestrømper.

    Snøbrettkulturen startet i undergrunnen, men er i dag en av verdens største vinteridretter, internasjonalt sett. Kulturen har hele veien hatt en egen klesstil, og snøbrettutøverne er fortsatt opptatt av hva de har på seg i løypa.

    Horgmo har eget klesmerke

    Nå har Norges største snøbrettkjører, Torstein Horgmo, nettopp startet eget klesmerke sammen med en annen av landets mest kjente kjørere, Andreas Ygre Wiig.

    – Andreas og jeg ville lage et merke med produkter som ser bra ut og føles godt på, men som også reflekterer hvor mye moro vi har det når vi kjører med vennene våre, sier Horgmo i en pressemelding.

    Så hva er det som kjennetegner snøbrettkulturen i klesveien?

    Mika Melby mener snøbrettmoten kjennetegnes av hengende bukser og lange jakker. (Foto: Karina Lystad, NRKP3)

    Vi spurte noen av VM-publikummets mest stilsikre representanter:

    Madelen Jørstad (23), fra Auli:

    Hva er snøbrettmote?

    – Jeg tenker selvfølgelig på store klær og stor jakke. Litt sånn ”kul” på en måte.

    Hvorfor bruker ikke snøbrettkjørerne trikot som andre vintersportsutøvere?

    – Jentene har jo begynt å bruke trangere bukser nå, det har begynt å bli mote. Men det er kanskje ikke like kult, hvis man skal kjøre en kul stil.

    Hvilken snøbrettkjører har best stil?

    – Jeg syns alle er like fine jeg. Men jeg liker ikke helt de militærfargene som noen av dem har. Jeg er litt mer glad i farger.

    Mika Melby (12), fra Eidskog:

    Hva er snøbrettmote?

    – Litt hengende bukser og lange jakker.

    Hvorfor bruker ikke snøbrettkjørerne trikot som andre vintersportsutøvere?

    Jokke Hammar mener snøbrettmoten har endret seg litt, og at det nå er like mye trange klær som store. (Foto: Rashid Akrim/NRKP3)

    – Nei, det vet jeg ikke helt. Det ser jo ikke så kult ut. Det går kanskje fortere hvis du har kondomdress, men er bakken bratt så får du fart uansett.

    Hvilken snøbrettkjører har best stil?

    – Torstein Horgmo. Det er min favoritt i alle fall.

    Video: Er dette Torstein Horgmo?

    Jokke Hammar (25) fra Örebro, Sverige:

    Hva er snøbrettmote?

    – Det har blitt litt ulike stiler. Det har vært mye baggy klær, men nå er det like mye tight. Alle må få gå med det de vil.

    Hvorfor bruker ikke snøbrettkjørerne trikot som andre vintersportsutøvere?

    – Det er ikke like viktig med fart, men det er viktig å ikke ha for store klær heller.

    Hvilken snøbrettkjører har best stil?

    – Vet ikke helt, men ikke Shaun White!

    Nora Thompson (18) fra Rykkinn:

    Hva er snøbrettmote?

    – Snøbrettmoten har blitt mer tight. Tror det har blitt sånn fordi det ser kulere ut.

    Nora Thompson syns Kjersti Buaas har en kul klesstil. (Foto: Rashid Akrim/NRKP3)

    Hvorfor bruker ikke snøbrettkjørerne trikot som andre vintersportsutøvere?

    – Fordi det er gammeldags, kanskje. Snøbrett er internasjonalt, så da blir stilen sånn.

    Hvilken snøbrettkjører har best stil?

    – Jeg synes Kjersti Buaas har en kul, baggy stil.

    Les også: Kjersti Buaas’ kjøremusikk

    Braño Kral (23), fra Slovakia, og Nadia Durdova (26), fra Tsjekkia:

    Hva er snøbrettmote?

    – Du må ha buksa helt nede, nederst mulig. Og så må du være fargerik. Og så må du føle deg bra, det må være behagelige klær.

    Hvorfor bruker ikke snøbrettkjørerne trikot som andre vintersportsutøvere?

    – Fordi det ser veldig teit ut. Du får mye mer frihet og bevegelse med store klær da.

    Hvilken snøbrettkjører har best stil?

    – Det er mange. Spesielt Torstein Horgmo har god stil.

