Sterkt comeback, god spillefilm og middelmådig skrekk

Filmpolitiets nye anmeldelser – en stjålet diamant, et legendarisk tv-intervju og kameratskap.

Les: Frost/Nixon (5)

Et legendarisk tv-intervju i 1977 har blitt en god spillefilm i 2009. ”Frost/Nixon” forteller om møtet mellom president Richard Nixon og tv-mannen David Frost. Vi får oppleve spillet i kulissene, stemningen rundt hendelsen og hvordan det hele kulminerte i noen dramatiske utsagn som betød slutten på en politisk karriere. Ron Howard har regissert en interessant film med to solide skuespillerprestasjoner i senter for begivenhetene. 

Les: The Wrestler (5)

Mickey Rourke gjør et overraskende godt comeback i ”The Wrestler”. Oscar-nominasjonen er vel fortjent, og han bør få prisen. Han er et enestående midtpunkt i en rørende film som skildrer et miljø som virker beintøft på overflaten, men som er preget av varmt kameratskap i kulissene. Rourke spiller en tragisk figur som har brent alle broer, men gjør likevel et siste forsøk på å komme seg over elva. Du må gjerne forsøke å forholde deg rolig, men det er umulig og ikke blir rørt av denne filmen! 

Les: Den rosa panteren 2 (3)

Ok, så er ikke ”Den rosa panteren 2” komediens ”Citizen Kane”. Harald Zwart har prestert langt bedre ting enn dette, men helt bortkastet er filmen ikke. Jeg synes stemningen er relativt lystig, og at det ser ut som at de involverte har det gøy. Filmen inneholder morsomheter av både det vellykkede og mislykkede slaget. Noe er flaut, andre scener er genuint morsomme. Helheten er ok. Midt på treet, altså.

 

Les: Friday the 13th (3)

“Friday the 13th”-serien var populær på 1980-tallet. I Norge var filmene totalforbudte, men piratkopier sirkulerte, og slik fikk jeg sett dem. Nå kommer en helt ny ”Friday the 13th”, og jeg kan konstatere at det som var bra for snart 30 år siden er videreført. Det samme gjelder dessverre alt som var dårlig, og det var ganske mye! Derfor blir også den nye utgaven en blandet fornøyelse. Det er kanskje meningen? Dette er ingen god film, men heller ingen katastrofe. Skrekkfansen får det de vil ha.