    (Artikkelen fortsetter under bildet)

    Braño Kral og Nadia Durdova er enige om at snøbrettmoten skal være komfortabel. (Foto: Karina Lystad/NRKP3)

    Tilbake til 80-tallet

    Klesmerket DC er et at brettkulturens mest kjente. André Simonsen er butikksjef i en av DCs norske butikker, og har god kjennskap til snøbrettmoten og hvordan den har utviklet seg de senere årene.

    Han mener at snøbrettmoten alltid skal skille seg fra den ordinære moten. Og nå er det meste lov.

    – Har du en gammel Mesta veidekke-drakt kan det også være kult. Nå for tiden er snøbrettmoten fargerik, og det er veldig forskjell fra i fjor. Da var det ikke så sterke farger.

    Er det sterke farger for at man skal synes godt i bakken?

    – Det er fargerikt fordi det er trendy. Vi har gått litt tilbake til 80-tallet, tror jeg. Nå er det veldig mye neon og smashing farger.

    Men hvorfor så store, baggy klær? Hadde det ikke vært mer praktisk med noe tettsittende?

    – Du skal kunne bevege deg i det, så du kan ikke ha noe tight, for da klarer du ikke det du driver med. Noen overdriver og kjører ultrabaggy, da. Selv om materialet ser veldig stort og tungt ut, er det tynt og deilig å gå i. Det skal henge litt løst, sier Simonsen.

    Trikotalternativet som andre vintersportsutøvere, i for eksempel langrenn og alpint, går for, har Simonsen ingen tro på for snøbrettkjørerne.

    – Jeg tror ikke det hadde blitt lettere å kjøre i en kondomdrakt. Den dagen det skjer, dør snøbrettmiljøet.

    White går for tight

    Et tegn på at alt er lov i snøbrettmoten for tiden beviste sportens aller største stjerne, Shaun White, under X-Games for noen uker siden.

    Se også: Horgmo med sølv i X-Games

    Da vant han nemlig halfpipekonkurransen i denne leopardmønstrede slengbuksen:

    Shaun White i halfpipen på X-Games (Foto: Doug Pensinger/Scanpix)

    Video: Her går det galt for VM-deltakerne

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/kondomdrakt-da-dor-snobrettmiljoet/feed/ 5
    Overraska av foreldrene før VM-triumfen https://p3.no/snobrett/overraska-av-foreldrene-for-vm-triumfen/ https://p3.no/snobrett/overraska-av-foreldrene-for-vm-triumfen/#comments Sat, 18 Feb 2012 19:48:11 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1920 – Dette betyr så mykje. Eg kan ikkje forklare størrelsen av dette. Følelsen er heilt ny, for eg har aldri vore verdsmeister før, smiler Podlatsjikov.

    Sveitsaren knuste alt og alle i superpipefinalen, sjølv med fall i siste gjennomkøyring.

    Han hadde nemleg sørga for den beste gjennomkøyringa til ellevill jubel frå fleire tusen tilskodarar, noko som stod til poengsummen 90,3.

    – Utruleg å vinne framfor foreldra mine

    Ingen klarte å makta å tukte han i glissent regnver utanfor Oslo. Etterpå ga han ein god blås i både veret og det faktum at han hadde eit dramatisk fall i siste gjennomføring.

    Det som betydde aller mest på sigerskvelden var at foreldra hadde tatt turen frå Sveits.

    – Dei kom hit med fly. Eg blei kjempeoverraska. Dei pleier ikkje komme å sjå meg konkurrere, så det var ein utruleg følelse å vinne framfor dei.

    Nervøs etter dramatisk fall

    Men alt gjekk ikkje knirkefritt for sveitsaren. I ein imponerande finale var det høge svev og spektakulære triks, men også stygge fall. Eitt av dei stod Podlatsjikov for.

    I siste gjennomkjøring mista han kontrollen og møtte den knallharde kanten medan tilskodarane gispa. Sveitsaren seila ned i pipen, og fekk tydeleg vondt av samanstøyten med den hardpakka snøen.

    Likevel kom han seg opp, og kunne setje seg som leiar nedst i pipen. Der måtte han vente til resten av konkurrentane hadde køyrt sitt siste “run”.

    – Eg var nervøs for alle som køyre. Spesielt Matt Ladley, han gjekk veldig høgt i dag, seier sveitsaren.

    Gigantisk pengepremie

    Som nybakt VM-vinnar fekk Podlatsjikov 40 000 dollar (ca. 230 000 kroner), ein gigantisk medalje og eit endå større trofé for triumfen.

    – Det var ein heilt vill konkurranse. Eg kunne sjå i auga til foreldra mine at sigeren betydde mykje for dei, seier Podlatsjikov.

    VIDEO: Sjå Podlatsjikovs triumfrun her!

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/overraska-av-foreldrene-for-vm-triumfen/feed/ 2
    Her går det galt for VM-vinneren https://p3.no/snobrett/her-gar-det-galt-for-vm-vinneren/ https://p3.no/snobrett/her-gar-det-galt-for-vm-vinneren/#respond Sat, 18 Feb 2012 18:09:37 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1893 Den høytflyvende 23-åringen triumferte foran to amerikanere, men i den siste gjennomkjøringen ned den regnvåte og enorme Wyller-pipen kunne det gått fryktelig galt.

    For på vei ned igjen fra et av hans elleville triksforsøk gikk det rett i pipe-kanten. Det satt et støkk i VM-publikummet som gispet da sveitseren seilet ned på snøen.
    Men like etter var han oppe igjen, og kunne sette seg som ledende kjører i finalen. For tidligere i konkurransen hadde han nemlig satt 90,3 poeng i et run. Den poengsamlingen klarte ingen å tukte i resten av finalen, og Podladtsjikov kunne sprette sjampanjen foran et ellevilt publikum.

    – Jeg var så utmatta og nervøs før siste gjennomkjøring. Jeg visste at konkurrentene ville by på masse heftige triks, men det gikk heldigvis, sier en lykkelig VM-vinner.

    Amerikanske Matt Ladley kapret VM-sølvet. Han fikk 87,6 poeng for sitt beste run.

    Bronsemedaljen ble også amerikansk. Louie Vito kapret siste plass på pallen med en bestegjennomkjøring til 86,9 poeng.

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/her-gar-det-galt-for-vm-vinneren/feed/ 0
    Hvilket triks er makrill in tomato switch? https://p3.no/snobrett/ludvig-herjer-med-vm-publikummet/ https://p3.no/snobrett/ludvig-herjer-med-vm-publikummet/#comments Sat, 18 Feb 2012 18:08:47 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1794 Ludvigs teori er at det ikke er noen som har oversikt over alle snøbrettriksene.

    – Doublecorknosewitch og de greiene der.

    For hva er for eksempel en “Rodeo Housewife”? Eller en “Makrill in tomato switch”?

    FÅ SVARET I VIDEOEN OVER.

    Er dette Torstein Horgmo?

    Under quarterpipekonkurranse i Holmenkollen var det mange som ikke var hundre prosent sikre på hvordan snøbrettstjernen Torstein Horgmo egentlig ser ut.

    Stuntreporter Ludvig Løkholm Lewin ville teste hvor mye han kunne snylte på Horgmos heder og ære, og gikk rundt blant publikum og introduserte seg som han. Uten at det var særlig mange som rynket på nesen av den grunn. Statsminister Jens Stoltenberg og hovedstadens ordfører, Fabian Stang, syns det var stas å hilse på.

    Hva syns du om at jeg gikk ut i kvalifiseringen?

    – Det kom som et sjokk, sier Fabian Stang.

    Se videoen her:

    Mens et par kvinnelige publikummere likte at det ikke ble noe mer VM på Horgmo.

    – Det var bra du gikk ut for da fikk vi treffe deg.

    Les også: Her ryker Horgmos VM-drøm

    Ludvig fikk mye kjærlighet fra damene da han introduserte seg som Torstein Horgmo. (Foto: Karina Lystad/NRKP3)

    Ludvig er omvendt lommetyv

    Tidligere har VM-publikummet blitt utsatt for omvendt lommetyveri av Ludvig.

    – Snøbrettkjørerne er jo kjent for å ha store klær. Og du vet hva de sier: store klær betyr store lommer!

    Se hvordan det gikk da Ludvig prøvde å “omvendt stjele” en leketanks, en torsk og en støvsuger:

    Sjekk ut Ludvigs stunts fra fjorårets Øyafestival.

    Ludvigs konklusjon:

    – Du kan bli kvitt alt du måtte ønske på et snøbrettarrangement!

    Video: På brett i handlegaten
    Video: LidoLido i Popsalongen på snøbrett-VM
    Video: Envy i Popsalongen på snøbrett-VM
    ]]>
    https://p3.no/snobrett/ludvig-herjer-med-vm-publikummet/feed/ 1
    Clark er Oslo-VMs første verdensmester https://p3.no/snobrett/clark-er-oslo-vms-forste-verdensmester/ https://p3.no/snobrett/clark-er-oslo-vms-forste-verdensmester/#comments Sat, 18 Feb 2012 16:25:45 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1831 Amerikanske Kelly Clark innfridde i halfpipe-finalen, og vant med 86,6 poeng.

    Sølvmedaljen gikk til spanske Queralt Castellet på 85,6 poeng, mens amerikanske Gretchen Bleiler tok bronsen med 82,9 poeng.

    Ingen norske kvinner var kvalifisert for finalen.

    Se vinnerrunet i videovinduet over!

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/clark-er-oslo-vms-forste-verdensmester/feed/ 1
    – Det kommer til å bli et vanvittig nivå https://p3.no/snobrett/det-kommer-til-a-bli-et-vanvittig-niva/ https://p3.no/snobrett/det-kommer-til-a-bli-et-vanvittig-niva/#respond Sat, 18 Feb 2012 16:07:03 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1778 Nordmannen – som røk ut med minst mulig margin i semifinalen – innrømmer at det sitrer i kroppen foran kveldens halfpipe-finale i snøbrett-VM.

    Se herrefinalen i nett-TV fra kl 17.40!

    – Det skal jeg love deg! Se på den pipen her da! Det er jo det beste du får, sier Kleivdal.

    Svært nære finaleplass

    Geilo-gutten var ett fattig poeng unna å være direktekvalifisert til kveldens VM-finale. Nå må han se verdenseliten kjempe om VM-gullet fra sidelinjen.

    – Damene gikk skyhøyt, så vi kan forvente svære hopp fra gutta. Det er helt perfekte forhold, sier Kleivdal.

    Til tross for tykk tåke i Wyller-løypa, sørger flombelysningen for gode forhold i superpipen. I tillegg er snøen svært myk, som gjør at kjørerne ikke er redd for å slå seg – og dermed også tør å gå høyere.

    Finalefavorittene er, ifølge Kleivdal, amerikanske Matt Ladley og Iouri Podlatsjikov fra Sveits.

    – Ladley sparer ikke på kruttet i dag tror jeg. Det kommer til å bli det drøyeste nivået jeg noengang har sett, sier Kleivdal.

    VIDEO: Se halfpipe-finalen i videovinduet under fra kl 17.40!

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/det-kommer-til-a-bli-et-vanvittig-niva/feed/ 0
    Video: På brett i handlegaten https://p3.no/snobrett/video-pa-brett-i-handlegaten/ Sat, 18 Feb 2012 15:27:10 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1560 I handlegaten på snøbrett-VM ligger det en brett uten bindinger. Noen av publikummerne er mer opptatt av et snowskateboard enn selve verdensmesterskapet.

    – Jeg har statt på snowboard én gang, men da fallt jeg bare hele tiden, sier hun før hun ligger langflat i snøen igjen.

    – Jeg har kjørt snowboard siden jeg var 8 år, men det kan man ikke se når jeg kjører, da, sier Benjamin (21).

    Se óg: Se verden fra da snøbrett-gutta kjørte slopestyle

    ]]>
    LidoLido i Popsalongen på snøbrett-VM https://p3.no/snobrett/lidolido-i-popsalongen-pa-snobrett-vm/ https://p3.no/snobrett/lidolido-i-popsalongen-pa-snobrett-vm/#respond Sat, 18 Feb 2012 14:23:51 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1763 Fredag kom LidoLido innom Popsalongen og P3s egne varmestue i handlegaten i Wyller.

    Se også Gabrielles opptreden i Popsalongen på onsdag!

    Se også Envys opptreden i Popsalongen på torsdag!

    Se LidoLido covre Frank Ocean:

    LidoLido. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

    LidoLido. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/lidolido-i-popsalongen-pa-snobrett-vm/feed/ 0
    – Smertefullt – som å få eit kraftig slag i trynet https://p3.no/snobrett/smertefullt-som-a-bli-pakoyrd-av-ein-bil/ https://p3.no/snobrett/smertefullt-som-a-bli-pakoyrd-av-ein-bil/#respond Sat, 18 Feb 2012 13:04:36 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1739

    Sjå VM-finalane i superpipe direkte frå 15.45 på p3.no/snobrett og NRK2.

    – Eg har hatt så mye hovudpine at du ikkje vil tru det, sier Podlatsjikov.

    For heile to gonger i VM-sesongen har den høgtflygande superpipekøyraren frå Sveits fått ein skikkeleg nesestyvar.

    I desember brakk han nasa for første gang i sesongen, men det var bare starten på noko langt meir smertefullt.

    – Eg øydela brusken, men gjorde ingenting med det, seier han.

    Blei vanskeleg å puste

    Bare månaden etter opplevde han eit nytt liknande fall. Først då merka han at han burde handle.

    – Det var verkeleg smertefullt. Eg var akkurat blitt frisk, og då eg merka at eg ikkje fekk puste skikkeleg gjekk eg til legen og fekk operasjon.

    Fortsatt er nasa sår etter dei to uhella, men i dag ler han bare over kor uheldig han var.

    – Ein kan godt beskrive det som å bli påkøyrd av ein bil like etter å ha komme ut av sjukehuset etter ein førre kollisjon. Men kanskje er det er meir som eit knallhardt slag i ansiktet. Dette var jo ei typisk bokseskade. Eg tenker det må vere ein helvetes jobb å vere boksar, seier sveitsaren.

    – Knekk i livskvaliteten

    I dag køyrer Podlatsjikov finale etter å ha kvalifisert seg som tredje beste torsdag kveld. Han fryktar ikkje at det same uhellet skal skje igjen, men har friskt i bakhovudet at ein aldri kan vere sikker i denne sporten.

    – Ein kan fortsatt gjøre som normalt med ei slik skade. Men korleis kan eg beskrive det? Med masse hovudpine. Livskvaliteten får seg verkeleg ein knekk, smiler VM-favoritten.

    Og laurdag vann sveitsaren superpipe-konkurransen i VM – sjå triumfrunnet her!

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/smertefullt-som-a-bli-pakoyrd-av-ein-bil/feed/ 0
    Hvor har det blitt av halfpipene? https://p3.no/snobrett/hvor-har-det-blitt-av-halfpipene/ https://p3.no/snobrett/hvor-har-det-blitt-av-halfpipene/#comments Sat, 18 Feb 2012 10:55:02 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=896 – Det er dritkjipt, sier Fredrik Austbø, en av Norges fremste halfpipekjørere, om parkelementets gradvise bortgang fra norske slalåmbakker.

    **Se VM-finalene i halfpipe fra kl 15.40 i nett-TV eller på NRK2.

    Trysil og Hemsedal – to av landets største alpinanlegg – har droppet å bygge parkelementet i terrengparkene sine de siste årene, og flere andre terrengparker har fulgt etter.

    – De (halfpipene) er for vanskelig å bygge, virker det som. Jeg tror alpinanleggene ikke gidder å bygge halfpipe når de uansett får folk i bakkene sine, sier Austbø.

    Les også: Ingen nordmenn til halfpipe-finalen

    Populært parkelement

    Halfpipen i Vancouver-OL

    Halfpipen fra Vancouver-OL i 2010.

    Da snowboardsporten ble viden kjent på midten av 1990-tallet, var halfpipen snøbrettkjørernes yndlingselement. Profilerte halfpipekjørere som Terje Håkonsen og Daniel Franck gjorde halfpipekjøring svært populært blant landets snøbrettkjørere, og halfpiper blomstret frem i landets store alpinanlegg.

    På verdensbasis er halfpipen fortsatt populær. Shaun White er halfpipekongen fremfor noen, og halfpipekonkurransen er ansett som den aller gjeveste disiplinen under X Games-lekene i USA hver vinter.

    Men her i Norge, er det snødekte halvrøret nesten ingen steder å finne lenger.

    Foruten den nye superpipen i Wyller-løypa, er det kun Kongsberg Skisenter som kan skilte med en halfpipe av rimelig høy kvalitet.

    VIDEO: Se de styggeste fallene i snøbrett-VM!

    Ikke egnet for alle anlegg

    Lars Eriksen er parkbygger i Hemsedal Skisenter, og synes det er synd at det ikke bygges halfpiper lenger.

    – Det er ressurskrevende å vedlikeholde en halfpipe, dessuten er det liten kompetanse på hvordan man bygger en halfpipe riktig i Norge. Anleggsledelsen har bestemt seg for å heller satse på andre parkelementer, sier Eriksen.

    Austbø mener også flere av landets skianlegg tok seg vann over hodet da det ble satset hardt på halfpipebygging for cirka ti-femten år siden.

    – Det ble en hype når den såkalte ”pipe-kutteren” kom. Mange skianlegg trodde de kunne lage halfpipe ved å kjøpe den, men det var jo helt feil. Det var katastrofe, sier Austbø.

    En halfpipe-kutter er en snøgravemaskin som er spesiallaget for å forme og ”kutte” halfpiper.

    Larsen mener halfpipe heller ikke egner seg i alle anlegg.

    – Det er tidkrevende å drive en konkurransedyktig halfpipe. Den må saltes og formes jevnlig, sier Larsen.

    Reiser utenlands for å trene

    Dagens beste halfpipekjørere har derfor, frem til nå, reist utenlands for å få trent skikkelig på halfpipekjøring.

    – Vi reiser flere måneder i året til USA for å kjøre og trene halfpipe. Her i Norge finnes det ikke gode nok halfpiper, forklarer Fredrik Austbø, før han legger til:

    – Nå har vi i hvert fall fått en pipe i verdensklasse i Wyller-løypa – det hjelper veldig. Jeg tror folk kommer til å få øynene opp for pipe etter det, det hadde vært dritfett, sier Austbø.

    (artikkelen fortsetter under bildet)

    Fredrik Austbø

    Fredrik Austbø savner muligheten til å kunne trene halfpipe-kjøring i Norge.

    Håper på oppsving med Wyller-pipen

    Landslagsledelsen håper også at den nye superpipen i Wyller-løypa kan bidra til å heve interessen og nivået på norske halfpipekjørere.

    – Den nye pipen i Wyller-løypa betyr alt med tanke på rekruttering av morgendagens halfpipekjørere. Klarer vi å vedlikeholde denne pipen vil det utgjøre en stor forskjell for toppnivået i fremtiden, mener landslagsstrener Thomas Harstad.

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/hvor-har-det-blitt-av-halfpipene/feed/ 15
    Betalte for rekordshow – sendt hjem halvannen time for tidlig https://p3.no/snobrett/vi-var-for-slitne-for-rekordforsok/ https://p3.no/snobrett/vi-var-for-slitne-for-rekordforsok/#comments Fri, 17 Feb 2012 21:15:28 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1668 - Det var synd at det ikke varte lenger, sier en av de fremmøtte tilskuerne i Holmenkollen.

    - Det var synd at det ikke varte lenger, sier en av de fremmøtte tilskuerne i Holmenkollen.

    – Det var synd det varte kortere enn planlagt. Jeg leste på nettet at det skulle vare til halv ti eller noe, sier en snøbrett-publikummer som ventet mer show fra verdenseliten.

    VM-arrangøren klarte å samle et stort kollenpublikum til quarterpipekonkurranse fredag.

    Flere tusen betalende tilskuere fikk se spektakulære svev og triks i løpet av kvelden, men halvannen time tidligere enn planlagt ble hele arrangementet plutselig avsluttet.

    – Vi håpa det skulle vare lenger

    I programmet stod det skrevet at utøverne først skulle kjøre en vanlig quarterpipe-konkurranse, der triks og stil skulle bli vurdert.

    I tillegg skulle det kjøres i en time etter selve konkurransen. Målet der var verdensrekordforsøk, noe publikummet tydelig hadde sett fram til.

    Men den siste halvannen timen ble det aldri noe av.

    – Det skulle vel egentlig vare lenger enn dette, vi hadde håpa på det, sier en annen tilskuer til NRK.

    VIDEO: Her går det galt for Terje Håkonsen i femte og siste forsøk

    – Hadde ikke krefter

    Slik forklarer Håkonsen at det brått ble slutt i Holmenkollen.

    – Vi hadde lagt opp til en “highest air”-session etter konkurransen, men mange av deltakerne har kjørt pipe og slopestyle i løpet av VM. Folk var bare slitne. Det ble uforsvarlig å strekke det lenger enn det gikk, for det er i “highest air” man trenger kreftene, sier Håkonsen.

    VMs daglige leder, Henning Andersen, opplyser til NRK at arrangøren ikke risikerte å fortsette showet. De ville ivareta kjørernes sikkerhet.

    Kim Rune Hansen triumferte i konkurransedelen med beste triks. Han kunne også bekrefte at utøverne rett og slett ikke holdt ut lenger.

    – Vi fikk tilbud om å kjøre mer, men jeg tror alle var ganske slitne. Det var ganske mange trapper å gå opp til toppen igjen for å begynne på nytt. Jeg tror ganske mange er klare for et par øl nå, sier Hansen.

    På arrangørens hjemmesider står det opplyst at en billett til arrangementet kostet 250 kroner for voksne og 125 for barn.

    VIDEO: Kim Rune Hansen setter en spektakulær Double Chuckflip

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/vi-var-for-slitne-for-rekordforsok/feed/ 30
    Håkonsen: – Jeg kunne ikke gått noe høyere i dag https://p3.no/snobrett/her-svever-terje-hakonsen-77-meter-over-quarterpipen/ https://p3.no/snobrett/her-svever-terje-hakonsen-77-meter-over-quarterpipen/#comments Fri, 17 Feb 2012 18:57:36 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1634 I den 10,5 meter-høye quarterpipen plassert i unnarennet på Holmenkollbakken var det duket for spektakulære svev og vanvittige høyder fredag kveld.

    Gispene gikk stadig gjennom et tusentalls publikum da utøverne tok fart fra toppen av unnarennet i den legendariske hoppbakken.

    For quarterpipen er så farlig at flere av verdens beste snøbrettkjørere rett og slett ikke tør å delta.

    Ikke nær 9,8 meter

    Superveteran og verdensrekordholder Terje Håkonsen var selvsagt på plass, og hadde kveldens høyeste svev på 7,7 meter over kanten på quarterpipen – altså totalt 18,2 meter over bakken.

    Dessverre for publikum uteble verdensrekorden. Utøverne klarte ikke en gang å snuse på nimeteren, men det er ikke siste gangen Håkonsen vil samle verdenseliten til svimlende rekordforsøk.

    – Jeg håpet vi kunne gå opp på nimeteren. Man setter seg høye mål. Men selv kunne jeg ikke gått høyere i dag. Det har med kompresjon å gjøre, sier Håkonsen.

    – Er det mulig å gå over ti meter?

    – Det er fullt mulig det. Vi har vært over ti meter med fall og sånt, sier Håkonsen.

    Hansen: – Kunne ikke gått bedre

    Amerikaneren Jack Mitrani oppnådde samme høyde som Håkonsen, og de to delte førstepremien for “Highest Air”.

    Den uoffisielle quarterpipe-konkurransen ble vunnet av franske Olivier Gittler (21), som oppnådde den høyeste poengsummen over fem forsøk i monsterveggen – 87,8 poeng.

    Les også: Aleksander Østreng (20) er Norges håp i slopestyle-finalen

    Kim Rune Hansen ble beste norske på 2. plass – og vant også prisen for “Best Trick” med en såkalt Double Chuck Flip på 5,1 meter (se video lenger ned i artikkelen). Håkonsen hadde to mislykkede forsøk, og endte til slutt på femteplass i totalkonkurransen.

    – Det er en bra følelse. Det kunne egentlig ikke gått noe bedre. Jeg ville prøve å nå finale, og hvis jeg nådde den ville jeg bare prøve trikset, sier Hansen.

    – Skal ikke kalle folk feige

    Quarterpipekonkurransen ble arrangert i forbindelse med snowboard-VM, men er ikke VM-øvelse.

    Håkonsen innrømmer at han ikke har hatt det lett med å få tak i nok folk til quarterpipe-konkurransen.

    – Nå må vi nesten be folk om å delta, sier Håkonsen.

    Men han er ikke med på å kalle folk feige til tross for at de ikke stiller.

    – Det er ingen som får trent på dette, og folk har veldig stor respekt for pipen. Vi bygger pipene veldig høye. Jeg vet ikke, jeg skal ikke kalle noen feige, sier Håkonsen.

    Les også: Kjersti Buaas til finalen i slopestyle

    Håkonsen i form

    Terje Håkonsen satte standarden allerede i første forsøk, og hoppet 7,2 meter med en kontrollert method air-grab.

    VIDEO: Terje Håkonsens første forsøk i quarterpipen

    Etter et mislykket andreforsøk, hoppet Håkonsen 7,7 meter i sitt tredje forsøk.

    VIDEO: Terje Håkonsens tredje forsøk i quarterpipen

    VIDEO: Kim Rune Hansen setter en spektakulær Double Chuckflip

    VIDEO: Terje Håkonsen faller i forsøket på en McTwist i sitt femte og siste forsøk

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/her-svever-terje-hakonsen-77-meter-over-quarterpipen/feed/ 6
    Østreng til slopestyle-finalen https://p3.no/snobrett/ostreng-til-slopestyle-finalen/ https://p3.no/snobrett/ostreng-til-slopestyle-finalen/#respond Fri, 17 Feb 2012 15:39:58 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1603 – Jeg er veldig fornøyd, sier Østreng.

    Rykkinns store sønn kjørte glimrende allerede i sitt første semifinalerun, og satte alle triksene nedover i den krevende slopestyle-traséen.

    Østreng oppnådde 75,4 poeng, som holdt til 2. plass i sitt heat – kun slått av superstjernen Chas Guldemond fra USA.

    Nordmannen er dermed direkte kvalifisert til søndagens finale.

    Full resultatliste her!

    Guldemond fikk 81,6 poeng, mens tredjeplassen i heatet gikk til X Games-vinner Mark McMorris.

    Mellomfornøyd sjef

    Thomas Harstad fikk se sin unge elev forsvare Norges ære i slopestyle-konkurransen. Det var en både lettet og glad landslagstrener som møtte NRK etterpå.

    – Utrolig bra av Aleksander. På en god dag kan han faktisk ta medalje, sier Harstad.

    Østrengs poengsum var den 5. beste totalt i begge semifinaleheatene.

    Landslagstreneren går likevel inn i finalehelgen med blandede følelser.

    – Det er nok litt under forventning at vi bare har én mann i finalen, sier Harstad.

    Norges store slopestyle-håp tror også han kan heve kjøringen sin i finalen på søndag. Han hevder å ha flere gode triks på lager.

    – Nå skal jeg ta det helt med ro. Trene lett i morgen, og garantert ikke feste i helgen, sier Østreng.

    **Se Quarterpipe-finalen i Holmenkollen med Terje Håkonsen fra kl 18.10 i kveld!

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/ostreng-til-slopestyle-finalen/feed/ 0
    Måtte gå i kjelleren for finaleplassen https://p3.no/snobrett/matte-ga-i-kjelleren-for-finaleplassen/ https://p3.no/snobrett/matte-ga-i-kjelleren-for-finaleplassen/#respond Fri, 17 Feb 2012 12:58:11 +0000 https://p3.no/snobrett/?p=1570 Snowboardveteranen Kjersti Buaas måtte riste av seg nerver, men lyktes til slutt og tok seg til VM-finale i slopestyle på hjemmebane.

    Buaas var skuffet etter ha blitt slått ut i semifinalen i halfpipe dagen før, men fredag taklet hun presset og fikk med seg 64,7 poeng i sitt siste forsøk.

    – Jeg var stresset etter første run, og måtte gå i meg selv for å levere. I siste forsøk fikk jeg gjort det jeg skulle. Vanligvis har vi bare to forsøk, og det er så godt at vi har tre her, for da kan vi bare glemme første run og gå videre, sa Buaas til NTB etter at finaleplassen var i boks.

    29-åringen falt i første heat, mens hun fikk 60,8 poeng i det andre. Men prestasjonen i det avgjørende heatet var god og holdt til tredjeplass i annet semifinaleheat bak Jamie Anderson fra USA og Shelly Gottlieb fra New Zealand. Anderson var i en klasse for seg og vant med 86,3 poeng.

    – Takknemlig

    – Nå er jeg bare glad og takknemlig for at det gikk bra. Det er en løype med varierende vindforhold, så det er litt vanskelig å vurdere farten, mente Buaas som for øvrig var fornøyd med både løypa og stemningen i VM-parken.

    – Det er en bra løype med store hopp. Det gir en skikkelig utfordring som gjør at jentene på laget kanskje støtter hverandre enda mer. Jentene har vært helt fantastiske, og så er jeg glad for at familien min er her, sa trønderen.

    Wiik og Treland utslått

    I annet heat hadde hun selskap av Lisa Wiik, som ikke helt lyktes og ble nummer åtte. Wiik var likevel fornøyd fordi hun har vært ute med skade en lang periode og ikke har hatt ideelle forberedelser.

    – Jeg er ikke så vant med så store hopp, men det var gøy å være med i VM, sa hun.

    I siste run klarte ikke Wiik å sette sin backside 540, et triks hun vanligvis er meget trygg på.

    – Jeg har klart det på trening, og det pleier å sitte. Men nå skal jeg feire at jeg har vært med i VM, smilte trønderen som fikk 45,2 poeng som tellende sum.

    Dina Treland måtte også tåle 8.-plass i sitt heat og nådde dermed ingen VM-finale. 21-åringen fra Flekkefjord fikk også nøyaktig samme poengsum som lagvenninnen Wiik.

    (NTB)

    ]]>
    https://p3.no/snobrett/matte-ga-i-kjelleren-for-finaleplassen/feed/ 0